1998 CNNP Youle Qiaomu

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 21.03.2016 uživatelem sypalino, Stav čaje: [471] A 2879x
1998 CNNP Youle Qiaomu
1998 CNNP Youle Qiaomu 1998 CNNP Youle Qiaomu 1998 CNNP Youle Qiaomu

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 1998

Výrobce: CNNP

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , ,

Popis:

"Youle qiaomu" is custom-made product from Kunming TF. The Maocha came from Youle mountain (also called Jinuoshan, Jinuo mountain). The Youle mountain (also called Jinuo mountain) is one of Six Famous Tea Mountains in Xishuangbanna. This cake is composed of early spring material from arbor tea garden (qiaomu). The maocha comes from traditional old place and has been traditionally and primitively processed by the Jinuo minority and carefully pressed into this raw puerh cake. In Former Years stored in humid Xishuanbanna warehouse and later moved into dry Kunming storage. It is with the proper smell of tea, and no extraneous matters and moldiness. The original aroma of tea leaves was lightened. Deep orange aromatic tea soup, scent of ripe fruit and honey. Mature full and sweet fruity taste is very pleasant. Late infusions are sparkish golden, sweetness is backed up by fruity, ripe flavors. Aftertaste is long and intensive. Tea leaves after brewed are dark green copper. This tea is from more humid storage.


  •   Počet zobrazení: 2879  






Čaje - Pu-erh

2006 Ye Sheng Qiao Mu Zhuan Cha Raw 250g

2006 Ye Sheng Qiao Mu Zhuan Cha Raw 250g
0.0 stars 0 hodnocení

The Menglong TF made this 250g tea brick from ancient wild tea tree material in 2006....

2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing

2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
5.0 stars 1 hodnocení

This tea is from Jingmai Da Zhai, grown on the Da Ping Zhang area, and is considered...

Shu Tuocha 2003

Shu Tuocha 2003
4.5 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “ Zhong Cha Gong Si” in Dayi (Menghai tea...

2007 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Ripe

2007 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Ripe 250g
2.5 stars 1 hodnocení

Jin Cha(mushroom) is especially for Tibetan market, used to be mixed with milk, it is...

Bulang Shan 2013 - blind tasting set 4

Bulang Shan 2013 - blind tasting set 4
4.5 stars 1 hodnocení

bohátá a ušlachtilá bulang horkastá chuť so sladkastých aftertastom, sladkým šteklením...

2012 Mangzhi Huang Shan Cha Xiao Bing

2012 Mangzhi Huang Shan Cha Xiao Bing 200g
4.0 stars 2 hodnocení

This tea came from Mangzhi mountain which is located in the west of Xiangming village...


Citace - Pu-erh


„Pití čaje Pu Er zpomaluje stárnutí
Schopnost čaje Pu Er zpomalovat stárnutí pochází převážně z taninu (kyseliny tříslové) v jeho lístcích, který je až 18 krát účinnější než vitamin E. Fenol v čaji výrazně narušuje aktivitu volných radikálů v těle člověka a katechin zpomaluje oxidaci a stárnutí. Velkolistý čajovník z Yunnanu obsahuje řádově více katechinu než ostatní čajovníky, čímž se stává ještě účinnější v boji proti stárnutí.“

zdravotni_ucinky_caje_puerh_md
Zdroj Web: Zdravotní účinky čaje Pu Er[online]. Good Tea, s.r.o., 2013. s. 5. Dostupné z WWW: <http://www.dobrycaj.cz>. [q535] [s70]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čaj je velice náchylný k vstřebávání nejrůznějších vůní i pachů. Proto se při jeho výrobě až úzkostlivě dbá na vyloučení všech možných nežádoucích vlivů. Lidé, kteří pracují při sběru lístků a v čajových továrnách, nesmějí používat parfémy nebo jíst silně aromatická jídla.
Této vlastnosti čaje se využívá k jeho dodatečnému upravování. Rozlišujeme tři druhy takto upravených čajů:

1. čaje aromatizované přírodními vůněmi (ovoněné) - zpracované tradiční metodou za pomoci čerstvých květů jasmínu, magnólie, pomerančovníku, lotosu, růže, ibišku, chryzantémy…
2. čaje aromatizované esencemi - ať už přírodního či chemického původu
3. čaje ochucené - částmi sušených plodů nebo kořením, například mandlemi, sušenými jablky, rozinkami, zázvorem, kokosem, skořicí, hřebíčkem…“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q317] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy