2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 14.12.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [312] A 5034x
2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake
2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake 2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake 2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake
2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake 2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake 2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake
2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake 2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake 2005 Boyou TF 0508M Ripe Puerh Cake

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 2005 Menghai, Xishuanbanna

Datum výroby: lisováno listopad 2006

Výrobce: Boyou Tea Factory

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , ,

Popis:

Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the strictest sanitary standard in Xishuangbanna. Boyou TF hire Master Huang An Shun who was fermentation workshop director working at the Menghai Tea factory since 1957 to be supervisor for fermentation process.

05 series ripe puerh is the first batch of products. Used 2005 fermented and matured materials, after more than six months storage, select eight grade material and blended into this "0508M"product. The cakes are covered with first grade material, which have many golden buds.

Boyou TF have first-class fermentation technology and experienced staff. 0508M means 2005 fermentation material, 8 grade material, M- ripe puerh. This tea is milder than "0507M" which we also offer. Brewed tea have a deep garnet-red color, sweet and smooth with pleasant light dark chocolate tones. Seven years good storage, this puerh cake is ready for drink now !


  •   Počet zobrazení: 5034  


Ondřej
30.12.2013 10:53:31
Ondřej

Boyou 0508M

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Jak začít? No prostě 0507M je lepší …
0508M je opět dobrý čaj. Chuť je příjemně uhlazená, kultivovaná. Jemná zemitost. Oproti 0507M ale osmičce chybí výraznější ovocná složka. V chuti není oříškovost 0507-čky.
Dozvuk je zemitý a sladký. Ústa jsou v dozvuku naplněna sladkostí.
Velmi slušný a kultivovaný čaj bez rušivých elementů, ale také bez větší komplexnosti v chuti.
Vzorek 25g pořídíte za $3 nebo 357g koláč za $21.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2014 White2Tea New Amerykah 2

2014 White2Tea New Amerykah 2
4.5 stars 1 hodnocení

Menghai blend ze starých arbor stromů. Silné tělo, přetrvávající kuwei [příjemná...

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake

2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g
4.5 stars 2 hodnocení

"Zi Qi Dong Lai" : The Purple Air coming from the east -- a propitious omen (from the...

2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g

2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g
3.0 stars 1 hodnocení

Jarní a pozdně jarní sklizen roku 2009, jde o blend materiálu z Lacangu a Menghai....

2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old

2005 (2015) Chawangpu Bulang Shan Old Tree Xiao Bing 200g
0.0 stars 0 hodnocení

This tea was found in friend´s warehouse in Menghai where was stored since 2005. Clean...

NaKa 2013 - blind tasting set 3

NaKa 2013 - blind tasting set 3
5.0 stars 1 hodnocení

tento čaj je možné objednať iba ako vzorku, max. množstvo vzoriek z tohto čaju je 2 pre...

2012 EoT Bulang Puer Tea 400g

2012 EoT Bulang Puer Tea 400g
5.0 stars 1 hodnocení

This tea was a bit of an experiment for us. We'd found 2 different maochas from Bulang...


Citace - Pu-erh


„Čaj, který je sklízen v létě, je často označován jako Yu Shui Cha a takový čaj nemá vysokou kvalitu. V období dešťů je úroveň slunečního záření srovnatelně nižší, a většinou tedy není možné sušit čaj na slunci. K sušení se pak používají kamna na dřevo. To pak může vytvářet kouřové aroma a chuť. To s časem odezní, ale ne úplně, tedy kouřový čaj, který jste neviděli vyrábět je nejlépe odložit.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q786] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Černý čaj je oxidován nejvíce - přes polovinu jeho polyfenolů je zoxidováno. Obsahuje tedy jak okysličené, tak neokysličené (přírodní) polyfenoly. Ty okysličené vytvářejí chuť, barvu a aroma černého čaje, zatímco přírodní polyfenoly dodávají nápoji charakteristickou trpkost, která stimuluje činnost slinných žláz a zahání žízeň. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q139] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy