Bang Wei tea is known for its mild, pleasant, easy to drink nature. It has a sweet grassy flavor, the tea liquor is clear and bright yellow, with an aroma of sticky rice and genmaicha. Located in Lancang province, a day’s drive from the nearest airport, Bang Wei is less visited than more famous tea producing areas like Lincang, Menghai, or Yiwu. This village has many excellent ancient tea trees, growing at 1,800m elevation, including a massive 1,700 year old tree that dominates the village....
Tento koláč se skládá z vybraného materiálu z oblastí Lancang a Menghai. Po 5-ti letech suchého zrání, koláč stále chutná trochu hořce. Přibližně půlku byl koláč uložen v Kunmingu, později přesunut to Guangzhou. Koláč příjemně překvapil svým vývojem a zráním! Changtai licoval stejný blen dvakrát v roce 2006. Obal má stejný designou pro obě várky – „Drak a kůň“, ale v jiné barvě. První várka má hnědou barvu a druhá, kterou prodáváme, je červená. Medově zlatý a průzračný nálev. Plný...
Jarní a pozdně jarní sklizen roku 2009, jde o blend materiálu z Lacangu a Menghai. Nálev je žlutý, čistý se silným květinovým aroma. Povzbudivý, s plnou chutí a rychlým huiganem. Lehce pitelný. Továrna Liming Tea byla založena v roce 1983 jako 7.pobočka Státního podniku Liming, který byla v roce 2006 privatizována pod značkou Liming Xinghuo TF. Továrna se nachází ve vesnici Mengman.
„Ranní modlitby skončily. Všichni se shromažďují před klášterem. Dnes je velký den. Do kláštera zavítá živoucí Buddha, převtělený velký mistr, stojící na samém vrcholu lamaistické hierarchie. Napětí vrcholí. Tento lama je ztělesněním Buddhy. Patří k nejvyšším představitelům této církve, hned po Dalajlámovi. Dnes bychom v Tibetu našli asi stovku živoucích Buddhů.“
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.