2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g

0.0 stars  0.0  0 hodnocení  Přidáno 15.09.2016 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [481] A 3335x
2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g
2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g 2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g 2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g
2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g 2015 Quanjihao Manzhuan Raw Puerh Tea Paste 100g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Datum výroby: 2015

Výrobce: Quanjihao 权记号

Tagy: , , ,

Popis:

Established in the Qing Dynasty and passed down for thirteen generations, Quanjihao (Quan family) is a representative tea shop producing tea with delicate craftsmanship. Mr.Quan is in his 60s and he's still making tea and the packing by hand.

Manzhuan tea paste, made from the finest raw material, are full of fantastic delicious flavor and nutrition.

In order to make a good tea paste, Mr.Quan had consulted various old people and tea-makers, tried many times and finally succeeded in 2007. People got the 2007 tea paste from him thought the tea tasted really good now. Selected 70% Huangpian (older tea leaves) and 30% maocha from Manzhuan area. Refining 18 kg of the tea leaves would produce only 1 kg of paste. He use stainless steel soup pot to cook the tea. Simmer for three days until the liquid reduces slightly and thickens to paste, then cool the paste in bamboo shell. When boiling it, Mr.Quan must keep stirring to avoid to burn or stick to the bottom of the pot. The work to make tea paste was meticulous and time-consuming.


  •   Počet zobrazení: 3335  






Čaje - Pu-erh

2011 Bang Wei Spring

2011 Bang Wei Spring
0.0 stars 0 hodnocení

Bang Wei tea is known for its mild, pleasant, easy to drink nature. It has a sweet...

2006 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Raw

2006 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Raw 250g
4.5 stars 1 hodnocení

Raw Jin Cha (houba) je určena zejména pro tibetský trh, používá se smíchána s mlékem,...

2012 Xiaguan JiaJi Tuocha In Box 100g

2012 Xiaguan JiaJi Tuocha In Box 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Klasická zelená Xiaguan krabička a klasická "Jia Ji" receptura! Tato Tuocha byla...

2015 Chawangpu Menghai "Cheng Shuang"

2015 Chawangpu Menghai "Cheng Shuang" Xiao Bing
4.0 stars 1 hodnocení

Cheng Shuang 成双 znamená v páru. Tento koláč je blendem materiálu ze dvou...

2013 A few Single Trees (maocha)

2013 A few Single Trees (maocha)
4.5 stars 1 hodnocení

This tea is a blend of a few single tree teas from Bangwei and Bulang. These trees...

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh

2004 Shi Kun Mu Yibang Gushu Raw Puerh Cake 400g
4.8 stars 4 hodnocení

Tento koláč je jeden ze sady čtyř koláčů vyrobených mistrem Shi Kun Mu (Yiwu ,...


Citace - Pu-erh


„Jarní sběr čaje v Sip Song Phan Na (Xishuangbanna) v jižním Yunnanu začíná obětním rituálem. Zde také zahajujeme naše dlouhé putování po starodávné čajové cestě. V údolí šesti čajových hor rostl divoký čajovník. Myšlenka louhovat jeho široké listy ve vařící vodě pochází rovněž odsud. To vše se odehrálo asi před třemi tisíci lety. Vzácný čaj pu-erh, pojmenovaný podle města v této oblasti je páteří zdejší ekonomiky. Vznikli tu plantáže a každá vesnice přišla s vlastními postupy produkce čaje včetně lisování ve tvaru cihel, aby se usnadnila jeho přeprava. “

cesta_caje_a_koni_lisovani_pu_erh_caje_lisem2
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q400] [s34]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Oolong - je částečně oxidovaný čaj. Sběr lístků na jeho výrobu musí proběhnout v okamžiku jejich plné zralosti, aby čajový nálev získal svou pověstnou vyváženou chuť. Na rozdíl od ostatních čajů se nasbírané čajové lístky nechávají zavadnout na přímém slunci. Pak jsou nasypány do velkých a vzdušných otočných válců spletených z bambusu, kde jsou přetřásány tak dlouho, až se na povrchu lístků rozruší buněčné membrány a čaj začne oxidovat. Jedinečnost této metody spočívá v tom, že oxidace zasahuje pouze okraje čajových lístků a zbytek neporušené buněčné struktury si zachovává přírodní polyfenoly. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q141] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy