2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g

3.0 stars  3.0  1 hodnocení  Přidáno 07.08.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [234] A 5111x
2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g
2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g 2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g 2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g
2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g 2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g 2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g
2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g 2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g 2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g
2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g 2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g 2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: směs jarních sklizní 2005 a 2006 - vyrobeno 16/4/2006

Výrobce: Menghai Langhe Tea Factory

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , ,

Popis:

This is one of classic recipe from Langhe tea factory which is similar with 8542 from Dayi. This tea is composed from blend of 2005 and 2006 spring harvest from Menghai area. This is first batch in 2006 (601) and is far way better than later batches.
Clean orange tea soup with nice herbal and flower aroma, strong, pungent and rich in mouth with fast huigan. Some bitterness and powerful feeling give to this cake good potential for long term storage!


  •   Počet zobrazení: 5111  


Ondřej
07.08.2013 17:21:25
Ondřej

"8549" Menghai Langhe TF 2006

5 stars 3.0 Toto hodnocení pomohlo: +1 / 0

První tři nálevy byly dosti ostré – kyselost, svíravost, kovová nasládlá chuť v ústech. Z počátku mi moc nechutnal, ale další nálevy se již usadily, kyselost vymizela, zůstala menší svíravost, jemná hořkost, plná chuť. Chladivý efekt v ústech. Nakonec to není špatné pití. Asi to chce kratší časy, chladnější vodu nebo méně čaje. Cena je $25. Prý je vhodný k dlouhodobému uskladnění/zrání. Pro mě je to lepší průměr, dávám 3 hvězdy.

Oplach 10s – 15/5/7/10/15/20/25/30


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



Ondřej
06.10.2015 13:47:31
Ondřej

Bylo to dlouhé rozhodování a ochutnávání. Svíravost v počátečních nálevech je stále dost výrazná. Energii má také silnou. Pozdější nálevy mají již pěkně vyzrálou chuť. Je to 9-letý čaj, který má dle mého názoru potenciál k dalšímu zrání. Na konec z toho tedy byl celý tong.

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

2012 Xiaguan FT Zi Yun Hao Raw Tuo 100g

2012 Xiaguan FT Zi Yun Hao Raw Tuo 100g
0.0 stars 0 hodnocení

This Xiaguan tuo shape raw puerh tea is made for Fei Tai (For Taiwan)" means this...

2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred

2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred Mark“ Beeng Cha
5.0 stars 1 hodnocení

Zpracování: přerušení oxidace, rolování, sušení na slunci, vlhčení, lisování provedené...

2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake

2005 Boyou TF 0507M Ripe Puerh Cake
5.0 stars 1 hodnocení

Boyou was founded in 2005, now is one of the factories which still adhere to the...

2015 Spring Man Nuo Gu Shu Mao Cha 50g

2015 Spring Man Nuo Gu Shu Mao Cha 50g
0.0 stars 0 hodnocení

Man Nuo ancient tea gardens, at an altitude of 1266 meters. The tea trees are really...

2009 Hai Lang Gao Shan Zhai Autumn

2009 Hai Lang  Gao Shan Zhai Autumn
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce : 2009 Hai Lang "Gao Shan Zhai Autumn" Raw Pu-erh tea cake * 400...

2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong

2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g
4.5 stars 1 hodnocení

Nezpracovaný materiál pro tento koláč pochází z vesnic Myanmaru (Barma), jde o severní...


Citace - Pu-erh


„Hořkost
Širokolistý druh čajovníku (Sinensis Assamica) je vysoce bohatý na přírodní složky; polyfenoly, kofein, thein, atd. Zvláštností širokolistého čajovník je jeho hořká chuť, ale je důležité, aby se rychle přeměnila a nezůstávala dlouho v čaji. Toto je známka dobré kvality čaje Puerh. Pozn. V Yunnanu lze též nalézt pod-druh čajovníku – druh ku cha, který má jiné vlastnosti a nepřeměňuje hořkost stejně jako širokolistý druh.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q789] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„煎茶 Senča (Sencha, sekaný čaj) - Nejrozšířenější typ japonského čaje. List, jehož oxidace byla zastavena napařením, je svinut do tenkých tmavě zelených jehliček. Sencha označuje způsob zpracování čaje, lze se tedy setkat s čaji velmi nízké kvality až po zcela ručně zpracované exkluzivní čaje, jejichž cena dosahuje takřka astronomických hodnot.“

Zdroj Web: Japonské zelené čaje[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/>. [q423] [s58]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy