2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g

4.8 stars  4.8  4 hodnocení  Přidáno 14.12.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [314] A 12458x
2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g
2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g 2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g 2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g
2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g 2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g 2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g
2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g 2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g 2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g
2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g 2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g 2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 2004

Výrobce: Shi Kun Mu

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , ,

Popis:

Tento koláč je jeden ze sady čtyř koláčů vyrobených mistrem Shi Kun Mu (Yiwu , Manzhuan, Menghai a Yibang). Koláče mají stejný obal, ale lyší se pouze pečetí, která označuje příslušný název hory. Tchajwanský mistr Shi Kun Mu je slavný čajový výrobce těch nejkvalitnějších čajů Puerh. Vybírá si materiál osobně a monitoruje výrobní proces od začátku do konce.

Tento koláč je vyroben z čistého, jarní starého arbor (stomy v čajových zhradách) materiálu z hory Yibang. Horská oblast Yibang je jedena ze slavných Šesti čajových hor s dlouhou historií čaje. Dle historického výzkumu byl čaj Puer z Yibangu vybrán jako pocta pro královskou dynastii Qing . Poté to byla Mansa (曼撒). Až do konce dynastie Qing , bylo Yiwu zařazen na seznamu privilegované čaje pro císaře. V Yibangu roste odruda čajovníku, která má malé štíhlé listy se stříbrnými pupeny. Čaj je známý svou osvěžující sladkostí s medovým aroma.

Sklízen byl jeden pupen / jeden list a jeden pupen / dva listy. Tradiční zpracování "mao cha" , lisováno kemeny v Changtai Tea Factory (Changtai Tea Group) ve městě Yiwu . Tyto koláče byly uloženy ve skladu v Kunming.

Uvařený čaj maj hlubokou zlatavou barvu se sladkou vůní medu. Dobře vyvážená čajová polévka plná vůní a chutí medu a smetany. Není to vůbec snadné popsat všechny úrovně chuti. Jde o vzácný a vynikající čaj Yibangu! Po 7 letech je lehce uzrálý a skvělý k pití, ale též vhodný pro dlouhodobé uložení a rozhodně bude klenotem vaší sbírky Puerhů. Je to docela dobrý příklad současného stavu na trhu čaje puerh. Nové čaje z Yibangu se prodávájí v podobném cenovém rozpětí jako 7 let starý a čistě uložený koláče z dílny Shi Kun Mu. Jsme rádi, že Vám můžeme nabídnout tento nádherný čaj!


  •   Počet zobrazení: 12458  


Ondřej
08.01.2014 11:23:47
Ondřej

Skvělý

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Tento čaj pochází z dílny taiwanského mistra Shi Kun Mu, který je znám vysokou kvalitou jeho produktů. Čaj je součástí série 4 koláčů z oblastí Yiwu, Manzhuan, Menghai a Yibang. Obal byl pro všechny koláčky stejný, jediným rozdílem bylo červené razítko udávající oblast původu.

Suchý čaj vydává příjemnou vyzrálou vůni. Spařené lístky voní květinovou, povznášející sladkou vůní.

Chuť je unikátní, hodně voňavá, medově sladká, velmi komplexní a těžko popsatelná slovy. Na začátku je to koncert vůní a sladkých chutí, pak přichází velmi jemná svíravost vzadu na jazyku a po polknutí se do nosu vrací ovocná chuť. Prázdný kalíšek voní sladce po karamelu.

Energie výrazně nastupuje po druhém až třetím šálku a jde rovnou do hlavy - nafukuje mi čelo. Je to síla. Zkouším to poslat nahoru, ale stále se to drží v oblasti třetího oko. Čtvrtý kalíšek dopíjím velmi pomalu a dávám si pauzu. Velmi silná a intenzivní Cha Qi.

Po třetím nálevu začínají mokré lístky vonět jemně kafrově, mentolově. Chuť dostává vyzrálejší charakter. V ústech se objevuje chladivý efekt.

Velmi dobrý čaj, doporučuji ochutnat. Vzorek 25g pořídíte za $9 jinak celý koláč je dražší - $95 za 400g.

Oplach – 15s/7/10/12/15/20/30/40/50


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

Vojtěch Mistr
17.03.2016 08:25:16

Hvězdička na nebi...teda pět

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Jeden z mých nejoblíbenějších sheng puerhů vůbec. Velmi hutný, sladký v chuti bez jakýchkoli nedostatků. Velmi harmonické pití, stejně tak jako cha qi.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

massilia
18.03.2016 11:22:33

Prostě lahůdka

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Taky se přidávám coby fanoušek tohoto čaje. Velmi harmonický po všech stránkách, řekl bych ideální sheng pu-erh podle mých představ. Dávám si jej spíše svátečně - i proto, že si myslím, že má pořád ještě potenciál k dalšímu zrání, a doma mám jediný koláč, takže si jej šetřím. Čaje z Yibang moc na trhu k vidění nejsou, proto jsem nedávno bez váhání sáhl po cihličce 2005 Yibang Old Tree z Chawangshopu. Taky mi hodně chutná, díky trochu vlhčímu zrání mi přijde i vyzrálejší, ale na druhou stranu nemá tak bohaté textury. Přesto pořád nadprůměrný čaj. Uvažuji, že aspoň jednu cihličku ještě přikoupím.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

sypalino
30.01.2017 10:34:06

sváteční pití

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: +1 / 0

Po delší době jsem si tento čaj, který je pro mě sváteční pití, opět připravil.
A velmi mě potěšil :-) Lístky se v předehráté konvičce krásně rozvoněly, nálev mi přišel tmavší než posledně - barvy lesního medu, chuťově téměř vyrovnaný, jen s lehkou hořkostí, výdrž velmi slušná. Opravdu výborný čaj! Tak zase někdy.

Příprava: 8g/130 ml yixing

oplach cca 5s a dále cca 17/10/20/25/30/35/45/60/90/120...


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



sypalino
21.03.2016 10:10:46

Zdravím, můžu se zeptat, jaký způsob přípravy tohoto čaje se vám osvědčil nejvíce, jaké cca množství a teplota vody? Předem díky.

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

massilia
21.03.2016 13:54:24

Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy 15/10/15/20/25/35/45/60/120/pak po minutě, dokud čaj chutná. Ale u gushu čajů jsem slyšel radu, že se časy louhování mohou prodloužit, protože lístky bývají houževnatější.

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing

2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
5.0 stars 1 hodnocení

This tea is from Jingmai Da Zhai, grown on the Da Ping Zhang area, and is considered...

Big Green Tree Yiwu 2004

Big Green Tree Yiwu 2004
4.0 stars 1 hodnocení

Big Green Tree Yiwu (special grade) year 2004 is a very nice aged pu-erh still for a...

2011 Mengmao Lao Shu Ye Sheng Xiao Bing

2011 Mengmao Lao Shu Ye Sheng Xiao Bing 100g
5.0 stars 1 hodnocení

2011 Spring harvest. This material come from Baoshan area, 2600 meters high mountain...

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Nevěsta - Fénix
5.0 stars 1 hodnocení

Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha) ...

2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw

2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams
4.5 stars 1 hodnocení

This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007,...

2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing

2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení

Velmi hezky zpracovaný a kompletně ručně vyrobený čaj z pohoří Bada za použití...


Citace - Pu-erh


„Trpkost
Trpkost nebo svíravost pravidelně doprovází hořkost. V některých puerech je trpkost více zřetelná a hořkost slabší. Přínosem trpkosti je její podpora slinění. Pokud toto cítíte na spodní straně jazyka, je to další příznak dobrého čaje.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q790] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čaj se stal nedílnou součástí stravy. Pověst o jeho blahodárném účinku se postupně rozšířila až do Tibetu, kde je jen málo ovoce a zeleniny a kočovné obyvatelstvo se živí převážně velmi tučným jačím masem. Čaj poskytoval nezbytné vitamíny a zpestřil jinak velmi jednostrannou stravu.“

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q149] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy