2014 Autumn Mengsong Old Tree Organic Red Tea

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 28.01.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [411] A 5379x
2014 Autumn Mengsong Old Tree Organic Red Tea
2014 Autumn Mengsong Old Tree Organic Red Tea 2014 Autumn Mengsong Old Tree Organic Red Tea 2014 Autumn Mengsong Old Tree Organic Red Tea
2014 Autumn Mengsong Old Tree Organic Red Tea 2014 Autumn Mengsong Old Tree Organic Red Tea

Druh: Červený čaj

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Mengsong, Menghai area

Datum výroby: konec září 2014

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , ,

Popis:

This tea come from Mengsong area and single mountain and autumn late September harvest. Nowadays the old tree or gushu red tea is very popular. Most of these teas in the market have one problem. The processing is very bad. Our friend who is experienced puerh tea producer in Menghai invited an Fengqing red tea maker to help him make good red tea from their organic old tree garden. Trees in this mountain have 80-200 years and grown wild in the forest. This tea have heavy honey aroma, dark chocolate and honey taste, sweet, rich aftertaste.


  •   Počet zobrazení: 5379  


Ondřej
14.10.2015 11:17:20
Ondřej

Gu Shu Mengsong

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Velké, pěkné listy se světlými pupeny. Prodejce uvádí, že jde o divoce rostoucí stromy neošetřené chemií (organic) z oblasti Mengsong. Na pytlíku bylo napsáno: „Meng Song Gu Shu Hong Cha“.

Vůně je čokoládová s přechodem do ovocné.

Výrazně pečený, v chuti převládají čokoládové tóny.

Pěkně zpracovaný čaj. Dobrý čaj z divokých čajovníků za pěknou cenu $7,50 za 100g.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Červený čaj

Darjeeling Jungpana Wonder Delight Second

Darjeeling Jungpana Wonder Delight Second Flush 2013
2.5 stars 1 hodnocení

Nádherně zpracovaný celolistový čaj z kultivaru Pb312. Velmi ojedinělá záležitost z...

Darjeeling Thurbo Wonder Delight Second

Darjeeling Thurbo Wonder Delight Second Flush 2013
2.0 stars 1 hodnocení

Nejlepší čaj typu clonal, který bylo letos možné ochutnat. Nádherné, kořenité,...

2015 Yunnan Yi Wu Zheng Shan Ye Sheng

2015 Yunnan Yi Wu Zheng Shan Ye Sheng Hong Cha
0.0 stars 0 hodnocení

mimořádně zajímavý čerstvý (sklizeň říjen 2015) červený čaj sklizený z divoce...

2013 Wuliang Wild Hongcha

2013 Wuliang Wild Hongcha
4.2 stars 2 hodnocení

This tea is collected from ancient, wild trees on Wuliang mountain. These are truely...

2013 Zhejiang Long Jing Hong Cha AAA

2013 Zhejiang Long Jing Hong Cha AAA Grade
5.0 stars 1 hodnocení

Material came from the same tea trees with Longjing green tea. The dry tea leaves are...

Nepál Arya Tara Golden Tips 2015

Nepál Arya Tara Golden Tips 2015
0.0 stars 0 hodnocení

Nádherný čaj špičkové chuti, jeden z nejlepších zástupců druhých sklizní z...


Citace - Červený čaj


„Černý čaj je oxidován nejvíce - přes polovinu jeho polyfenolů je zoxidováno. Obsahuje tedy jak okysličené, tak neokysličené (přírodní) polyfenoly. Ty okysličené vytvářejí chuť, barvu a aroma černého čaje, zatímco přírodní polyfenoly dodávají nápoji charakteristickou trpkost, která stimuluje činnost slinných žláz a zahání žízeň. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q139] [s31]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy