2006 Haiwan Certified Organic Pasha Mountain

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 24.06.2013 uživatelem sypalino, Stav čaje: [214] A 6814x
2006 Haiwan  Certified Organic Pasha Mountain
2006 Haiwan  Certified Organic Pasha Mountain 2006 Haiwan  Certified Organic Pasha Mountain 2006 Haiwan  Certified Organic Pasha Mountain

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: jaro 2006

Výrobce: Haiwan Tea Factory

Prodejce: Yunnan Sourcing

Yunnan Sourcing

Tagy: , , ,

Popis:

Popis od podejce:
Tall and straight forest - Meng Pasha Pasha in the Aini language means tall and straight forest. According to local people, Pusha was settled more than 300 years ago by people from the Jinghong and Damenglong area of Xishuangbanna. At that time this area had no villages or cultivated land within 10 kilometers and was dominated by vast mountains filledwith giant ancient tea trees. The Aini people, through foresight and diligent work,created their home on this land, relying on tea to earn a living.

Pasha Ancient Tea Mountain is located in Menghai county to the Southwest of Gelanghe tea mountain. The highest elevation is 1850 meters, with an average of 1700 meters (the sameas Lao Banzhang mountain). There are currently around 1000 acres of tea under cultivation. One hundred thirty years ago, the current Banzhang settlement was founded by residents of Pasha who moved there to cultivate tea.

Pasha Ancient Tea Mountain is shrouded in fog year-round and features abundant rainfall. The tea producing area lies between 1600 and 1800m elevation and is in an area of luxuriant growth with rich ground cover and fertile soil. Tea treegrowth is extremely productive, with an early budding period and long harvest periods,producing large healthy tea leaves with striking silver tips -- excellent quality tea.

Pasha organic arbor tea is made from selected ancient arbor leaves grown at an elevation of 1700 meters on Pasha Ancient Tea Mountain in Menghai county.
Harvested in early March, this tea is meticuluosly selected by Zhou Bing Liang and is produced under his strict supervision. It features prominent silver needles (in the shape of a full moon)producing a strong, fragrant, bright yellow tea with rich yet mellow flavor and a pleasantly sweet sensation in the mouth. It holds up well to multiple infusions. This an excellent quality tea, well-suited for storing, giving as a gift, or drinking immediately.


  •   Počet zobrazení: 6814  


sypalino
24.06.2013 11:10:59

oblíbenec

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: +2 / 0

Tento čaj z pohoří Pasha jsem si velmi oblíbil. Poprvé jsem ho ochutnal před více jak dvěma roky v mých puerhových počátcích, kdy mě velmi zaujal. Vloni jsem se k čaji vrátil, nejprve znovu pořídil vzorek a poté rovnou dva koláče.
Koláč je silněji lisovaný, suchý list voní ovocně a lehce tabákově. Po oplachu se čaj rozvoní krásně bylino - ovocnou vůní. Nálev je také, ovocně - bylinný, zpočátku příjemně natrpklý, s přibývajícími nálevy se hořkost vytrácí a převládá ovocná chuť. Lze připravit 9 až 10 velmi dobrých nálevů.
Tento čaj je velice citlivý na použitou vodu. Nejlépe vychutnat se mi ho podařilo za použití vody ohřáté v chaozhou kamínkách, při přípravě s vodou ohřátou v konvici na indukci je chuť plošší, ovocno - bylinné složky jsou potlačeny.

U tohoto čaje opravdu velice záleží na použité vodě.

4,5g / 85 ml yixing

oplach 10s/15,10,15,20,25,30,35,45,60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



sypalino
13.03.2015 09:39:01

Po delší době ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Tentokrát jsem použil jinou konvičku a větší množství čaje. Suchý list voní příjemně sladce, řekl bych že tabákovist už cítit není. Nálev má nyní světle oranžovou barvu, vůně nálevu koresponduje s chutí, ovocná, bylinno/květová, s příjemnou hořkostí a svíravostí. Ze spařených lístů ihned po slití je cítit docela výrazná hořkost, po schladnutí ale voní příjemně sladce. příprava: yixing 120 ml/cca 8g čaje oplach 10s a dále 20/10/25/30/30/45/60/80

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw

2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw Puerh Cake 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Phôngsali is a province of Laos, bordering Yiwu, Yunnan. It is located high in the...

2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha

2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g
3.0 stars 1 hodnocení

This is one of classic recipe from Langhe tea factory which is similar with 8542 from...

2007 Jingmai Qiao Mu “0502”

2007 Jingmai Qiao Mu “0502”
3.5 stars 2 hodnocení

Popis od prodejce: Use Jingmai mountain arbor (Qiao Mu) tea which picked before Grain...

Big Green Tree Yiwu 2001

Big Green Tree Yiwu 2001
4.5 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si” vo fabrike Day (Menghai...

2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao

2013 Chawangpu "Gao Shan Liu Shui" Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení

高山流水 [gāo shān liú shuǐ] :lofty mountains and flowing water; -- referring to the harsh...

Shu 7581 - 1998

Shu 7581 - 1998
5.0 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si”. Čaj bol...


Citace - Pu-erh


„Každá vesnice přichází s nějakým vlastním vylepšením. Tady se například čaj suší na slunci. Je to rodinná záležitost a účastní se jí všechny ženy. Mužům pak připadá zcela speciální úloha – lisování čaje. “

cesta_caje_a_koni_rolovani
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q337] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Nejstarší písemná zmínka o čajovnících a přípravě čaje je v evropské literatuře z roku 1559, kdy benátský cestopisec Giovanni Battista Ramusio uveřejnil první zprávu v knize s názvem „Cesty a putování“. V této knize autor zdůrazňuje především léčivé účinky čaje. Později se o této problematice postupně začíná zmiňovat i někteří další cestovatelé“

Zdroj Kniha: Augustín, Jozef. Povídání o čaji: Čajovníkový list (Camellia sinensis L.) čaj, jako potravinářská pochutina, léčebný, mystický. Olomouc : FONTÁNA, 2001. s. 205. ISBN: 80-86179-75-3. [q191] [s42]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy