2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 25.07.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [222] A 4623x
2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha
2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha 2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha 2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha
2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha 2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha 2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Březen 2013, Baotang, Mengsong, Menghai

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , , ,

Popis:

Mengsong is one of the oldest ancient tea area in Menghai. Baotang old village is located next to the ancient tea garden. The ancient tea gardens are at an altitude of 1800 meters above the mountains. We tasted many kinds of Maocha and this is one of the pure Gushu(Ancient tea trees) tea samples. This tea has soft texture - mildly sweet and flowers aromas. Slightly bitter, cool and refreshing feeling left in the mouth.


  •   Počet zobrazení: 4623  


Ondřej
04.11.2013 16:38:01
Ondřej

Mengsong Gushu Maocha

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Po 2013 Chawangpu "Shuang Shu", který je blendem Jingmai a Mengsongu, jsem šáhl po pytlíku této gushu maochy z Mengsongu.
Z pytlíku se po rozpečetění vyvanula krásná čerstvá vůně, jakoby zeleného čaje. Dával jsem si velký pozor, abych pytlík nepomačkal a nepolámal lístky. Ty jsou opravdu veliké až 5cm dlouhé. Vůně suchých lístků je moc hezká. Vysypal jsem si větší množství maochy a kochal se krásným materiálem a medovou, květinovou vůní dlouhých lístků.
Po spaření, lístky rozehrály koncert vůní - květiny, med.
První nálev 15s – nálev je velmi jemný, svěží, příjemně klouže do žaludku, aby pak v dozvuku naplnil ústa sladkostí. V dozvuku není stopa po hořkost. Jen sladká, květinová chuť. Teplo mi prohřívá celé břicho.
Druhý nálev 7s – po polknutí se na malou chvilku v chuti objeví záblesk růže… Nyní již nálev obsahuje jemnou trpkost divokého listí. Po nádechu pusou je v ústech možné pozorovat mentolové chlazení. Na závěr zanechává v ústech pocit sucha a velmi intenzivní sladkost vycházející z jícnu. Čaj má velkou energii – břicho mi svítí jak žárovka a pomalu se aktivuje hlava.
Třetí nálev – 15s - trpkost je dosti výrazná, výrazně stimuluje slinění v ústech. Snažím se pojmenovat specifickou svěží chuť, která se mi vrací do nosu hned po usrknutí čaje…. Je to něco jako čerstvě vyprané prádlo :D ha ha ha … která se pak mění ve sladkost v ústech.
Čtvrtý – 20s – Nálev tmavě žlutý, velmi plná chuť, ovocno-květinové tóny, svíravost na jazyku. Energie již dosahuje vrcholu hlavy.
Pátý 25s, 30, 40, 50, 60.
Příjemné čajování a zároveň studium Mengsongu.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

old school 7542 BingCha 2011

old school 7542 BingCha 2011
0.0 stars 0 hodnocení

I tasted several 7542 original Dayi cakes from recent years going back to 1997. Only...

2012 Xiaguan FT Zi Yun Hao Raw Tuo 100g

2012 Xiaguan FT Zi Yun Hao Raw Tuo 100g
0.0 stars 0 hodnocení

This Xiaguan tuo shape raw puerh tea is made for Fei Tai (For Taiwan)" means this...

2012 Xiaguan JiaJi Tuocha In Box 100g

2012 Xiaguan JiaJi Tuocha In Box 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Klasická zelená Xiaguan krabička a klasická "Jia Ji" receptura! Tato Tuocha byla...

2012 Zhang Jia Wan

2012 Zhang Jia Wan
4.5 stars 1 hodnocení

Popis prodejce: Zhang Jia Wan 张家湾 is a tea growing region on Man Sa mountain, north of...

2014 Jingmai Gu Shu Huang Pian

2014 Jingmai Gu Shu Huang Pian
4.0 stars 1 hodnocení

Tento čaj pochází z Jingmai Da Zhai, pěstované v Da Ping Zhang oblasti, a je považován...

Shu Tuocha 2003

Shu Tuocha 2003
4.5 stars 1 hodnocení

Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “ Zhong Cha Gong Si” in Dayi (Menghai tea...


Citace - Pu-erh


„Vzhled čaje
Vzhled suchého čaje je ovlivněn formou, je-li to sypaný čaj, koláč, miska a tak... Dále pak kolik slunečního svitu listy absorbovaly, výrobní proces, atd.

Pokud listy vypadají vyschle, bez života nebo v některém směru ochuzeně, je to příznak, že při výrobě nebo skladování došlo k nějakému problému.

Také pokud si z blízka prohlížíte suché lístky čaje, mají vypadat „kypře“, „bujně“ s bohatým vzezřením. Pupeny mají být delikátní se zřetelným ochmířením na líscích s celkovým jednotným dojmem.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q781] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q140] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy