2013 A few Single Trees (maocha)

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 12.11.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [290] A 6052x
2013 A few Single Trees (maocha)
2013 A few Single Trees (maocha) 2013 A few Single Trees (maocha) 2013 A few Single Trees (maocha)
2013 A few Single Trees (maocha) 2013 A few Single Trees (maocha) 2013 A few Single Trees (maocha)
2013 A few Single Trees (maocha) 2013 A few Single Trees (maocha) 2013 A few Single Trees (maocha)

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: 2013

Prodejce: Essence of Tea

Essence of Tea

Tagy: , , ,

Popis:

This tea is a blend of a few single tree teas from Bangwei and Bulang. These trees stand out from their neighbours as some of the biggest and oldest trees in their gardens.
This is a very special tea. It is composed of a large proportion of buds, from the first flush of Spring. The taste is very pure, thick and with plenty of strength. There is a hint of taste from the wok, perhaps it wasn't cleaned properly between batches during hand-processing, but this should settle over the coming months.
This is sold loose - per gram or in 50g boxes.
This is the first of our 2013 teas to arrive back from Yunnan - the others are coming on the slow boat and should be here early July.


  •   Počet zobrazení: 6052  


Ondřej
25.11.2013 11:11:14
Ondřej

Jen několik stromů

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Mám rad Maochu , vždy se v ní probírám prsty a užívám si lístků čaje. Některé jsou až 4 cm dlouhé, voní svěže a sladce.
Rychlé spaření lístků, aby se čaj otevřel a vypustil svou vůni. Ta je opravdu hluboká, intenzivní, sladká, květinová.
Barva nálevu je velmi světlá, připomíná spíše zelený čaj. Nálev samotný nijak nevoní ani chuť není výrazná. Vše přichází až po polknutí, to se teprve v ústech rozvine květinová sladkost.
Ve druhém nálevu je více svíravosti, je velmi příjemná. Podporuje slinění. Po druhém šálku se objevuje Hui Gan a velmi jemná energie. Taky sucho na jazyku, je to přeci jen mladý čaj. V čaji není sebemenší náznak hořkosti.
Se třetím šálkem výrazně nastupuje energie, která vše prohřívá. Celkem jsem se z počátku zapotil. Pak se energie usadila a nastoupila pohoda. Lehké šimrání na GV 20.
S dalšími nálevy energie přibývá, prohřívá hlavně horní polovinu těla, plíce, hlavu. Jsem pěkně vystřelen do oblak. Dobré k podpoření Qi qongu, ale nesmí se to s čajem přehnat.
Nálev samotný má spíše nevýraznou chuť. Je to jako zelený čaj po mnoha zalitích. Veškeré chutě přicházejí až po polknutí, výrazná květinová sladkost, příjemná svíravost a obligátní sucho na jazyku. Napití vždy všechny chutě spláchne, aby se opět vrátily po polknutí zpět.


7g čaje na gaiwan 150ml – rychlý oplach – 15s/15/20/25/30/35/40/50


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw

2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea
4.0 stars 1 hodnocení

Premium blend of first flush of spring tea * Batch 201This is a newer Menghai...

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g

2016 Myanmar Jingdong Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

The raw materials of this cake came from Jingdong, Myanmar, just west of the...

2011 Raw Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g

2011 Raw Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g
0.0 stars 0 hodnocení

Almost on the verge of disappearing, Pu-erh tea paste used to be the special tribute to...

2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing

2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
5.0 stars 1 hodnocení

This tea is from Jingmai Da Zhai, grown on the Da Ping Zhang area, and is considered...

2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing

2013 Chawangpu Bada Zhang Lang Xiao Bing Cha 200g
4.5 stars 1 hodnocení

Velmi hezky zpracovaný a kompletně ručně vyrobený čaj z pohoří Bada za použití...

2006 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Raw

2006 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Raw 250g
4.5 stars 1 hodnocení

Raw Jin Cha (houba) je určena zejména pro tibetský trh, používá se smíchána s mlékem,...


Citace - Pu-erh


„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Kvalitní listové zelené čaje lze zalévat vícekrát. Pro další nálevy lze zvýšit teplotu vody nebo prodloužit dobu louhování.“

Zdroj Web: Zelený čaj: Zelený čaj a zdraví[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Zelený_čaj>. [q417] [s35]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy