2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 02.10.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [277] A 4474x
2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Datum výroby: Mengsong - konec března 2013, Jingmai - 4.dubna 2013

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , ,

Popis:

This is the first time we made blending raw puer cake, so we took advice from a more experienced tea seller, who is also a friend. He offered many high quality Maocha from Mengsong area. The materials we chose came from the highest altitude (1860m) place, next to the Naban river national nature reserve. Far away from noise and pollution!

Jingmai tea came from the same tea-maker as last year. We watched them only pick ancient trees for us. All the tea leaves are from one single tea garden. The owner is very proud of his beautiful garden and a very tall king tree.

This blend incorporates selected materials from two different places to provide roundness of taste. Jingmai ancient tree tea and Mengsong ancient tree tea, one to one. A tea with the most stable quality and a tea with the greatest potential. They all have the same floral flavor but different structure. Mengsong added enough depth to Jingmai, Jingmai softening Mengsong and making it move. A satisfying richness and depth of flavor create harmony and balance in the tea. These, in turn, help to improve the taste and brings new strength to the cake.


  •   Počet zobrazení: 4474  


Ondřej
04.10.2013 12:51:30
Ondřej

Jingmai a Mengsong

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Minulý rok mi velmi chutnal čaj z oblasti Jingmai – šlo o koláček - 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g – hodnocený 5-ti hvězdami, a tak jsem byl velmi zvědav na letošní čaj, který je blendem Jingmai a Mengsong. Obě oblasti jsou od sebe vzdáleny cca 50km západně a východně od silnice spojující města Menghai a Lancang. Jingmai je vysokohorskou oblastí, kde roste původní čajový les se stromy starými i několik stovek let. Oblast starých čajovníků nyní obklopují nově vysazené čajové keře. Jingmai v poslední době nabývá na popularitě. Místní vláda hodně investuje do infrastruktury a turistický ruch nabývá na síle. Jak ale uvádí výrobce, materiál na tento čaj byl sbírán v horských oblastech daleko od „ruchu a znečištění“. V případě Mengsongu je materiál z čajovníků rostoucích 1860m vysoko, blízko přírodní rezervace Naban River Watershed National Nature Reserve. Vůně je velmi intenzivní. Čím více nasáváte vůni spařených lístků, tím je silnější. Je květinová a medově sladká. Jingmai čaji dodává jeho květinové aroma. Po prvním šálku zůstává na jazyku příjemná květinová chuť. Chuť je plná, vyvážená. Po druhém šálku je na jazyku velmi jemná hořkost. Po třetím šálku hořkost mizí. Huigan rychlý, intenzivní sladkost v dozvuku a dlouho trvající květinová chuť. Co se týče energie, čaj nemá takovou sílu, jako měl samotný Jingmai z minulého roku (2012). Energie je „kultivovanější“, pěkně otvírá „paj chuej“ (Sto setkání). Čaj mi chutnal. Cena je vyšší $40 za Xiao Bing 200g.

Oplach 5s - 20s, 7, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 50, 60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2007 Boyou "Man Lu Da Shan" Meng Song

2007 Boyou "Man Lu Da Shan" Meng Song
4.2 stars 3 hodnocení

Popis od prodejce: Boyou tea factory was started by yet another ex-Menghai tea...

2012 Xiaguan FT Flame Mushroom (Jin Cha)

2012 Xiaguan FT Flame Mushroom (Jin Cha) Raw Puerh Tea 250g
0.0 stars 0 hodnocení

This Xiaguan mushroom shape raw puerh tea is made for Fei Tai (For Taiwan)" means this...

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic

2007 Banzhang Tuocha Certified Organic Raw 250g
4.2 stars 2 hodnocení

This tuo is composed from spring material from Menghai area (most from Bulang mountain)...

2012 EoT Bulang Puer Tea 400g

2012 EoT Bulang Puer Tea 400g
5.0 stars 1 hodnocení

This tea was a bit of an experiment for us. We'd found 2 different maochas from Bulang...

2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao

2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Last winter was unusually cold. Many people thought they would have a good harvest the...

2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu

2012 Chawangpu Yiwu Zhangjiawan Gu Shu Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Our Yiwu gushu for this year comes from an old village in Mansa area - Zhang Jia Wan...


Citace - Pu-erh


„Lhasa s 12 tisíci obyvateli je prosperujícím správním střediskem. Obchodníci s čajem jsou všude. Přivážejí se ho sem tuny. Polovina zůstane tady a druhá polovina poputuje za vzdálenými klienty. I u čaje se cena stanovuje podle původu, nadmořské výšky i typu půdy, způsobu výroby i roku sklizně. Nejlepší čaje dosáhnou plné zralosti až za 30 let. Za několik gramů stoletého čaje jsou znalci ochotni zaplatit celé jmění. “

cesta_caje_a_koni_lhasa
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q414] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Rozlišení čaje podle barvy nálevu úzce souvisí se způsobem, jakým jsou lístky po natrhání zpracovány. Hlavní rozdíl tkví v tom, zda v čajových listech proběhne proces oxidace, v mnoha publikacích nesprávně označovaný jako fermentace. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q132] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy