2011 Bulang Shan Banpen Zhai Sheng Bing Cha

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 07.06.2013 uživatelem petroff, Stav čaje: [208] A 8232x
2011 Bulang Shan Banpen Zhai Sheng Bing Cha
2011 Bulang Shan Banpen Zhai Sheng Bing Cha 2011 Bulang Shan Banpen Zhai Sheng Bing Cha 2011 Bulang Shan Banpen Zhai Sheng Bing Cha
2011 Bulang Shan Banpen Zhai Sheng Bing Cha 2011 Bulang Shan Banpen Zhai Sheng Bing Cha 2011 Bulang Shan Banpen Zhai Sheng Bing Cha
2011 Bulang Shan Banpen Zhai Sheng Bing Cha

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: jaro 2011

Výrobce: Wan Bang Tea Company Kunming

Prodejce: SLAVNÉ ČAJE ČÍNY

SLAVNÉ ČAJE ČÍNY

Tagy: , , , ,

Popis:

Výslovnost: Pu-lang Šan Banpen Čaj Šeng Ping Čcha
Pu'erový koláček o klasické hmotnosti 357 g z vesnice Banpen jíž najdeme v pohoří Bulang (Xishuangbanna, Yunnan) asi 15 km severně od známější Lao Ban Zhang.

Pohoří Bulang se rozprostírá na jihu provincie Yunnan poblíž hranice Číny s Myanmarem. Oblast je známá svou produkcí kvalitních Pu’Erů a též prastarými čajovými zahradami. Místní monzunové podnebí a průměrná nadmořská výška 1500 m n. m. jsou ideální pro růst kvalitních čajových stromů.

Čaj od menšího výrobce Wan Bang Tea Company sídlící v Kunmingu. Jako základní materiál byl zvolen velký list ze starších stromů, které rostou v okolí vesnice Banpen. Sklizeň proběhla na jaře roku 2011 a nedlouho na to proběhlo lisování v kombinaci hydraulického lisu a klasických kamenných forem.

Charakteristika:
Vůně suchého listu je silná, nasládlá, s dominujícími květinovými tóny. Nálev průzračný, světle žluté barvy. Chuť je silná, harmonická, zprvu jemně nahořklá, která dále přechází do sladkých tónů. Oproti čajům z Ban Zhang méně nahořklá. Dochuť dlouhodobá nasládlá.

Přes poměrně krátkou dobu zrání je čaj již vhodný ke konzumaci. Nicméně ještě chvíle zrání (v ideálních podmínkách) tomuto čaji jen prospěje.


Příprava:

Kvalitní čaje si zaslouží pečlivou přípravu. V Číně se pro slavnostní popíjení čaje praktikuje rituál, který se nazývá Gongfu Cha. Pro podrobnější popis zavítejte do sekce Příprava čaje.

Pokud nemáte patřičné vybavení či se necítíte na zvládnutí rituálu, pak můžete vyzkoušet klasickou metodu přípravy čaje. Někdy též nazývanou „Metoda dvou konviček“ (první pro přípravu čaje, druhá pro servírování čaje).

Tip: druhou konvičku můžeme nahradit džbánkem

Do připravených šálků a 1. konvičky vlijeme horkou vodu, abychom si nádobí patřičně nahřáli a zároveň ochladili vodu. Vodu vylijeme do připravené nádoby (2. konvička, džbánek), do zahřáté (prázdné) 1. konývky vsypeme čaj (na 100 ml cca 2-3 g čaje). Zalijeme ochlazenou vodou (teplota cca 85 - 90°C). Louhujeme přibližně 30 sekund a sléváme do nalévací konývky. Poté již můžeme čaj servírovat do předehřátých šálků. Takto můžeme připravit čtyři a více lahodných nálevů. Přičemž teplota a čas louhování se úměrně prodlužuje.


  •   Počet zobrazení: 8232  


petroff
10.06.2013 21:42:52

Bulang z vesnice Banpen

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: +1 / 0

Čaj má velké lístky. Mokré lístky voní velmi intenzivně sladce. Mají velmi aromatickou vůni, lehce květinovou. Čaj má uhlazenou chuť, trpkost je jen velmi jemná a příjemná. Má plnou chuť s dlouhým sladkým dozvukem. Je velmi dobrý, potěšil mě. Objednal jsem celý koláč na ChaWangu – 357g za $15,50

Voda 90°C - oplach 10s – 15s/10/15/20/30/40/50


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



petroff
25.08.2013 19:33:12

Přidal jsem fotky Bulang Shan Banpenu – koláček obsahuje krásné celé lístky a pupeny.

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha

2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení

This is the first time we made blending raw puer cake, so we took advice from a more...

2007 Menghai Tea Factory 7532

2007 Menghai Tea Factory  7532
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce : A classic recipe from Menghai, but the first production of 2007...

2014 White2Tea New Amerykah 2

2014 White2Tea New Amerykah 2
4.5 stars 1 hodnocení

Menghai blend ze starých arbor stromů. Silné tělo, přetrvávající kuwei [příjemná...

2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh

2002 Yi Wu "Ancient Spirit" Raw Pu-erh Tea cake
4.7 stars 3 hodnocení

Vyrobeno výhradně z jarního materiálu 2002. Tento vlhčeji uložený koláč z oblasti Banna...

2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao

2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Last winter was unusually cold. Many people thought they would have a good harvest the...

2011 Bang Wei Spring

2011 Bang Wei Spring
0.0 stars 0 hodnocení

Bang Wei tea is known for its mild, pleasant, easy to drink nature. It has a sweet...


Citace - Pu-erh


„Čaj pocházející z divoce rostoucích širokolistých čajovníků vyhledávají znalci na celém světě. Jeho cena roste s věkem a prodává se podle roku sběru podobně jako vybraná vína. “

cesta_caje_a_koni_3
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q333] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Lao-c‘ věří ve vzájemnou podmíněnost. Říká: „Ber všechno takové, jaké to je, nerozhoduj se.“
Vypadá to jednoduché, a přesto je to ta nejtěžší věc na světě, protože mysl si chce vybírat. Mysl žije skrze rozhodování. Pokud se nerozhodujete, mysl začne ztrácet na síle. A to je cesta Lao-c’eho. Chcete-li utišit mysl, přestaňte volit mezi polaritami. Proto Lao-c‘ nedává žádné meditace. Nebylo jich třeba.
Žijte život tak, jak přichází – plyňte v jeho proudu. Nesnažte se ze všech sil někam dostat. Nežeňte se k cíli; užívejte si každý moment v jeho úplnosti a nestarejte se o minulost ani o budoucnost. Ve vaší duši se zrodí symfonie, setká se ve vás nejnižší s nejvyšším a pak – pak se z vás stanou boháči.“

Zdroj Kniha: Osho. Tři poklady Tao: Rozjímání nad sútrami Lao-c’eho Tao te ťingu. Olomouc : Fontána, 2009. s. 468. ISBN: 978-80-7336-494-6. [q117] [s22]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy