2013 Wuliang Wild Hongcha

4.2 stars  4.2  2 hodnocení  Přidáno 09.11.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [288] A 5416x
2013 Wuliang Wild Hongcha
2013 Wuliang Wild Hongcha 2013 Wuliang Wild Hongcha 2013 Wuliang Wild Hongcha
2013 Wuliang Wild Hongcha 2013 Wuliang Wild Hongcha 2013 Wuliang Wild Hongcha
2013 Wuliang Wild Hongcha 2013 Wuliang Wild Hongcha 2013 Wuliang Wild Hongcha
2013 Wuliang Wild Hongcha 2013 Wuliang Wild Hongcha 2013 Wuliang Wild Hongcha

Druh: Červený čaj

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 2013

Prodejce: Essence of Tea

Essence of Tea

Tagy: , ,

Popis:

This tea is collected from ancient, wild trees on Wuliang mountain. These are truely wild trees, that haven't been planted by humans and average around 800-1000 years old. The leaves naturally have honey like characteristics in the taste and aroma, which lends them very well to being made into hongcha (Red/Black tea).

I find it difficult to get excited by many hongcha - the oxidisation often seems to mute many of the characteristics of teas that I find most enjoyable. This one is something special though - it has strong qi, it is thick and very smooth, and it is very enjoyable to drink.


  •   Počet zobrazení: 5416  


Ondřej
10.11.2013 10:28:00
Ondřej

Divoký čaj

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Lístky mají hnědo-černou barvu a jsou pěkně dlouhé, některé až 3cm. Vůně čaje je jemná.

Spařené lístky voní velmi výrazně sladce po přezrálém lesním ovoci. Už se mi zbíhají sliny.

Barva nálevu je hnědá, karamelová.

Chuť prvního nálevu je jemně nasládlá, ovocná, v dozvuku přechází ve velmi příjemnou svíravost, která stimuluje slinění. Druhý nálev je opět sladký. Na jazyku zůstává výrazná divoká svíravost. Svíravost není nepříjemná, má velmi specifickou – lesní chuť. Po chvíli se svíravost vytrácí a zůstává sladkost lesního ovoce. Energie čaje mi pěkně prohřívá tváře.

Nejlepší byly první čtyři nálevy. Jde o výjimečný červený čaj, který byl pečen opravdu s citem a je z něj cítit „divoký“ původ.


5g na 170ml, voda 99°C - 25s, 30, 35, 40, 50, 60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

Milena
10.11.2013 13:12:35
Milena

2013 Wuliang Wild Hongcha

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Chuť nasládlá, lesní plody, vůně jehličí. Divoký čaj. Je cítit, že je z lesních divokých čajovníků. Má chuť divokých bylin a lesních plodů. Mokré lístky voní po koření, kardamonu.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Červený čaj

Dooteriah SFTGFOP 1 CH Muscatel 2nd Flush

Dooteriah SFTGFOP 1 CH Muscatel 2nd Flush 2012
3.0 stars 1 hodnocení

bohatá, mierne 'bariková' chuť po dubových sudoch ako pri vínach, razatná a vyvážená...

2014 China Guang Dong Ying De Hong Cha

2014 China Guang Dong Ying De Hong Cha
5.0 stars 1 hodnocení

Tradičně a kompletně ručně zpracovaný červený čaj z původních zahrad. Dobře tvarovaný...

Darjeeling Jungpana Wonder Delight Second

Darjeeling Jungpana Wonder Delight Second Flush 2013
2.5 stars 1 hodnocení

Nádherně zpracovaný celolistový čaj z kultivaru Pb312. Velmi ojedinělá záležitost z...

2015 Yunnan Yi Wu Zheng Shan Ye Sheng

2015 Yunnan Yi Wu Zheng Shan Ye Sheng Hong Cha
0.0 stars 0 hodnocení

mimořádně zajímavý čerstvý (sklizeň říjen 2015) červený čaj sklizený z divoce...

2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g

2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento malý koláček červeného čaje je vyroben z jarní sklizně 2012 z vysokohorské...

2013 Zhejiang Long Jing Hong Cha AAA

2013 Zhejiang Long Jing Hong Cha AAA Grade
5.0 stars 1 hodnocení

Material came from the same tea trees with Longjing green tea. The dry tea leaves are...


Citace - Červený čaj


„Černý čaj je oxidován nejvíce - přes polovinu jeho polyfenolů je zoxidováno. Obsahuje tedy jak okysličené, tak neokysličené (přírodní) polyfenoly. Ty okysličené vytvářejí chuť, barvu a aroma černého čaje, zatímco přírodní polyfenoly dodávají nápoji charakteristickou trpkost, která stimuluje činnost slinných žláz a zahání žízeň. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q139] [s31]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Za sladkastú chuť v zelenom čaji môže aminokyselina L-theanín, ktorá sa produkuje v koreňoch čajovníkov a odtiaľ je transportovaná do stoniek a listov. Mladšie lístky obsahujú vyšší obsah L-theanínu ako staré listy. Vysoký obsah tejto aminokyseliny určite nájdeme v zatieňovaných čajoch typu Kabusé, Gyokuro a veľmi obľúbenom práškovom čaji Matcha. Tiež ho obsahujú všetky prvozberové (Ichibancha) čaje typu Sencha, Kukicha či Tamaryokucha.“

Zdroj Web: Attila Kántor. Gold in teapot[online]. Dostupné z WWW: <http://goldinteapot.blogspot.sk/2013/11/kukitya-2013-pu-erhsk.html>. [q931] [s106]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy