Zelený čaj - Japonsko - 3 a více hvězdiček





Sencha Tsuyuhikari 2014

Sencha Tsuyuhikari 2014
5.0 stars 1 hodnocení

Výborná sencha ze stenojmenného kultivaru, který byl vyšlechtěn speciálně pro vyšší horské oblasti prefektury Shizuoka. Má nádherný, jasně zelený nálev s velmi svěží, lehce nasládlou chutí, které se v dozvuku rozvíjí do ovocných tónů. Zahrada je položena v okolí vesnice Nunosawa ve výšce kolem 200 m.n.m.

Kabusé Daitsuin 2013

Kabusé Daitsuin 2013
5.0 stars 1 hodnocení

balenie: vákuové, 30 gramov (balené v Japonsku)

Kukitya 2013

Kukitya 2013
4.5 stars 1 hodnocení

balenie: vákuové, 50 gramov (balené v Japonsku)

Sencha Ohira 2013

Sencha Ohira 2013
4.5 stars 1 hodnocení

Vôňa zapareného, zahriateho listu je ako decentný, morský, vegetálny vánok. Osobne si japonské čaje pripravujem šetrnou, pohodovou metódou. Zahrejete si konvičku horúcou vodou, nalejete ju do nej a po asi pol minútke ju zlejete. Nasypete do nej suché lístočky a na chvíľku ju zatvoríte. Potom ju môžete otvoriť a ovoniavať lístočky, ktoré sú teraz teplé a oveľa viac voňajú. Medzitým rozlejete horúcu vodu do šálok, kde sa táto voda schladí asi na 60 stupňov. Buď skúsite ponoriť prst do...

Sencha Ohira 2012

Sencha Ohira 2012
4.0 stars 1 hodnocení

Čajík je originálne balený v Japonsku a skladovaný pri nízkych teplotách na Slovensku, čo zaručuje výnimočnú čerstvosť. Balenie: vákuové, 50 gramov (balené v Japonsku). Nálev je hladučký a jemný, slané vegetálne chute či skorej mňamky, dokonale vyvážená chuť bez rušivých elementov, čaj sa rozplinie na jazyku ako ranná rosa, príjemná, osviežujúca a tak pominuteľná je táto chviľa rozkoše, prvý nálev a už len spomienka s mľaskajúcim dozvukom.

Kabusé Okuyutaka 2012

Kabusé Okuyutaka 2012
4.2 stars 2 hodnocení, 1 komentář

Balenie: vákuové, 50 gramov, balené v Japonsku Čajík je originálne balený v Japonsku a skladovaný pri nízkych teplotách na Slovensku, čo zaručuje výnimočnú čerstvosť. Vôňa zohriatého listu: silná, prenikavá, vôňa čerstvo upečeného chlebíka Farba nálevu: zelenkavá, průzračná Chuť: vyprofilovaná, sladkastá s veľmi tenkým horkastým okrajom s výraznou dochuťou


Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Čaj je velice náchylný k vstřebávání nejrůznějších vůní i pachů. Proto se při jeho výrobě až úzkostlivě dbá na vyloučení všech možných nežádoucích vlivů. Lidé, kteří pracují při sběru lístků a v čajových továrnách, nesmějí používat parfémy nebo jíst silně aromatická jídla.
Této vlastnosti čaje se využívá k jeho dodatečnému upravování. Rozlišujeme tři druhy takto upravených čajů:

1. čaje aromatizované přírodními vůněmi (ovoněné) - zpracované tradiční metodou za pomoci čerstvých květů jasmínu, magnólie, pomerančovníku, lotosu, růže, ibišku, chryzantémy…
2. čaje aromatizované esencemi - ať už přírodního či chemického původu
3. čaje ochucené - částmi sušených plodů nebo kořením, například mandlemi, sušenými jablky, rozinkami, zázvorem, kokosem, skořicí, hřebíčkem…“

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q317] [s31]

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy