2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 08.10.2012 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [1] A 4410x
2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g
2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g 2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g 2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g
2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g 2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g 2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g
2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g 2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g 2012 Myanmar - Beyond The Small Mengsong Mountain Gushu Xiao Bing 200g

Druh: Pu-erh

Země: Myanmar (Barma)

Sklizeň: 2012

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , ,

Popis:

Nezpracovaný materiál pro tento koláč pochází z vesnic Myanmaru (Barma), jde o severní hranici malého pohoří Mengsong. Čajovníky jsou staré zhruba 300 let a jsou neobhospodařovány. Místí lidé žijí v izolované oblasti, kde je velmi problematická doprava, proto je čaj přenášen přes hranici na zádech. Čaj není drahý, ale není jej snadné získat.


  •   Počet zobrazení: 4410  


Ondřej
12.10.2012 15:53:45
Ondřej

Příjemné překvapení.

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: +2 / 0

První nálev byl dost hořký, asi proto, že je to GUSHU (divoké čajovníky) a letošní čaj, časem by se měla hořkost vytratit. Od druhého nálevu hořkost ustoupila a později se téměř vytratila. V čichátku voněl sladce, velice příjemně voněl i v šálku. Nevím jak bych popsal chuť, taková bylinno – květinová, moc mi zachutnal. Za tu cenu bych řek že je to výborný čaj, určitě adept na koupi koláče, ne – li celého tongu (5 kusů) Ale to se ještě uvidí, spousta vzorků ještě čeká na ochutnání ;-)

Použil jsem 7 g na 130 ml konvičku, oplach 10 s, nálevy zhruba 15/5/10/15/25/30/40/50/minuta, při posledním byl čaj už dost slabý, ale pořád dobrý


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g

2009 Lixing Raw Puerh Cake 357g
3.0 stars 1 hodnocení

Jarní a pozdně jarní sklizen roku 2009, jde o blend materiálu z Lacangu a Menghai....

2012 Mangzhi Huang Shan Cha Xiao Bing

2012 Mangzhi Huang Shan Cha Xiao Bing 200g
4.0 stars 2 hodnocení

This tea came from Mangzhi mountain which is located in the west of Xiangming village...

2011 Raw Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g

2011 Raw Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g
0.0 stars 0 hodnocení

Almost on the verge of disappearing, Pu-erh tea paste used to be the special tribute to...

2012 Xiaguan JiaJi Tuocha In Box 100g

2012 Xiaguan JiaJi Tuocha In Box 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Klasická zelená Xiaguan krabička a klasická "Jia Ji" receptura! Tato Tuocha byla...

2011 Bang Wei Spring

2011 Bang Wei Spring
0.0 stars 0 hodnocení

Bang Wei tea is known for its mild, pleasant, easy to drink nature. It has a sweet...

2000 CNNP 7532 Tiepai

2000 CNNP 7532 Tiepai
4.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: Tento čaj se nejvíce podobá CNNP 7532, ale my jej označujeme...


Citace - Pu-erh


„Vzhled čaje
Vzhled suchého čaje je ovlivněn formou, je-li to sypaný čaj, koláč, miska a tak... Dále pak kolik slunečního svitu listy absorbovaly, výrobní proces, atd.

Pokud listy vypadají vyschle, bez života nebo v některém směru ochuzeně, je to příznak, že při výrobě nebo skladování došlo k nějakému problému.

Také pokud si z blízka prohlížíte suché lístky čaje, mají vypadat „kypře“, „bujně“ s bohatým vzezřením. Pupeny mají být delikátní se zřetelným ochmířením na líscích s celkovým jednotným dojmem.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q781] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Kouřovost
Umění výroby čaje ze starých čajovníků je velmi staré. Není jednoduché se naučit umění ručního pečení čaje. Jakákoliv malá chyba ovlivní chuť čaje. Kouřovost nebo yan wei je jedním z příkladů, ale je nutné jej odlišit od připálené chuti, která je popisována jako hu wei. Ta druhá chuť – připálená – obvykle vzniká, pokud není čaj dobře pečen a bohužel je velmi častá. Yan wei nebo též kouřovost je způsobena přesušením.“

Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q785] [s87]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy