2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g

5.0 stars  5.0  1 hodnocení  Přidáno 12.10.2012 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [2] A 12048x
2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 18/04/2012

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , ,

Popis:

This tea is from Jingmai Da Zhai, grown on the Da Ping Zhang area, and is considered some of the finest Jingmai tea available. Another famous tea village is Mangjing. The Mangjing tea taste more simple and bitter, therefore be sold at a lower price.

Jingmai mountain is famous for middle/little leaf tea (中小叶种茶) which is popular for its sweet taste and floral aroma. Jingmai Da Zhai is one of the most famous village and has the biggest ancient tea tree garden in Jingmai mountain, especially Da Ping Zhang area.

Our Jingmai 2012 was picked on 26th and 27th March ( first harvest) from two families. The tea garden is natural and free from pollution. We personally selected all the material and stay with the farmers all the time. The farmers only picked from the hundreds of years old and "no dwarfing" trees that we chose. Lancang county tea industry development office started making numbers for the ancient tea trees.

The first family own more tall trees with unique number. The second family pay more attention to pick tender tea leaves. We bought fresh leaves and ask "a master of kill green" to make the maocha all by hand. And also he is a good friend whom we trust. Pure tea leaves of arbor trees , sun-dried, traditional stone pressed in Yiwu town.

Brewed tea is sparkish yellow green, with charming heavy honey and orchid fragrance. This tea is full in body and very comfortable in mouth, the bitterness is very light, huigan is very fast. Sweet and rich.


Příprava:

This tea can brewed more than 20 times.


  •   Počet zobrazení: 12048  


Ondřej
03.04.2013 13:46:28
Ondřej

Čaj z divokých čajovníků z Jingmai

5 stars 5.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Vůně je výrazná, nasládlá. První dva nálevy jsou s jemnou hořkostí divokých čajovníků. V ústech zanechává velmi příjemnou sladkost. Hui Gan je rychlý a intenzivní. Jde o velmi silný čaj s příjemnou energií. Po dvou šálcích jsem pěkně vystřelen do oblak a zbývá ještě minimálně 12 nálevů. Je to vítečné pití na celý den a je třeba začít brzy ;-) Velmi dobrý čaj, bohužel už není dostupný. Zakoupeno za $ 30.

8g gaiwan 170ml, 100°C – oplach 10s – 15s/5/10/15/20/25/30…až 15 chutných nálevů


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



sypalino
04.04.2017 09:44:12

Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou květinovostí, trpkost se objevila jen lehce v prvním nálevu, jinak byl do sladka, spařené lístky i nálev krásně voní, barva nálevu se moc nezměnila, je lehce oranžová, vylouhované lístky jsou stále hodně zelené. Už není tak silný a výrazný jako když byl čerstvý, řekl bych že jde pěkně do ovocna, snad to není úplně mimo, ale připomněl mi 2005 Jinuo Shan You Le "Red Sun Drum" :-).


Jingmai 2012 nálev v roce 2017

Jingmai 2012 lístky v roce 2017

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

Yiwu 1999 maocha

Yiwu 1999 maocha
3.5 stars 1 hodnocení

Yiwu 1999 maocha is a well stored tea in Taiwan. Loose leaves, maocha, is not stored...

2006 Myanmar Kokang Mei Hua Bing Raw

2006 Myanmar Kokang Mei Hua Bing Raw Puerh Tea 100g
4.2 stars 2 hodnocení

Tento malý koláček pochází z pohraniční oblasti Myanmaru, z oblasti Kokang (果敢; pinyin:...

1980's Zhongcha 8653 (HK/Malaysian

1980's Zhongcha 8653 (HK/Malaysian stored)
4.0 stars 1 hodnocení

Čaj byl vyroben ve středních až pozdních 80-ých letech. Tyto koláče byly uloženy po...

2005 Xiaguan Jia Ji Raw Tuocha

2005 Xiaguan Jia Ji Raw Tuocha
4.0 stars 1 hodnocení

Klasická "Jia Ji" receptura! Tato tuocha byla lisována v roce 2005 a...

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g
4.8 stars 4 hodnocení

Tento koláč je jeden ze sady čtyř koláčů vyrobených mistrem Shi Kun Mu (Yiwu ,...

2005 Changda Hao Yiwu Mansa Gu Shu Cha

2005 Changda Hao Yiwu Mansa Gu Shu Cha Raw Puerh Cake 400g
4.0 stars 1 hodnocení

Changda Hao is one of famous and established earlier tea factory in Yiwu town. Changda...


Citace - Pu-erh


„Po dni naplněném prací, přijde k chuti šálek vonného čaje. Ženy z vesnice Pank Cha si dají zelený, ještě mladý a nekvašený. Čaj, který sebou odvezou koňské karavany, bude kvasit po celé dlouhé měsíce i roky. Podobně jako víno pak bude dán do prodeje s označením vynikající archivní čaj. “

cesta_caje_a_koni_cajova_plantaz_kroje4
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q336] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pro příslušníky národnosti Bai a Nasi i pro Tibeťany, kteří měli na čajové cestě nejvíce karavan, byl čaj základní potravinou. Potřebovali 6 měsíců, aby urazili cestu tam a 6 měsíců na cestu zpátky. Celý rok na jedno putování v mimořádně nebezpečných přírodních podmínkách. O útocích zlodějů a divokých zvířat nemluvě. Tibeťané a také Baiové a Nasiové skutečně riskovali životy, aby vybudovali prastarou čajovou stezku. Naše dějiny jsou psané kopyty jejich koní.“

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q413] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy