Yongde - 2012 - 4 a více hvězdiček





2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g

2012 Mangfei "Da Ye Chun" Early Spring Raw Puerh Cake 400g
4.5 stars 1 hodnocení, 1 komentář

Tento vysoce kvalitní čaj ze starých čajovníků pochází z malého obchůdku v Yongde. Byl použit časně jarní materiál z čajovníků starých 80-300 let. Mangfei je jedna z vysokých hor Yongde. Byl použit tradiční proces „sha-qing“ (kill-green) v pánvi wok, sušen na sluníčku a poté pečlivě lisován do 400g koláčů. Vůně suchých lístků je silná a skvělá. Čajová polévka je žlutě zelená, jiskřivě průzračná a voňavá. Chuť je plná, silná s rychlým huigan. Na jazyku zanechává květinově nasládlou chuť....


Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Kyselost Raw Puerhu je většinou způsobena neadekvátním odvětráváním po procesu rolování nebo po lisování čaje do koláčů, kdy byly okamžitě vystaveny na slunci.“

Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q787] [s87]

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy