2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 01.08.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [232] A 4144x
2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams
2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams 2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams 2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams
2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams 2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams 2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: časně jarní sklizně roků 2007-2009 mao cha

Výrobce: Menghai Tea Factory

Prodejce: Yunnan Sourcing

Yunnan Sourcing

Tagy: , , ,

Popis:

This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007, and 2008. This recipe is comprised entirely of Menghai county early spring raw material from 2007-2009 mao cha. It's special characteristics are bitter, pungent, aromatic and thick and full in the mouth. The tea quickly causes salivating in the mouth and cha qi is warming.

Tightly rolled leaves lock in the pungent aroma!

Producer: Menghai Tea Factory
Vintage: 2009 / Batch 901
Tea Weight: 357 grams
42 cakes per case


  •   Počet zobrazení: 4144  


Ondřej
08.08.2013 10:00:04
Ondřej

Tři jara z Menghai - 2009

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: +3 / 0

Koláček voní pěkně, aroma si udržuje svým velmi pevným lisováním. Okraje koláče jsou tenčí, není jednoduché odloupnout první kousek čaje v celku. Dosti se drolí.
9g na 170ml, oplach 10s, první nálev chladnější vodou 90°C – 15s. Mokré lístky voní medově sladce. Čaj má příjemnou chuť, žádná hořkost, ovocně nasládlý nálev. Druhý nálev - voda opět 90°C – 7s. Intenzivní chuť ovoce. V dozvuku je jemná, ale příjemná svíravost, hui gan. Třetí nálev – 10s – V chuti se objevila hořkost. 10s bylo asi příliš. Hui gan je velmi intenzivní. Nastupuje energie čaje. Je příjemně povzbudivá.
Čaj je přirozeně hořčí, je nutné používat chladnější vodu a kratší časy.
Mohu srovnávat se stejným produktem z roku 2012. Dle mého názoru jde o vyvedenou produktovou řadu. 2009 je lehce vyzrálejší, jemnější než 2012. Určitě si pořídím další koláče 2012. 2009 je již na YS vyprodaná.
Jinak co se týče poznámky – „The tea quickly causes salivating in the mouth“ – přijde mi, že si stačí přivonět k mokrým lístkům čaje a už slintám :-) Spíše to bude ale pavlovův reflex milovníka čajů :-D


9g, 170ml, voda 90°C – oplach 10s – 15s/5/7/10/15/20/…


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2005 Nan Nuo Shan Raw Chi Tse Bing Cha

2005 Nan Nuo Shan Raw Chi Tse Bing Cha "7549" 375g
4.5 stars 1 hodnocení

Jedná se o klasický a starý styl koláčku z Nannuoshan Tea Factory, která byla...

2014 White2Tea New Amerykah 2

2014 White2Tea New Amerykah 2
4.5 stars 1 hodnocení

Menghai blend ze starých arbor stromů. Silné tělo, přetrvávající kuwei [příjemná...

Lao ManE 2013 jeseň

Lao ManE 2013 jeseň
5.0 stars 1 hodnocení

LaoManE vládne nad jesennými zbermi. V tejto horskej dedinke sa robí skutočne horký čaj...

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw Puerh Cake 250g
4.0 stars 1 hodnocení

Název koláčku (razítko na obalu) : Qi Zi Yuan Tento koláček pochází z...

2010 Longchang Puer Brick 100g

2010 Longchang Puer  Brick 100g
0.5 stars 1 hodnocení

Shu cihlička přivezená z Číny jako dárek, prodejce neznámý. Výrobce je uveden jako...

2016 Chawangpu Bada Laoyu Raw Puerh Cake

2016 Chawangpu Bada Laoyu Raw Puerh Cake 400g
0.0 stars 0 hodnocení

Lao Yu (老妪) : old woman Material for this cake came from a small Bulang...


Citace - Pu-erh


„Pro příslušníky národnosti Bai a Nasi i pro Tibeťany, kteří měli na čajové cestě nejvíce karavan, byl čaj základní potravinou. Potřebovali 6 měsíců, aby urazili cestu tam a 6 měsíců na cestu zpátky. Celý rok na jedno putování v mimořádně nebezpečných přírodních podmínkách. O útocích zlodějů a divokých zvířat nemluvě. Tibeťané a také Baiové a Nasiové skutečně riskovali životy, aby vybudovali prastarou čajovou stezku. Naše dějiny jsou psané kopyty jejich koní.“

cesta_caje_a_koni_kone_pres_reku_lanovkou
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q413] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Fermentace znamená kvašení, což je proces, který v čaji ani vzdáleně neprobíhá. Ve skutečnosti se jedná o oxidaci polyfenolů - špatně označovaných jako taniny -, která vede k chemickým změnám v čajových lístcích a způsobuje jejich tmavnutí. Černý, zelený, částečně oxidovaný a tmavý čaj se liší způsobem i dobou oxidace. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q133] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy