Mengsong Gushu Maocha
4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0
Po 2013 Chawangpu "Shuang Shu", který je blendem Jingmai a Mengsongu, jsem šáhl po pytlíku této gushu maochy z Mengsongu.
Z pytlíku se po rozpečetění vyvanula krásná čerstvá vůně, jakoby zeleného čaje. Dával jsem si velký pozor, abych pytlík nepomačkal a nepolámal lístky. Ty jsou opravdu veliké až 5cm dlouhé. Vůně suchých lístků je moc hezká. Vysypal jsem si větší množství maochy a kochal se krásným materiálem a medovou, květinovou vůní dlouhých lístků.
Po spaření, lístky rozehrály koncert vůní - květiny, med.
První nálev 15s – nálev je velmi jemný, svěží, příjemně klouže do žaludku, aby pak v dozvuku naplnil ústa sladkostí. V dozvuku není stopa po hořkost. Jen sladká, květinová chuť. Teplo mi prohřívá celé břicho.
Druhý nálev 7s – po polknutí se na malou chvilku v chuti objeví záblesk růže… Nyní již nálev obsahuje jemnou trpkost divokého listí. Po nádechu pusou je v ústech možné pozorovat mentolové chlazení. Na závěr zanechává v ústech pocit sucha a velmi intenzivní sladkost vycházející z jícnu. Čaj má velkou energii – břicho mi svítí jak žárovka a pomalu se aktivuje hlava.
Třetí nálev – 15s - trpkost je dosti výrazná, výrazně stimuluje slinění v ústech. Snažím se pojmenovat specifickou svěží chuť, která se mi vrací do nosu hned po usrknutí čaje…. Je to něco jako čerstvě vyprané prádlo :D ha ha ha … která se pak mění ve sladkost v ústech.
Čtvrtý – 20s – Nálev tmavě žlutý, velmi plná chuť, ovocno-květinové tóny, svíravost na jazyku. Energie již dosahuje vrcholu hlavy.
Pátý 25s, 30, 40, 50, 60.
Příjemné čajování a zároveň studium Mengsongu.
Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne