2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 16.11.2015 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [458] A 4106x
2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g
2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g 2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g 2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g
2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g 2006 Changtai Long Ma Rui Ming "Dragon Horse" Raw Puerh Cake 400g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Datum výroby: 05/2006

Výrobce: Changtai Tea Group

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , , ,

Popis:

Tento koláč se skládá z vybraného materiálu z oblastí Lancang a Menghai. Po 5-ti letech suchého zrání, koláč stále chutná trochu hořce. Přibližně půlku byl koláč uložen v Kunmingu, později přesunut to Guangzhou. Koláč příjemně překvapil svým vývojem a zráním!

Changtai licoval stejný blen dvakrát v roce 2006. Obal má stejný designou pro obě várky – „Drak a kůň“, ale v jiné barvě. První várka má hnědou barvu a druhá, kterou prodáváme, je červená. Medově zlatý a průzračný nálev. Plný a sladký v ústech s rychlým huiganem.

Původ: Yunnan širokolistý materiál
Váha: 400g


  •   Počet zobrazení: 4106  


Ondřej
25.11.2015 10:19:02
Ondřej

Drak a kůň - 2.várka

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Tento čaj je blendem Lancangu a Menghai. Prodejce nám upřesnil, že Menghai materiál je z Bulangu. Čaj zrál v sušším Kunmingu (4 roky) a pak ve vlhčím Guangzhou (5 let), kde se pěkně posunul.

Po vylití oplachovácího nálevu voní prázdný kalíšek sladce. Spařené lístky voní po datlích ovocně a svíravě. Barva nálevu je hnědá.

15s - První doušek – chuť je nasládlá s jemnou vyzrálostí v závěru. Další doušky více zvýrazňují vyzrálejší chutě. Sladkost se vrací nosem při polknutí. Žádná hořkost. Nic rušivého. To je zajímavé. Před rokem v čaji ještě byla vcelku nepříjemná hořkost.

12s - Druhý šálek – vyzrálejší chuť, hodně sladkosti, stále žádní hořkost. Nastupuju svíravost.

Spařené lístky v konvičce začínají vonět kafrově.

18s – třetí šálek – svíravost sílí a na jazyku se objevuje chladivý efekt. Žádná hořkost, jen vyzrálejší chutě.

25s – čtvrtý šálek – 35 – pátý – vůbec to není špatný čaj – 6, 7 & 8 – the end.

Hořkost, která v čaji ještě před rokem byla, je pryč. Dobrý, středně vyzrálý sheng. Cena před rokem byla $32 (2014), nyní je již na $54 (2015).


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

Sheng 2013 Blind Tasting Set

Sheng 2013 Blind Tasting Set
4.5 stars 1 hodnocení

Buy only teas you like not teas you think you like! This is a blind tasting set of...

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha

2014 Chawangpu "Lao Yu" Xiao Bing Cha
4.8 stars 2 hodnocení

Koláček Lao Yu (老妪: stará žena) z roku 2014 je poněkud jiný v porovnání s předchozím...

2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw

2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw Puerh Cake 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Phôngsali is a province of Laos, bordering Yiwu, Yunnan. It is located high in the...

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v

2010 LongFeng Svatba Fénixe a Draka v pohoří Bu Lang - Ženich - Drak
5.0 stars 1 hodnocení

Ženich - Drak z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Zheng Jia San Dui Xiao Beeng Cha)...

2016 Chawangpu Bada Laoyu Raw Puerh Cake

2016 Chawangpu Bada Laoyu Raw Puerh Cake 400g
0.0 stars 0 hodnocení

Lao Yu (老妪) : old woman Material for this cake came from a small Bulang...

Big Green Tree Yiwu 2001

Big Green Tree Yiwu 2001
4.5 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si” vo fabrike Day (Menghai...


Citace - Pu-erh


„Říká se, že když se Tibeťan dva dny nemůže napít čaje, onemocní. Tibetský čaj s jačím máslem se připravuje z čaje pu-erh do něhož se vloží oříšek jačího másla. Čaj zahřeje tělo a dodá mu potřebné kalorie, aby sneslo fyzickou námahu. Zároveň, ale také pomáhá strávit maso a zbavuje organizmus kyseliny máselné, která se v něm v těchto výškách kumuluje. “

cesta_caje_a_koni_klaster_podavani_caje2
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q403] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Vůně
Aroma širokolistých starých čajovníků můžeme obecně rozdělit následovně:
ovocno-květinová vůně, modově-květinová vůně, medově-sladká vůně, datlově-jujubová vůně, vůně orchideje, kafrová vůně, vůně rozvařené rýže, lotosově-květinová vůně, vyzrálá vůně
Některé čaje jsou vysoce aromatické, jiné mají vůni vice rafinovanou a dlouho trvající. I když existuje velké množství různých vůní, všechny by měly být přírodní, příjemné a takové, kterým lehce propadnete. Tyto vůně jsou přítomny při pití čaje a nejsou patrné při pouhém přivonění k čaji.“

Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q791] [s87]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy