2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw Puerh Cake 200g

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 04.06.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [362] A 2770x
2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw Puerh Cake 200g
2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw Puerh Cake 200g 2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw Puerh Cake 200g 2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw Puerh Cake 200g
2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw Puerh Cake 200g 2014 Laos Ban Komaen (Blue) Gu Shu Raw Puerh Cake 200g

Druh: Pu-erh

Země: Laos

Sklizeň: Ban Komaen, Phongsaly, Laos

Datum výroby: 8.-9.3.2014, pressed 18.3.2014

Výrobce: Cha Wang Shop Exclusive Products

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , ,

Popis:

Phôngsali is a province of Laos, bordering Yiwu, Yunnan. It is located high in the mountains, approximately 450–1,800 metres above sea level. Phôngsali is well know as ancient tea caravan in the past, is also one of the important origin of yunnan puer tea in history. In recent years, with the ancient tea market continued to heat up, more and more people set their sights on the border tea that come from unknown villages in Myanmar or Laos.
The ancient tea trees resources in mountain area are extremely rich, but the local tea making techniques are poor. Laos pu'er tea is seldom seen on the market. Many raw materials are bought by Yunnan tea makers and sold as more expensive Yiwu tea. A local told us that the distance between Gua Feng Zhai and Phôngsali is only several kilometres, the people from Gua Feng Zhai often come over to buy laos tea by motorcycle.
We made a trip to Laos in March and really got some nice tea from two villages .
Material came from the famous tea village named Ban Komaen. Ban Komaen have a really big ancient tea garden, many tea trees were planted in Ming and Qing Dynasties. The oldest tea trees are around 400 years old. The local government ban the use of herbicides and pesticides.
This tea was hand made in traditional way by Yao minority young man who came from another village near Gua feng zhai.
The first picking of fresh tea in early spring. We did not pick the Huang Pian (yellow leaves)out, so the tea can have complete power. Stone-pressed in small tea factory in Menghai.
Yellow and clean tea soup, full and stimulating in mouth. Rich and sweet, slight bitter taste with wild orchid fragrance, strong pure texture, with wonderful rock sugar finish.
200g per cake, 5 cakes in bamboo tong


  •   Počet zobrazení: 2770  






Čaje - Pu-erh

2011 Bang Wei Spring

2011 Bang Wei Spring
0.0 stars 0 hodnocení

Bang Wei tea is known for its mild, pleasant, easy to drink nature. It has a sweet...

2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw

2009 Menghai "Spring of Menghai" Raw Pu-erh tea 357 grams
4.5 stars 1 hodnocení

This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007,...

2008 Yong Pin Hao Yiwu Zhen Shan Spring

2008 Yong Pin Hao Yiwu Zhen Shan Spring Raw Puerh Tea Brick 250g
4.5 stars 1 hodnocení

Čajová továrna Yong Pin Hao dodržuje tradiční postupy výroby čaje od jejího založení v...

2012 Miles' Birthday Blend Spring

2012 Miles' Birthday Blend Spring
0.0 stars 0 hodnocení

This cake is a special Yiwu blend that we made to celebrate the birth of our son Miles,...

2013 White 2 Tea New Amerykah

2013 White 2 Tea New Amerykah
4.5 stars 2 hodnocení

Tento koláč byl vyroben v roce 2013 z čisté jarní směs Gushu [staré stromy]. Materiál...

2015 Chawangpu Menghai "Cheng Shuang"

2015 Chawangpu Menghai "Cheng Shuang" Xiao Bing
4.0 stars 1 hodnocení

Cheng Shuang 成双 znamená v páru. Tento koláč je blendem materiálu ze dvou...


Citace - Pu-erh


„Existuje, ale i pěstovaný čaj pu-erh , tady na svazích nad vesnicí Pank Cha, jsou už ženy v polovině sklizně. Sbírají pouze ty nejmladší a nejkřehčí výhonky. Po šesti měsících monzunových dešťů je jaro sušší a mimořádně slunečné. Pěstitelé se připravují na několik sklizní. Po první sklizni pupen opět vyraší a tak bude možné sbírat čajové lístky po osm následujících měsíců. “

cesta_caje_a_koni_cajova_plantaz_kroje2
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q334] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Třetí věc je pravé sledování. Pravé sledování je způsob, jakým moudří dosáhnou dřívějšího uvědomění, způsob, jakým schopní praktikují dovedné pozorování. Dokonce i jídlo nebo spánek jsou zdrojem ztráty nebo zisku, dokonce i jediný čin nebo jediné slovo mohou být kořenem štěstí nebo neštěstí. Avšak ani moudré udržování větví není tak dobré jako neumělá péče o kořeny. Nicméně sledovat kořeny a znát větve není možné ve spěchu. Takže zastavte vědomí, minimalizujte starosti a zredukujte záměr. Tělo klidné, mysl svobodná, pak můžete sledovat jemné.“

Zdroj Kniha: Cleary, Thomas. Practical Taoism. Shambhala Publications Inc, 1998. s. 112. ISBN: 978-1570622007. [q722] [s79]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy