DaeJak 2014 ECO Korea

4.5 stars  4.5  1 hodnocení  Přidáno 13.12.2014 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [390] A 7315x
DaeJak 2014 ECO Korea
DaeJak 2014 ECO Korea DaeJak 2014 ECO Korea DaeJak 2014 ECO Korea
DaeJak 2014 ECO Korea DaeJak 2014 ECO Korea DaeJak 2014 ECO Korea
DaeJak 2014 ECO Korea DaeJak 2014 ECO Korea DaeJak 2014 ECO Korea
DaeJak 2014 ECO Korea DaeJak 2014 ECO Korea

Druh: Zelený čaj

Země: Korea

Sklizeň: Jaro 2014 Hadong district, Jiri mountains

Datum výroby: 8. až 15. května 2014

Prodejce: PU-ERH.sk

PU-ERH.sk

Tagy:

Popis:

Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako organický na jedné z nejlepších malých čajových společností v této oblasti. Vše je kompletně ručně zpracováno. Čajové lístky byly zabaleny přímo na čajové farmě, takže je zajištěna čerstvost. Čaj dává několik chutných nálevů, dokonce i pro 5-6 vaří. Šetrný způsob jeho výroby zachovává svěžest i po více než jednom roce.

DaeJak "grade" se vztahuje ke třetí sklizni, která je většinou poslední, ale některé farmy provádí ještě jednu.

Chuť je sladká s drobnou hořkostí, tmavě zelený list se silným aroma.Celkově působí vůně i chuť divokým dojmem. Vyrobeno z listů, které obdržely velké množství vláhy. Pečeno za vysokých teplot.


  •   Počet zobrazení: 7315  


Ondřej
29.12.2014 10:44:09
Ondřej

Korea - vzorek DaeJak

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

DaeJak je třetí sklizeň a „dae“ je velký.

Kořeněná vůně, vegetálnější aroma skoro jako sušená kořenová zelenina. Sladký, aroma jehličí, snad i chaluhy (?), lehce slaný. Výrazná trávovost podobná se SeJakem. Lehká hořkost. DaeJak je SeJaku dost podobný v chuti. SeJak má však intenzivnější a déle trvající aroma. DaeJak má již ve 3. nálevu více tříslovin a nemá tedy tak dlouhou výdrž jako SeJak a JungJak. Taky je to skvělý čaj. Slabší výdž je kompenzována nižžší cenou 50g/€10,90

Srovnání všech tří Korejců najdete u SeJaku.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Zelený čaj

2012 Spring Te Ji Grade Lianghe Hui Long

2012 Spring Te Ji Grade Lianghe Hui Long Green Tea
0.0 stars 0 hodnocení

"Te Ji" - premium grade of famous high mountain green tea from Huilong village, Dachang...

2013 Pi Lo Chun - Modrozelené spirálky

2013 Pi Lo Chun - Modrozelené spirálky jara
3.5 stars 1 hodnocení

Nádherný tipsový čaj. Tento velmi jemný čaj se zpravidla sbírá brzy na jaře, jakmile se...

2012 Autumn Te Ji Grade Lianghe Hui Long

2012 Autumn Te Ji Grade Lianghe Hui Long Green Tea 100g
4.0 stars 1 hodnocení

Známý vysokohorský čaj vysoké kvality z Huilong Zhai, vesnice Dachang, okresu Lianghe ,...

2013 Early Spring Premium Yunnan Mao Feng

2013 Early Spring Premium Yunnan Mao Feng
3.5 stars 1 hodnocení

Třída: AA+ Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Si mao, Yunnan...

Podzimní Simao Silver Strands

Podzimní Simao Silver Strands
0.0 stars 0 hodnocení

Příjemný zelený čaj z časné podzimní sklizně (konec září). Velmi aromatický s dlouhým...

2015 Snow Dragon

2015 Snow Dragon
0.0 stars 0 hodnocení

Sněžný Drak je název velice dobrého, bohatě ochmýřeného čaje. Krásný zelenostříbřitý...


Citace - Zelený čaj


„Studie z roku 2006 publikovaná 13. září v magazínu Journal of the American Medial Association uvádí „Konzumace zeleného čaje je spojená se snížením úmrtnosti zapříčineným rakovinou“. “

green-tea-leaves-steeping_md
Zdroj Web: Zelený čaj: Zelený čaj a zdraví[online]. Wikipedie. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Zelený_čaj>. [q153] [s35]




Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy