2006 Haiwan Organic Pasha Tea Brick 500g

3.5 stars  3.5  1 hodnocení  Přidáno 24.06.2013 uživatelem sypalino, Stav čaje: [215] A 8264x
2006 Haiwan Organic Pasha Tea Brick 500g
2006 Haiwan Organic Pasha Tea Brick 500g 2006 Haiwan Organic Pasha Tea Brick 500g 2006 Haiwan Organic Pasha Tea Brick 500g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 2006

Výrobce: Haiwan Tea Factory

Prodejce: PuerhShop.com

PuerhShop.com

Tagy: , , ,

Popis:

Popis od prodejce: This brick was stored in Kunming since 2006, it was made by using the best raw materials Haiwan Tea Factory could find.

A few factors make this tea brick very expensive. 1. it's rare as it's hard to get it nowadays at the marketplace; 2. it's a certified 'Organic'; 3. its raw materials were harvested from ancient tea trees; 4. it's big 500g heavy, the equivalent of two standard 250g bricks, 5. it's a collector's item. Once you considered all of these factors, you may understand why it's so expensive.

In any event, the tea tasted OK, the rough edge is almost gone, it's a lot easy to appreciate the genuine Pasha tea: a fragrant bright yellow mellowed tea with a nice throat feel.


  •   Počet zobrazení: 8264  


sypalino
24.06.2013 12:10:40

Organic Pasha cihla

5 stars 3.5 Toto hodnocení pomohlo: +2 / 0

Tento čaj ve formě 400 g koláče je můj velký oblíbenec, a tak když jsem zjistil, že na puerhshop.com ho nabízejí ve formě 500 g cihly, neodolal jsem a pořídil jeden kousek.
Cihla je velmi pevně lisována, po rozbalení je z čaje dosti cítit tabákovost.
Po oplachovacím nálevu vydávají lístky intenzivní tabákovo - bylinnou vůni, tabáková složka je ale dominantní. Nálev je světle žlutý až nazelenalý, o dost světlejší než u verze v koláči, v chuti opět dominuje tabákovost, byliny a ovocnost jsou potlačeny v pozadí. Tabákovost je v čaji přítomna v průběhu celého čajování. Lze připravit tak 9 - 10 nálevů.
Z této cihly jsem po prvním ochutnání lehce zklamán, zřejmě kvůli silnému lisování a uložení v sušším Kunmingu nedošlo ke správnému zrání, uvidíme jak si povede do budoucna. V této chvíli rozhodně preferuji verzi v koláči.



4,5 g / 85 ml yixing

oplach 15 s/20/10/15/20/25/30/35/45/60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



sypalino
05.06.2014 09:46:17

Téměř po roce jsme se k čaji vrátil, a byl jsem příjemně překvapen. Tabákovost/kouřovost, která byla před rokem v nálevu dominantní, se znatelně vytratila. Je stále přítomna, ale v mnohem menší intenzitě, ovocno - bylinné tóny se naopak zvýraznily. Nálev je nyní sytě žlutý. Uskladnění ve větší vlhkosti (60+/21-25°C) čaji, zdá se, prospívá. Uvidíme, jak se bude vyvíjet dále. Příprava : 5g/85 ml yixing oplach 10s/25/15/25/25/30/35/40/50/60

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
06.08.2015 09:37:39

Po více než roce další ochutnávka a čaj opět příjemně překvapil. Tabákovost/kouřovost už prakticky cítit není, nálev je nyní ovocno - bylinný, je cítit lehká trkost a svíravost. Velmi chutný, zatím rozhodně nejvydařenější příprava. Pro přípravu jsem tentokrát použil konvičku Zni Shui Ping Hu 120cc. Příprava : 8g/120 ml yixing oplach 10s/25/20/25/30/35/45/60/90

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

2016 Chawangpu Manzhuan Gu Shu Huang Pian

2016 Chawangpu Manzhuan Gu Shu Huang Pian 200g
0.0 stars 0 hodnocení

When people pick the tea from ancient trees, usually they pick one bud and three to...

2009 Hai Lang Gao Shan Zhai Autumn

2009 Hai Lang  Gao Shan Zhai Autumn
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce : 2009 Hai Lang "Gao Shan Zhai Autumn" Raw Pu-erh tea cake * 400...

Big Green Tree Yiwu 2004

Big Green Tree Yiwu 2004
4.0 stars 1 hodnocení

Big Green Tree Yiwu (special grade) year 2004 is a very nice aged pu-erh still for a...

2007 Jingmai Qiao Mu “0502”

2007 Jingmai Qiao Mu “0502”
3.5 stars 2 hodnocení

Popis od prodejce: Use Jingmai mountain arbor (Qiao Mu) tea which picked before Grain...

2006 Myanmar Kokang Mei Hua Bing Raw

2006 Myanmar Kokang Mei Hua Bing Raw Puerh Tea 100g
4.2 stars 2 hodnocení

Tento malý koláček pochází z pohraniční oblasti Myanmaru, z oblasti Kokang (果敢; pinyin:...

2005 Xiaguan Yushang Tuo

2005 Xiaguan Yushang Tuo
2.5 stars 1 hodnocení

Tato 200g tuo [čaj ve tvaru hnízda] z Xiaguan Tea Factory byla uložena v suchém...


Citace - Pu-erh


„Vzhled čaje
Vzhled suchého čaje je ovlivněn formou, je-li to sypaný čaj, koláč, miska a tak... Dále pak kolik slunečního svitu listy absorbovaly, výrobní proces, atd.

Pokud listy vypadají vyschle, bez života nebo v některém směru ochuzeně, je to příznak, že při výrobě nebo skladování došlo k nějakému problému.

Také pokud si z blízka prohlížíte suché lístky čaje, mají vypadat „kypře“, „bujně“ s bohatým vzezřením. Pupeny mají být delikátní se zřetelným ochmířením na líscích s celkovým jednotným dojmem.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q781] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Každá vesnice má svoje výrobní tajemství , které se pečlivě střeží. Právě to dodá čaji z každé sklizně jinou a originální chuť. Listy se nejprve nahřívají , aby zvláčněli. Pak se odstraní přebytek vody, aby se zvýraznila chuť. Tuto práci vykonávají společně vesnické ženy. Pak se listy drtí rolováním. Musí se vyvinout přesný tlak, aby se porušili buněčné struktury listů, a tím se zajistila lepší fermentace. “

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q335] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy