Ledový Anglán je druh čaje, který se připravuje za studena. Prodává se v sáčkovém balení a má tři druhy: černý, černý s citronem, černý s broskví. Výhoda je, že se jedná o ledový čaj bez přidaného cukru. Velice výrazná chuť a příjemná vůně. Cena čaje je též adekvátní.
Tento příjemný červený čaj pochází z první sklizně z oblasti Jingmai v Lancangu. Perfektní zpracování, kvalitní čajovníky staré mezi 60-100 let, které rostou v přirozeném prostředí místního lesa. Většina stromů jsou „Zhong ye zhong“, výjimečně „Xiao ye zhong” nebo “Da ye zhong” což dává tomuto unikátnímu červenému čaji původní charakter. Čaj má plné tělo, je sladký s tony medu a tmavé čokolády.
„V hlubinách chrámu se udržuje oheň, protože čaj je neoddělitelnou součástí každého lamaistického rituálu. A právě čaj, který se bude podávat stovkám vysoce postavených lamů, připravují níže postavení lamové, kteří pracují v kuchyni. Čaj nosí do chrámu novicové, kteří sní o tom, že jednoho dne dosáhnou nejvyššího stupně vědění. Dnes použijí celkem 10 tun čaje. “
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.