2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu Xiao Bing Cha 200g

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 15.02.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [142] A 3172x
2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu Xiao Bing Cha 200g 2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu Xiao Bing Cha 200g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Zhang Jia Wan Lao Zhai, Yiwu area, výroba: 18/04/2012

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , , ,

Popis:

Our Yiwu gushu for this year comes from an old village in Mansa area - Zhang Jia Wan Lao Zhai (张家湾老寨). Zhang Jia Wan Lao Zhai is a village more than 30km away from Yiwu town, and 13km from Zhang Jia Wan Xin Zhai(张家湾新寨), bordering Laos in the south.

There is big area of ancient tea trees garden. Many of them was chopped down or burned around 1981. The stance to "gu cha shu" was very different at that time. Maocha cost only a fraction of today's price and old high trees were a nuisance for locals. At that time, many gushu gardens were destroyed, some irreversibly. However, in Zhang Jia wan, the trees have sprouted from old stumps again and now reach height of some 2.5 meters. Old and thick trunks are still clearly noticeable in all these trees, as well as sturdy and strong leaves of ancient arbor trees.

Few tea trees were not chopped down and we tasted some single bush maocha from this kind of trees. The tastes are all quite similar to these of the trees that have been cut down and have sprouted again. We tried a lot of maocha from different tea makers. We selected the best tea maker (according to us), who won the first prize in 2010 Six Famous Mountain Tea Experts Competition! They have nice tea garden and good skills of "kill green". This year, tea harvest has been smaller due to drought and the quality of maocha is generally quite variable.

Brewed tea is sparkish yellow and very aromatic. The refreshing aroma releases energy of tea, revealing a vigorous and brilliant farmland covered with various flowers. On the palate is wide, fresh and sweet, full smooth taste. Zhangjiawan tea has distinctive sweet smell. The beauty of this tea is more than I can describe.

This product has been completely handmade, stone pressed in the Yiwu town.


  •   Počet zobrazení: 3172  






Čaje - Pu-erh

2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing

2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
5.0 stars 1 hodnocení

This tea is from Jingmai Da Zhai, grown on the Da Ping Zhang area, and is considered...

BaDa 2013 - blind tasting set 1

BaDa 2013 - blind tasting set 1
4.8 stars 2 hodnocení

samotné zlisované voňajú silne ovocne, chuť je horkasto, orieškovo, mandlovo, ovocno,...

Luo Shui Dong 2012 Spring

Luo Shui Dong 2012 Spring
4.0 stars 1 hodnocení

Tento koláč je vyroben z vysoce kvalitního Gushu materiálu pocházejícího z Luo Shui...

2015 Spring Man Nuo Gu Shu Mao Cha 50g

2015 Spring Man Nuo Gu Shu Mao Cha 50g
0.0 stars 0 hodnocení

Man Nuo ancient tea gardens, at an altitude of 1266 meters. The tea trees are really...

2012 Yunnan Sourcing "Qiu Yun" Wild Arbor

2012 Yunnan Sourcing "Qiu Yun" Wild Arbor Raw Pu-erh tea of Yi Wu mountain
4.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce : Pozdní podzimní sklizeň čaje z divokých arber čajových stromů (mezi...

2013 Yunnan Sourcing "Year of the Snake

2013 Yunnan Sourcing "Year of the Snake Red Label" Ripe Pu-erh tea cake
3.5 stars 1 hodnocení

Prémiový zralý pu-erh složený výhradně z 6 až 4 letého ripe puerhu z Lincangu. Lehká až...


Citace - Pu-erh


„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čaj je velice náchylný k vstřebávání nejrůznějších vůní i pachů. Proto se při jeho výrobě až úzkostlivě dbá na vyloučení všech možných nežádoucích vlivů. Lidé, kteří pracují při sběru lístků a v čajových továrnách, nesmějí používat parfémy nebo jíst silně aromatická jídla.
Této vlastnosti čaje se využívá k jeho dodatečnému upravování. Rozlišujeme tři druhy takto upravených čajů:

1. čaje aromatizované přírodními vůněmi (ovoněné) - zpracované tradiční metodou za pomoci čerstvých květů jasmínu, magnólie, pomerančovníku, lotosu, růže, ibišku, chryzantémy…
2. čaje aromatizované esencemi - ať už přírodního či chemického původu
3. čaje ochucené - částmi sušených plodů nebo kořením, například mandlemi, sušenými jablky, rozinkami, zázvorem, kokosem, skořicí, hřebíčkem…“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q317] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy