Druh: Pu-erh
Země: Čína
Oblast: Yunnan
Sklizeň: jaro 2014
Prodejce: Čajový dýchánek
Popis:
Čajové pupeny zpracované jako puerh.
Tyto malé čajové pupeny pocházejí z kultivaru čajovníku Ye Sheng z oblasti Dehong.
Čaj se sklízí časně na jaře, suší na slunci a na trhu je dostupný pouze v omezeném množství. Patří mezi velmi žádané, avšak vzácné a dražší čaje.
Plně ovocná svěží chuť čaje je velmi specifická a má daleko k tradičním puerh čajům. Vůně je výrazně bylinná, nasládlá s lehkým kouřovým tónem.
V Číně čaj Ya Bao pijí pro jeho ochlazující účinky a schopnost snížit krevní tlak.
S čajem se můžete setkat pod těmito názvy: Cha Bao, Que Zhi, Cha Sun.
Příprava:
4-5 gramů na 300ml, teplota vody 95-100°C, doba louhování 1 minuta. Čaj vydá na několik silných nálevů.