2013 Wuliang Wild Hongcha

4.2 stars  4.2  2 hodnocení  Přidáno 09.11.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [288] A 5913x
2013 Wuliang Wild Hongcha
2013 Wuliang Wild Hongcha 2013 Wuliang Wild Hongcha 2013 Wuliang Wild Hongcha
2013 Wuliang Wild Hongcha 2013 Wuliang Wild Hongcha 2013 Wuliang Wild Hongcha
2013 Wuliang Wild Hongcha 2013 Wuliang Wild Hongcha 2013 Wuliang Wild Hongcha
2013 Wuliang Wild Hongcha 2013 Wuliang Wild Hongcha 2013 Wuliang Wild Hongcha

Druh: Červený čaj

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 2013

Prodejce: Essence of Tea

Essence of Tea

Tagy: , ,

Popis:

This tea is collected from ancient, wild trees on Wuliang mountain. These are truely wild trees, that haven't been planted by humans and average around 800-1000 years old. The leaves naturally have honey like characteristics in the taste and aroma, which lends them very well to being made into hongcha (Red/Black tea).

I find it difficult to get excited by many hongcha - the oxidisation often seems to mute many of the characteristics of teas that I find most enjoyable. This one is something special though - it has strong qi, it is thick and very smooth, and it is very enjoyable to drink.


  •   Počet zobrazení: 5913  


Ondřej
10.11.2013 10:28:00
Ondřej

Divoký čaj

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Lístky mají hnědo-černou barvu a jsou pěkně dlouhé, některé až 3cm. Vůně čaje je jemná.

Spařené lístky voní velmi výrazně sladce po přezrálém lesním ovoci. Už se mi zbíhají sliny.

Barva nálevu je hnědá, karamelová.

Chuť prvního nálevu je jemně nasládlá, ovocná, v dozvuku přechází ve velmi příjemnou svíravost, která stimuluje slinění. Druhý nálev je opět sladký. Na jazyku zůstává výrazná divoká svíravost. Svíravost není nepříjemná, má velmi specifickou – lesní chuť. Po chvíli se svíravost vytrácí a zůstává sladkost lesního ovoce. Energie čaje mi pěkně prohřívá tváře.

Nejlepší byly první čtyři nálevy. Jde o výjimečný červený čaj, který byl pečen opravdu s citem a je z něj cítit „divoký“ původ.


5g na 170ml, voda 99°C - 25s, 30, 35, 40, 50, 60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

Milena
10.11.2013 13:12:35
Milena

2013 Wuliang Wild Hongcha

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Chuť nasládlá, lesní plody, vůně jehličí. Divoký čaj. Je cítit, že je z lesních divokých čajovníků. Má chuť divokých bylin a lesních plodů. Mokré lístky voní po koření, kardamonu.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Červený čaj

Dooteriah SFTGFOP 1 CH Muscatel 2nd Flush

Dooteriah SFTGFOP 1 CH Muscatel 2nd Flush 2012
3.0 stars 1 hodnocení

bohatá, mierne 'bariková' chuť po dubových sudoch ako pri vínach, razatná a vyvážená...

2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g

2013 Chawangpu Xiao Jin Bing Red Tea 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Tento malý koláček červeného čaje je vyroben z jarní sklizně 2012 z vysokohorské...

Nepál Arya Tara Golden Tips 2015

Nepál Arya Tara Golden Tips 2015
0.0 stars 0 hodnocení

Nádherný čaj špičkové chuti, jeden z nejlepších zástupců druhých sklizní z...

Yunnan Red Matai - spring 2016

Yunnan Red Matai - spring 2016
4.5 stars 1 hodnocení

Tento vynikající červený čaj z Matai v Yunnanu (okres Lincang) byl sklizen a zpracován...

2014 Darjeeling Rohini Exotic SFTGFOP1

2014 Darjeeling Rohini Exotic SFTGFOP1
4.5 stars 1 hodnocení

Exkluzivní sběr z nejmladší zahrady v Darjeelingu zpracovaný z čerstvých výhonků keřů...

2013 "Light Roast" Wild Tree Purple

2013 "Light Roast" Wild Tree Purple Varietal Black Tea of Dehong
4.0 stars 1 hodnocení

This is a lightly processed black tea that was hand-crafted using a wild tree purple...


Citace - Červený čaj


„V roce 1854 vláda vydala zákon o rozvoji pěstování čajovníku a nařizuje v něm pěstovat tuto kulturu na všech dosud neobdělávaných půdách. Právě tento zákon přispěl k rozvoji tzv. čajovníkových zahrad a napomohl urychlit pěstovatelské aktivity v Indii. Od roku 1870 nastává trvalý vzestup v pěstování a čajovník se stává nejdůležitější kulturní plodinou v této zemi. Oblast Assámu se stala největší pěstitelskou částí Indie s množstvím menších a větších čajovníkových plantáží. Nejznámější produkční oblasti Indie jsou Dvár a oblast Darjeelingu.“

povidani_o_caji_jozef_augustin
Zdroj Kniha: Augustín, Jozef. Povídání o čaji: Čajovníkový list (Camellia sinensis L.) čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický. Olomouc : FONTÁNA, 2001. s. 205. ISBN: 80-86179-75-3. [q311] [s42]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pokud pijete čaj a pociťujete na špičce nebo blízko špičky jazyka - píchání, brnění nebo znecitlivující pocit, můžete si být téměř jisti přítomností agro-chemie v čaji.“

Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q784] [s87]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy