2005 Changda Hao Yiwu Mansa Gu Shu Cha Raw Puerh Cake 400g

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 30.05.2013 uživatelem petroff, Stav čaje: [202] A 4874x
2005 Changda Hao Yiwu Mansa Gu Shu Cha Raw Puerh Cake 400g
2005 Changda Hao Yiwu Mansa Gu Shu Cha Raw Puerh Cake 400g 2005 Changda Hao Yiwu Mansa Gu Shu Cha Raw Puerh Cake 400g 2005 Changda Hao Yiwu Mansa Gu Shu Cha Raw Puerh Cake 400g
2005 Changda Hao Yiwu Mansa Gu Shu Cha Raw Puerh Cake 400g 2005 Changda Hao Yiwu Mansa Gu Shu Cha Raw Puerh Cake 400g 2005 Changda Hao Yiwu Mansa Gu Shu Cha Raw Puerh Cake 400g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Spring 2005

Výrobce: Changda Hao (Manluo Tea Factory)

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , ,

Popis:

Changda Hao is one of famous and established earlier tea factory in Yiwu town. Changda Hao - also called Manluo Tea Factory adhere to the traditional process since its foundation in 1999. Each batch of manufactured according to traditional way - pure sun-dried materials, manual stone press, bamboo packaging, bamboo split strapping, classic design.

Changda Hao produced two set of Six famous tea mountain raw puerh cake in 2005, and this is one cake from one set. Mansa is higher product of the set. It is blended "gushu" tea with "qiaomu" tea. There are 4 batches of this product were made and these cakes are little bit different in some details - neifei, print or not print date.

This cake is composed of spring material from Mansa high mountain area. Maocha for this cake is picked one bud and two leaves, traditional “sha-qing” (kill-green) processing in wok and sun-dried, pressed into 400g pretty cake by stone. Stored short time in Yiwu town and later in Kunming dry and clean warehouse.

Brewed tea have deep golden color and great flavor of honey. Full and mellow, little mature , honey sweet and long aftertaste. After 7 years storing in clean warehouse, this tea is ready for drinking now.

We offer this cake with special discount price - lower than local Chinese market (360RMB - 57USD).

Manufacturer : Changda Hao (Manluo Tea Factory)
Harvest Area : Mansa, Yiwu
Product date : Spring 2005
Weight : 400g per cake, 7 cakes in one bamboo tong


  •   Počet zobrazení: 4874  


petroff
05.06.2013 14:26:48

2005 Changda Hao Yiwu Mansa Gu Shu Cha Raw Puerh Cake

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Lístky jsou velké. Spařené lístky voní ovocně. V chuti je znát jemná vyzrálost 8 let starého čaje. Chuť je nasládle medová, vyvážená. V ústech zanechává sladký aftertaste s příjemnou svíravostí, pravděpodobně způsobenou GuShu složkou. Cena je $44.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing

2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení

Velmi hezky zpracovaný a kompletně ručně vyrobený čaj z pohoří Bada za použití...

2012 Miles' Birthday Blend Spring

2012 Miles' Birthday Blend Spring
0.0 stars 0 hodnocení

This cake is a special Yiwu blend that we made to celebrate the birth of our son Miles,...

2010 Longchang Puer Brick 100g

2010 Longchang Puer  Brick 100g
0.5 stars 1 hodnocení

Shu cihlička přivezená z Číny jako dárek, prodejce neznámý. Výrobce je uveden jako...

Late 1990s "Jin Gua Gong Cha" 500g

Late 1990s "Jin Gua Gong Cha" 500g
3.5 stars 1 hodnocení

"Jin Gua Gong Cha" nebo též "Tuan Cha", je speciální druh lisovaného čaje. Vypadá jako...

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g
4.2 stars 2 hodnocení

This tuo is composed from spring material from Menghai area (most from Bulang mountain)...

2015 Chawangpu kolekce

2015 Chawangpu kolekce
0.0 stars 0 hodnocení

Na jaře jsme si pořídili kompletní kolekci puerhů Cha Wang Shopu 2015 a postupně se jí...


Citace - Pu-erh


„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Sladkost čaje
Pokud si usrknete raw puerhu měl by se velmi rychle dostavit sladký pocit v ústech. Čím silnější, déle trvající, vyrovnanější chuť, tím je to lepší čaj.“

Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q792] [s87]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy