2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old Tree Xiao Bing 200g

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 05.10.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [430] A 2114x
2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old Tree Xiao Bing 200g
2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old Tree Xiao Bing 200g 2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old Tree Xiao Bing 200g 2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old Tree Xiao Bing 200g
2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old Tree Xiao Bing 200g 2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old Tree Xiao Bing 200g 2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old Tree Xiao Bing 200g
2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old Tree Xiao Bing 200g 2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old Tree Xiao Bing 200g 2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old Tree Xiao Bing 200g
2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old Tree Xiao Bing 200g 2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old Tree Xiao Bing 200g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: jaro 2005

Datum výroby: lisováno duben 2015

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , ,

Popis:

This tea was found in friend´s warehouse in Menghai where was stored since 2005. Clean but tropical storage change the taste very nice. Large strong leaves with fat buds.

Smooth, sweet aged woody and ripe fruit taste, slightly very comfortable bitterness, fast huigan.

Production date : harvest Spring 2005, pressed 2015/4
Harvest Area : Bulang mountain, Menghai
Weight : 200g per cake, 5 cakes in bamboo tong (1kg)


  •   Počet zobrazení: 2114  






Čaje - Pu-erh

Luo Shui Dong 2012 Spring

Luo Shui Dong 2012 Spring
4.0 stars 1 hodnocení

Tento koláč je vyroben z vysoce kvalitního Gushu materiálu pocházejícího z Luo Shui...

2015 Spring Xiao Hu Sai Old Tree Cake

2015 Spring Xiao Hu Sai Old Tree Cake 357g
0.0 stars 0 hodnocení

This cake is made by friend´s shop in small quantity just 150kg in total. First spring...

2007 Zhen Si Long "Autumn Harvest Yi Wu"

2007 Zhen Si Long "Autumn Harvest Yi Wu" Raw Pu-erh tea cake
4.5 stars 2 hodnocení

Fall 2007 Harvest * Yi Wu Wild Tea trees * 357 grams Zhen Si Long Tea...

2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu

2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Our Yiwu gushu for this year comes from an old village in Mansa area - Zhang Jia Wan...

2001 CNNP Private Order 7542 Raw Puerh

2001 CNNP Private Order 7542 Raw Puerh Cake 357g
0.0 stars 0 hodnocení

This is a good example of CNNP "7542" production. This custom-made "7542" cake was...

2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw

2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea
4.0 stars 1 hodnocení

Premium blend of first flush of spring tea * Batch 201This is a newer Menghai...


Citace - Pu-erh


„Velmi dobré lisované čaje se vyrábějí v čínské provincii Jün-nan. Odtud také pochází proslulý čaj Pchu-er, který sice existuje i v podobě lístků, nejčastěji však bývá slisován do cihel, koláčů nebo misek. Pojmenování Pchu-er je odvozeno od názvu města a okresu, kde se tento čaj zpracovával už v době dynastie Tchang (618-907). Někdy jsou pod tímto jménem uváděny i čaje jiného druhu. Pravý Pchu-er je však nezaměnitelný a zcela výjimečný. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q145] [s31]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q140] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy