2013 - 5 hvězdiček - 4 a více hvězdiček





2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g

2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení

Velmi hezky zpracovaný a kompletně ručně vyrobený čaj z pohoří Bada za použití tradičních postupů (pražení na pánvi, sušení na slunci. Čaj je produkován menším producentem, který čaj osobně zakoupil ve vesnici Zhang Lang od dvou Bulangských rodin koncem března, tedy z jarní (nejžádanější) sklizně. Díky osobnímu přístupu dohlížel na šetrné zpracování čajových lístků a stejně tak na lisování, které proběhlo tradičně kamennou formou. Čajové lístky byly sklízeny ze stromů z lesního porostu a...

Lao ManE 2013 jeseň

Lao ManE 2013 jeseň
5.0 stars 1 hodnocení

LaoManE vládne nad jesennými zbermi. V tejto horskej dedinke sa robí skutočne horký čaj a taktiež 'sladký'čaj (ako ho nazývaju dedinčania). Tento pu-erh je niečo z horkého a niečo zo sladkého, veľmi vyvážený medzi horkosťou a sladkastou chuťou. Všetko ale záleží na tom, aké silné nálevy si spravíme. Pre neznalých doporučujem menej lístkov a krátke nálevy a postupne pritvrdiť, pokiaľ by nestačilo. Čajové lístky su vyberané, veľké množstvo prvých, ochlpených lístočkov, krásne spracované zručným...

2013 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha 200g

2013 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha 200g
5.0 stars 1 hodnocení, 4 komentáře

Lao Yu (老妪) : stará žena Materiál pro tento koláček pochází z malé bulangské vesnice v horách Bada. Tato vesnice má jen velmi malé množství čajových stromů, které rostou v lese. Stromy jsou relativně staré, ale farmáři jim zařezávají větve, když stromy příliš vyrostou. Čajové stromy jsou udržovány ve výšce, kde se snadno lístky trhají, protože čaj je sklízen a vyráběn starými ženami ve vesnici. Ty používají původní staré způsoby výroby čaje. Mnozí z nich vyrábějí čaj jen pro...

2013 White 2 Tea New Amerykah

2013 White 2 Tea New Amerykah
4.5 stars 2 hodnocení, 1 komentář

Tento koláč byl vyroben v roce 2013 z čisté jarní směs Gushu [staré stromy]. Materiál pochází z regionu Menghai, silně míchaný s Bulangem, kde byl materiál sbírán v lesních oblastech (nejedná se o staré stromy ze starých čajových zahrad). Intenzivní kuwei [hořkost] a potenciál, který nezklame milovníky brutální sílu. Slibujeme. Celková produkce tohoto čaje byl méně než 30 kilogramů. 357g koláč

NaKa 2013 autumn

NaKa 2013 autumn
5.0 stars 1 hodnocení

Kráľ z NaKa si dláždi svoju cestu s robustnou a špecifickou chuťou hoci je to jesenný zber. Veľmi povzbudivý čaj aj napriek jeho ohromnej sile prináša do mysle kľud a meditatívný pokoj. Sladkastá a veľmi príjemná dochuť. Krásne spracované čajové lístky sa nedajú prehliadnuť, silné a tučné stonky, žilnaté lístky nasvedčujú, že toto je ozaj vysokohorský gušhu (200-500 ročné čajovníky) pu-erh.

Kabusé Daitsuin 2013

Kabusé Daitsuin 2013
5.0 stars 1 hodnocení

balenie: vákuové, 30 gramov (balené v Japonsku)

Kukitya 2013

Kukitya 2013
4.5 stars 1 hodnocení

balenie: vákuové, 50 gramov (balené v Japonsku)

Sencha Ohira 2013

Sencha Ohira 2013
4.5 stars 1 hodnocení

Vôňa zapareného, zahriateho listu je ako decentný, morský, vegetálny vánok. Osobne si japonské čaje pripravujem šetrnou, pohodovou metódou. Zahrejete si konvičku horúcou vodou, nalejete ju do nej a po asi pol minútke ju zlejete. Nasypete do nej suché lístočky a na chvíľku ju zatvoríte. Potom ju môžete otvoriť a ovoniavať lístočky, ktoré sú teraz teplé a oveľa viac voňajú. Medzitým rozlejete horúcu vodu do šálok, kde sa táto voda schladí asi na 60 stupňov. Buď skúsite ponoriť prst do...

2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha

2013 Spring Hekai Gu Shu Mao Cha
4.5 stars 1 hodnocení

Tato mao cha byla sklizena v jeden den v jedné čajové zahradě. Světle žlutý nálev s bohatou vůní divokých květů; postupný nástup uhlazené, jemné chuti v ústech; čerstvá delikátní chuť. Tento vzorek vám pomůže poznat čaj z oblasti Hekai.

2013 A few Single Trees (maocha)

2013 A few Single Trees (maocha)
4.5 stars 1 hodnocení

This tea is a blend of a few single tree teas from Bangwei and Bulang. These trees stand out from their neighbours as some of the biggest and oldest trees in their gardens. This is a very special tea. It is composed of a large proportion of buds, from the first flush of Spring. The taste is very pure, thick and with plenty of strength. There is a hint of taste from the wok, perhaps it wasn't cleaned properly between batches during hand-processing, but this should settle over the...

2013 Wuliang Wild Hongcha

2013 Wuliang Wild Hongcha
4.2 stars 2 hodnocení

This tea is collected from ancient, wild trees on Wuliang mountain. These are truely wild trees, that haven't been planted by humans and average around 800-1000 years old. The leaves naturally have honey like characteristics in the taste and aroma, which lends them very well to being made into hongcha (Red/Black tea). I find it difficult to get excited by many hongcha - the oxidisation often seems to mute many of the characteristics of teas that I find most enjoyable. This one...

ManSa 2013 - blind tasting set 7

ManSa 2013 - blind tasting set 7
4.5 stars 1 hodnocení

kvetová, miestami medová, omamná vôňa, chuť taktiež prechádza do medových, sladkastých tónov, veľmi fancy čajík, práve taký akým čaje z Mansa sú tohtoročné ručné lisovanie jarných pu-erh koláčov sa robilo v malej, skúsenej fabričkej v Yiwu, je oveľa silnejšie, viac práce pri rozoberaní lístočkov na vzorky pre mňa, je to z dôvodu aby sa pri dlhšom, viac ako 10 ročnom skladovaní koláče nerozpadali, zachovávali sa lepšie vône, chute, aby čajové lístky nevysychali, pri ručnom...

YouLe 2013 - blind tasting set 6

YouLe 2013 - blind tasting set 6
4.5 stars 1 hodnocení

hutný, bohatý, horkasto-nasládlý, ovocno voňajúci čajík, plné telo pohlcuje celé ústa a dáva pocit až olejovitého nálevu, neskoršie nálevy dávajú horkasto-sladkasté nálevy a zanechávajú príjemný pocit v ústach po vypití, veľký potenciál na zrenie a archiváciu, silnejšie lisovanie už pekne naštartovalo fermentáciu tohtoročné ručné lisovanie jarných pu-erh koláčov sa robilo v malej, skúsenej fabričkej v Yiwu, je oveľa silnejšie, viac práce pri rozoberaní lístočkov na vzorky pre...

Bulang Shan 2013 - blind tasting set 4

Bulang Shan 2013 - blind tasting set 4
4.5 stars 1 hodnocení

bohátá a ušlachtilá bulang horkastá chuť so sladkastých aftertastom, sladkým šteklením skoro v hrdle, po tretej šálke tohto čaju si dajte šálku čistej teplej vody a rázom pohochopíte čo to je toto za čaj tohtoročné ručné lisovanie jarných pu-erh koláčov sa robilo v malej, skúsenej fabričkej v Yiwu, je oveľa silnejšie, viac práce pri rozoberaní lístočkov na vzorky pre mňa, je to z dôvodu aby sa pri dlhšom, viac ako 10 ročnom skladovaní koláče nerozpadali, zachovávali sa lepšie...

NaKa 2013 - blind tasting set 3

NaKa 2013 - blind tasting set 3
5.0 stars 1 hodnocení

tento čaj je možné objednať iba ako vzorku, max. množstvo vzoriek z tohto čaju je 2 pre každú objednávku vonia ako kôrka čerstvo upečeného chlebíka s ovocným nádychom, veľmi špecifická vôna aj chuť, razantná horkosť, miestami veľmi podobná tej z Lao Banzhangu, strácajúca po chvíly a zanecháva silnú a príjemnú dochuť, práve podoba z Banzhangom ževraj preto Naka lístky sa používajú na výrobu dobrých napodobením, fake-ov, Banzhangu, tento rok tento čaj iba na vzorky, 5 kg čaju...


Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„OBTÍŽNÉ A SNADNÉ SE NAVZÁJEM TVOŘÍ,
DLOUHÉ A KRÁTKÉ SE NAVZÁJEM MĚŘÍ,
VYSOKÉ A NÍZKÉ SE NAZVÁJEM POJÍ,
TÓNY A HLAS V HARMONII SE SLUČUJÍ,
PŘEDTÍM A POTOM SE NAVZÁJEM SLEDUJÍ

Lao-c‘ vysvětluje, že protiklady nejsou ve skutečnosti protiklady, ale komplementární části: jedna doplňuje druhou. Neoddělujte je od sebe, takové dělení je umělé a nepravdivé; protiklady tvoří jeden celek, jsou na sobě navzájem závislé. Jak by láska mohla existovat bez nenávisti? Jak by soucit mohl existovat bez zloby? Jak by život mohl existovat bez smrti? Jak by štěstí mohlo existovat bez neštěstí? Jak by mohlo nebe existovat bez pekla?“

Zdroj Kniha: Osho. Tři poklady Tao: Rozjímání nad sútrami Lao-c’eho Tao te ťingu. Olomouc : Fontána, 2009. s. 468. ISBN: 978-80-7336-494-6. [q114] [s22]

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy