Velmi hezky zpracovaný a kompletně ručně vyrobený čaj z pohoří Bada za použití tradičních postupů (pražení na pánvi, sušení na slunci. Čaj je produkován menším producentem, který čaj osobně zakoupil ve vesnici Zhang Lang od dvou Bulangských rodin koncem března, tedy z jarní (nejžádanější) sklizně. Díky osobnímu přístupu dohlížel na šetrné zpracování čajových lístků a stejně tak na lisování, které proběhlo tradičně kamennou formou. Čajové lístky byly sklízeny ze stromů z lesního porostu a...
LaoManE vládne nad jesennými zbermi. V tejto horskej dedinke sa robí skutočne horký čaj a taktiež 'sladký'čaj (ako ho nazývaju dedinčania). Tento pu-erh je niečo z horkého a niečo zo sladkého, veľmi vyvážený medzi horkosťou a sladkastou chuťou. Všetko ale záleží na tom, aké silné nálevy si spravíme. Pre neznalých doporučujem menej lístkov a krátke nálevy a postupne pritvrdiť, pokiaľ by nestačilo. Čajové lístky su vyberané, veľké množstvo prvých, ochlpených lístočkov, krásne spracované zručným...
Lao Yu (老妪) : stará žena Materiál pro tento koláček pochází z malé bulangské vesnice v horách Bada. Tato vesnice má jen velmi malé množství čajových stromů, které rostou v lese. Stromy jsou relativně staré, ale farmáři jim zařezávají větve, když stromy příliš vyrostou. Čajové stromy jsou udržovány ve výšce, kde se snadno lístky trhají, protože čaj je sklízen a vyráběn starými ženami ve vesnici. Ty používají původní staré způsoby výroby čaje. Mnozí z nich vyrábějí čaj jen pro...
Tento koláč byl vyroben v roce 2013 z čisté jarní směs Gushu [staré stromy]. Materiál pochází z regionu Menghai, silně míchaný s Bulangem, kde byl materiál sbírán v lesních oblastech (nejedná se o staré stromy ze starých čajových zahrad). Intenzivní kuwei [hořkost] a potenciál, který nezklame milovníky brutální sílu. Slibujeme. Celková produkce tohoto čaje byl méně než 30 kilogramů. 357g koláč
Prémiový zralý pu-erh složený výhradně z 6 až 4 letého ripe puerhu z Lincangu. Lehká až střední fermentace jarního materiálu ze starých plantáží čajových stromů dává tomuto čaji silnou chuť. Pěkný huigan a silná cha qi! Čaj bude ještě zrát a jeho chuť se tak bude ještě vyvíjet!
Kráľ z NaKa si dláždi svoju cestu s robustnou a špecifickou chuťou hoci je to jesenný zber. Veľmi povzbudivý čaj aj napriek jeho ohromnej sile prináša do mysle kľud a meditatívný pokoj. Sladkastá a veľmi príjemná dochuť. Krásne spracované čajové lístky sa nedajú prehliadnuť, silné a tučné stonky, žilnaté lístky nasvedčujú, že toto je ozaj vysokohorský gušhu (200-500 ročné čajovníky) pu-erh.
Tato mao cha byla sklizena v jeden den v jedné čajové zahradě. Světle žlutý nálev s bohatou vůní divokých květů; postupný nástup uhlazené, jemné chuti v ústech; čerstvá delikátní chuť. Tento vzorek vám pomůže poznat čaj z oblasti Hekai.
This tea is a blend of a few single tree teas from Bangwei and Bulang. These trees stand out from their neighbours as some of the biggest and oldest trees in their gardens. This is a very special tea. It is composed of a large proportion of buds, from the first flush of Spring. The taste is very pure, thick and with plenty of strength. There is a hint of taste from the wok, perhaps it wasn't cleaned properly between batches during hand-processing, but this should settle over the...
This tea is collected from ancient, wild trees on Wuliang mountain. These are truely wild trees, that haven't been planted by humans and average around 800-1000 years old. The leaves naturally have honey like characteristics in the taste and aroma, which lends them very well to being made into hongcha (Red/Black tea). I find it difficult to get excited by many hongcha - the oxidisation often seems to mute many of the characteristics of teas that I find most enjoyable. This one...
kvetová, miestami medová, omamná vôňa, chuť taktiež prechádza do medových, sladkastých tónov, veľmi fancy čajík, práve taký akým čaje z Mansa sú tohtoročné ručné lisovanie jarných pu-erh koláčov sa robilo v malej, skúsenej fabričkej v Yiwu, je oveľa silnejšie, viac práce pri rozoberaní lístočkov na vzorky pre mňa, je to z dôvodu aby sa pri dlhšom, viac ako 10 ročnom skladovaní koláče nerozpadali, zachovávali sa lepšie vône, chute, aby čajové lístky nevysychali, pri ručnom...
hutný, bohatý, horkasto-nasládlý, ovocno voňajúci čajík, plné telo pohlcuje celé ústa a dáva pocit až olejovitého nálevu, neskoršie nálevy dávajú horkasto-sladkasté nálevy a zanechávajú príjemný pocit v ústach po vypití, veľký potenciál na zrenie a archiváciu, silnejšie lisovanie už pekne naštartovalo fermentáciu tohtoročné ručné lisovanie jarných pu-erh koláčov sa robilo v malej, skúsenej fabričkej v Yiwu, je oveľa silnejšie, viac práce pri rozoberaní lístočkov na vzorky pre...
sladkastá, bohatá, hutná chuť nastupuje už od začiatku, pri druhom nálevu vystupuje do popredia už aj ušlachtilá gushu horkosť, v šálke voňajú krásne kvetinkové vône, pu-erh z Manzhuan-u má úžastnú transformáciu, prechod, už prvý rok archivácie na sladkáste medové tóny, ktoré v ňom cítiť už teraz, pozor na dávkovanie, je to ozaj mocný čaj, koláče tohto čaju nie sú lisované až tak silno, ako ostatné tohtoročne jarné pu-erh-y tohtoročné ručné lisovanie jarných pu-erh koláčov sa...
bohátá a ušlachtilá bulang horkastá chuť so sladkastých aftertastom, sladkým šteklením skoro v hrdle, po tretej šálke tohto čaju si dajte šálku čistej teplej vody a rázom pohochopíte čo to je toto za čaj tohtoročné ručné lisovanie jarných pu-erh koláčov sa robilo v malej, skúsenej fabričkej v Yiwu, je oveľa silnejšie, viac práce pri rozoberaní lístočkov na vzorky pre mňa, je to z dôvodu aby sa pri dlhšom, viac ako 10 ročnom skladovaní koláče nerozpadali, zachovávali sa lepšie...
tento čaj je možné objednať iba ako vzorku, max. množstvo vzoriek z tohto čaju je 2 pre každú objednávku vonia ako kôrka čerstvo upečeného chlebíka s ovocným nádychom, veľmi špecifická vôna aj chuť, razantná horkosť, miestami veľmi podobná tej z Lao Banzhangu, strácajúca po chvíly a zanecháva silnú a príjemnú dochuť, práve podoba z Banzhangom ževraj preto Naka lístky sa používajú na výrobu dobrých napodobením, fake-ov, Banzhangu, tento rok tento čaj iba na vzorky, 5 kg čaju...
pekne vyvážená horkosť so závanom nasládlosti, krásná medovo-ovocná aróma, príjemný a čistý pocit po vypití čaju v ústach, v druhom náleve už cítiť bohatosť a hutnú textúru čaju, na jazyku už po pár dúškoch sa drží ustálená dochuť s vysúšajúcim efektom, šálka vonia parfemizujúco, ďaľšie nálevy pekne dávajú - razatné a sirupovité, skondezované chute, celkovo by som charakterizoval chuť ako zaoblenú, zmäkčenú horkosť s ovocným pozadím tohtoročné ručné lisovanie jarných pu-erh...
„Sladkost čaje
Pokud si usrknete raw puerhu měl by se velmi rychle dostavit sladký pocit v ústech. Čím silnější, déle trvající, vyrovnanější chuť, tím je to lepší čaj.“
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.