2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea

4.0 stars  4.0  1 hodnocení  Přidáno 20.05.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [192] A 6688x
2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea
2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: raw material from 2009-2011 mao cha

Výrobce: Menghai Tea Factory

Prodejce: Yunnan Sourcing

Yunnan Sourcing

Tagy: , , ,

Popis:

Premium blend of first flush of spring tea * Batch 201

This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007, and 2008. This recipe is comprised entirely of Menghai county early spring raw material from 2009-2011 mao cha. It's special characteristics are bitter, pungent, aromatic and thick and full in the mouth. The tea quickly causes salivating in the mouth and cha qi is warming.

Tightly rolled leaves lock in the pungent aroma!

Producer: Menghai Tea Factory
Vintage: 2012 / Batch 201
Tea Weight: 357 grams
42 cakes per case


  •   Počet zobrazení: 6688  


Ondřej
22.05.2013 12:27:40
Ondřej

Tři jara z Menghai

5 stars 4.0 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Jedná se o směs prvních jarních sklizní roků 2009, 2010 a 2011 z Menghai, lisováných do koláčů v roce 2012. Koláček voní velmi svěže. Je pevně lisován a je poměrně tenký. Lístky jsou spíše menší. Není jednoduché uloupnout celý kousek, hodně se drolí. Spařené lístky voní velmi pěkně sladce. Nálev má jemnou kořeněnou vůni. Chuť je opravdu plná, aromatická, sladká s jemnou kouřovostí. Chuť je příjemně vyvážená. Velmi povzbuzující čaj. Cena mi přijde také v pohodě - $14. Dobrý čaj na každodenní pití. Zajímavé bude srovnání se stejným čajem z roku 2009 ($34), který je blandem roků 2006-2008 – sypalino má jeden koláček.

Musím říci, že mi chvíli trvalo, než se podařila vyladit příprava. Čaj je velmi rychlý. Nejlépe pokud se vám podaří ulomit kousek čaje v celku a doplnit trochou volných lístků. Stačí menší množství čaje, dávám cca 4g na gaiwan 170ml. Čaj lze snadno přetáhnout a je pak velmi hořký. 4g na 170ml – 100°C – oplach - 15s/5/10/15/20/25/30/35/40/45/60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne



Ondřej
22.05.2013 13:28:11
Ondřej

Tak cena je již na $25. Asi nejsme první kdo zjistil, že je fakt dobrej :(

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné

sypalino
22.05.2013 14:47:49

Jestli je mají na sampletea za starou cenu tak určitě nějaký koupím. Jestli ne, tak bude asi nejlepší počkat na verzi 2013, jestli bude za nízkou cenu. Ale vypadá to spíš na skokové zdražení všeho :-(

Pomohlo vám toto hodnocení? Ano 0 / Ne 0           Označit jako nevhodné



Čaje - Pu-erh

2016 Chawangpu Manzhuan Gu Shu Huang Pian

2016 Chawangpu Manzhuan Gu Shu Huang Pian 200g
0.0 stars 0 hodnocení

When people pick the tea from ancient trees, usually they pick one bud and three to...

2010 Yunnan Sourcing Bang Ma Wild Arbor

2010 Yunnan Sourcing Bang Ma Wild Arbor Pu-Erh
0.0 stars 0 hodnocení

Podzimní sklizeň z čajovníků věku 60-200 let rostoucích ve vesnici Bang Ma (poblíž...

2012 Xiaguan JiaJi Tuocha In Box 100g

2012 Xiaguan JiaJi Tuocha In Box 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Klasická zelená Xiaguan krabička a klasická "Jia Ji" receptura! Tato Tuocha byla...

2005 Nan Nuo Shan Raw Chi Tse Bing Cha

2005 Nan Nuo Shan Raw Chi Tse Bing Cha "7549" 375g
4.5 stars 1 hodnocení

Jedná se o klasický a starý styl koláčku z Nannuoshan Tea Factory, která byla...

Late 1990s "Jin Gua Gong Cha" 500g

Late 1990s "Jin Gua Gong Cha" 500g
3.5 stars 1 hodnocení

"Jin Gua Gong Cha" nebo též "Tuan Cha", je speciální druh lisovaného čaje. Vypadá jako...

2007 Jingmai Qiao Mu “0502”

2007 Jingmai Qiao Mu “0502”
3.5 stars 2 hodnocení

Popis od prodejce: Use Jingmai mountain arbor (Qiao Mu) tea which picked before Grain...


Citace - Pu-erh


„Jarní sběr čaje v Sip Song Phan Na (Xishuangbanna) v jižním Yunnanu začíná obětním rituálem. Zde také zahajujeme naše dlouhé putování po starodávné čajové cestě. V údolí šesti čajových hor rostl divoký čajovník. Myšlenka louhovat jeho široké listy ve vařící vodě pochází rovněž odsud. To vše se odehrálo asi před třemi tisíci lety. Vzácný čaj pu-erh, pojmenovaný podle města v této oblasti je páteří zdejší ekonomiky. Vznikli tu plantáže a každá vesnice přišla s vlastními postupy produkce čaje včetně lisování ve tvaru cihel, aby se usnadnila jeho přeprava. “

cesta_caje_a_koni_lisovani_pu_erh_caje_lisem2
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q400] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy