2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 04.06.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [370] A 4556x
2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g
2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g 2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g 2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g
2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g 2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g 2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g
2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g 2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g

Druh: Červený čaj

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: pozdní březen 2012, Simao, Yunnan

Datum výroby: Lisováno 5/2013

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: ,

Popis:

Tento malý koláček červeného čaje je vyroben z jarní sklizně 2012 z vysokohorské oblasti Simao. Koláček byl pečlivě lisován v Menghai, má jednoduchý bílý obal. 10 koláčků je baleno v bambusovém tongu. Pěkný, tmavě čokoládový, voňavý, jemný a sladký s nádechem medu


  •   Počet zobrazení: 4556  


Ondřej
26.06.2014 09:57:28
Ondřej

Malý, roztomilý koláček červeného čaje :)

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Zajímavá myšlenka, proč ne. Uložení červenému čaji neuškodí, ba právě naopak. Jen bych ho neukládal k puerům ;) Jinak mi to přijde jako velmi praktické řešení. Poměrně dost cestuji a čaj si tak sebou stále nosím v batohu. Na vzorky, které nechci polámat, používám pevnou krabičku „lunche box“. Červené čaje zabírají v pytlících většinou hodně místa, ale tento 100g koláček se na cesty balí velmi dobře.

Suché lístky se ve vyhřáté konvičce pěkně sladce rozvoněly.

Plná chuť, lehce nasládlá s rychlým přechodem do svíravostí. V ústech zůstává velmi příjemná chuť. Barva nálevu je tmavá do červena.

V šálku zůstává sedlina z chmýří, kterým jsou pokryty čajové pupeny. Těch je v čaji mnoho a jsou zlaté barvy. Čaj také obsahuje větvičky i celé listy.
Čaj je uvolňující. Jsem po něm takový „gumový“, vláčný.

Jde o velmi slušný červený čaj s velkým obsahem tipsů. Samozřejmě - Jinggu Da Bai Hao - je o třídu lepší, nicméně taky dvakrát dražší.

Předehřát konvičku, vložit suchý čaj 6g - 80ml, nechat rozvonět – voda 95°C – 20s/5/10/15/20/25/30/35/45/60. Je to pití na celý den.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Červený čaj

Dooteriah Muscatel SFTGFOP SF 2012

Dooteriah Muscatel SFTGFOP SF 2012
5.0 stars 1 hodnocení

Suchý list farebne pestrého vzhľadu má bohaté zastúpenie strieborných tipsov, pričom sa...

Darjeeling Thurbo Wonder Delight Second

Darjeeling Thurbo Wonder Delight Second Flush 2013
2.0 stars 1 hodnocení

Nejlepší čaj typu clonal, který bylo letos možné ochutnat. Nádherné, kořenité,...

2012 Fujian Waishan Xiaozhong - Lapsang

2012 Fujian Waishan Xiaozhong - Lapsang Souchong AA grade
4.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce : Famous and well know red tea which come from Fujian province, Wuyi...

2014 Autumn Mengsong Old Tree Organic Red

2014 Autumn Mengsong Old Tree Organic Red Tea
4.0 stars 1 hodnocení

This tea come from Mengsong area and single mountain and autumn late September harvest....

2013 Wuliang Wild Hongcha

2013 Wuliang Wild Hongcha
4.2 stars 2 hodnocení

This tea is collected from ancient, wild trees on Wuliang mountain. These are truely...

2014 Darjeeling Rohini Exotic SFTGFOP1

2014 Darjeeling Rohini Exotic SFTGFOP1
4.5 stars 1 hodnocení

Exkluzivní sběr z nejmladší zahrady v Darjeelingu zpracovaný z čerstvých výhonků keřů...


Citace - Červený čaj


„V roce 1854 vláda vydala zákon o rozvoji pěstování čajovníku a nařizuje v něm pěstovat tuto kulturu na všech dosud neobdělávaných půdách. Právě tento zákon přispěl k rozvoji tzv. čajovníkových zahrad a napomohl urychlit pěstovatelské aktivity v Indii. Od roku 1870 nastává trvalý vzestup v pěstování a čajovník se stává nejdůležitější kulturní plodinou v této zemi. Oblast Assámu se stala největší pěstitelskou částí Indie s množstvím menších a větších čajovníkových plantáží. Nejznámější produkční oblasti Indie jsou Dvár a oblast Darjeelingu.“

povidani_o_caji_jozef_augustin
Zdroj Kniha: Augustín, Jozef. Povídání o čaji: Čajovníkový list (Camellia sinensis L.) čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický. Olomouc : FONTÁNA, 2001. s. 205. ISBN: 80-86179-75-3. [q311] [s42]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Hořkost
Širokolistý druh čajovníku (Sinensis Assamica) je vysoce bohatý na přírodní složky; polyfenoly, kofein, thein, atd. Zvláštností širokolistého čajovník je jeho hořká chuť, ale je důležité, aby se rychle přeměnila a nezůstávala dlouho v čaji. Toto je známka dobré kvality čaje Puerh. Pozn. V Yunnanu lze též nalézt pod-druh čajovníku – druh ku cha, který má jiné vlastnosti a nepřeměňuje hořkost stejně jako širokolistý druh.“

Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q789] [s87]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy