2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 02.10.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [277] A 4682x
2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g
2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g 2013 Chawangpu "Shuang Shu" Xiao Bing Cha 200g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Datum výroby: Mengsong - konec března 2013, Jingmai - 4.dubna 2013

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , ,

Popis:

This is the first time we made blending raw puer cake, so we took advice from a more experienced tea seller, who is also a friend. He offered many high quality Maocha from Mengsong area. The materials we chose came from the highest altitude (1860m) place, next to the Naban river national nature reserve. Far away from noise and pollution!

Jingmai tea came from the same tea-maker as last year. We watched them only pick ancient trees for us. All the tea leaves are from one single tea garden. The owner is very proud of his beautiful garden and a very tall king tree.

This blend incorporates selected materials from two different places to provide roundness of taste. Jingmai ancient tree tea and Mengsong ancient tree tea, one to one. A tea with the most stable quality and a tea with the greatest potential. They all have the same floral flavor but different structure. Mengsong added enough depth to Jingmai, Jingmai softening Mengsong and making it move. A satisfying richness and depth of flavor create harmony and balance in the tea. These, in turn, help to improve the taste and brings new strength to the cake.


  •   Počet zobrazení: 4682  


Ondřej
04.10.2013 12:51:30
Ondřej

Jingmai a Mengsong

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Minulý rok mi velmi chutnal čaj z oblasti Jingmai – šlo o koláček - 2012 Chawangpu Jingmai Gu Shu Xiao Bing Cha 200g – hodnocený 5-ti hvězdami, a tak jsem byl velmi zvědav na letošní čaj, který je blendem Jingmai a Mengsong. Obě oblasti jsou od sebe vzdáleny cca 50km západně a východně od silnice spojující města Menghai a Lancang. Jingmai je vysokohorskou oblastí, kde roste původní čajový les se stromy starými i několik stovek let. Oblast starých čajovníků nyní obklopují nově vysazené čajové keře. Jingmai v poslední době nabývá na popularitě. Místní vláda hodně investuje do infrastruktury a turistický ruch nabývá na síle. Jak ale uvádí výrobce, materiál na tento čaj byl sbírán v horských oblastech daleko od „ruchu a znečištění“. V případě Mengsongu je materiál z čajovníků rostoucích 1860m vysoko, blízko přírodní rezervace Naban River Watershed National Nature Reserve. Vůně je velmi intenzivní. Čím více nasáváte vůni spařených lístků, tím je silnější. Je květinová a medově sladká. Jingmai čaji dodává jeho květinové aroma. Po prvním šálku zůstává na jazyku příjemná květinová chuť. Chuť je plná, vyvážená. Po druhém šálku je na jazyku velmi jemná hořkost. Po třetím šálku hořkost mizí. Huigan rychlý, intenzivní sladkost v dozvuku a dlouho trvající květinová chuť. Co se týče energie, čaj nemá takovou sílu, jako měl samotný Jingmai z minulého roku (2012). Energie je „kultivovanější“, pěkně otvírá „paj chuej“ (Sto setkání). Čaj mi chutnal. Cena je vyšší $40 za Xiao Bing 200g.

Oplach 5s - 20s, 7, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 50, 60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2015 White 2 Tea Pin

2015 White 2 Tea Pin
0.0 stars 0 hodnocení

Popis prodejce: 2015 Pin Raw Puer Tea 200g z White2tea. Pin je blendem vysoce...

2013 Yunnan Sourcing "Year of the Snake

2013 Yunnan Sourcing "Year of the Snake Red Label" Ripe Pu-erh tea cake
3.5 stars 1 hodnocení

Prémiový zralý pu-erh složený výhradně z 6 až 4 letého ripe puerhu z Lincangu. Lehká až...

NaKa 2013 autumn

NaKa 2013 autumn
5.0 stars 1 hodnocení

Kráľ z NaKa si dláždi svoju cestu s robustnou a špecifickou chuťou hoci je to jesenný...

2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw

2012 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea
4.0 stars 1 hodnocení

Premium blend of first flush of spring tea * Batch 201This is a newer Menghai...

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw

2012 Bulang Man Xin Long Wild Arbor Raw Puerh Cake 250g
4.0 stars 1 hodnocení

Název koláčku (razítko na obalu) : Qi Zi Yuan Tento koláček pochází z...

2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g

2009 Ripe Puerh Tea Paste "Cha Gao" 25g
0.0 stars 0 hodnocení

Almost on the verge of disappearing, Pu-erh tea paste used to be the special tribute to...


Citace - Pu-erh


„Pití čaje Pu Er předchází kardiovaskulárním chorobám a snižuje krevní tlak
Chemické látky obsažené v čaji Pu Er pomáhají bránit hromadění enolu a neutrálního tuku v krvi a játrech, pomáhají posilovat pružnost cév a v neposlední řadě předcházet arterioskleróze a krvácení do mozku.“

zdravotni_ucinky_caje_puerh_md
Zdroj Web: Zdravotní účinky čaje Pu Er[online]. Good Tea, s.r.o., 2013. s. 5. Dostupné z WWW: <http://www.dobrycaj.cz>. [q531] [s70]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Nejlepší podmínky pro růst čajovníků jsou v hornatých oblastech Yunnanu v nadmořských výškách mezi 1000 a 1500m. Zde se totiž drží mlha i v období sucha, což zajišťuje novým výhonkům dostatek vláhy a podporuje jejich růst. V Číně existuje jedno velice známé rčení: ‚Vysoké hory zahalené mlhou produkují čaj výjimečné jakosti‘. A v důsledku optimální kyselosti je tu i úrodná půda, což podporuje růst širokolistých čajovníků. “

Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q332] [s34]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy