Tento čaj pochází z pohoří Mengsong z jedné divoké čajové zahrady. Čajové stromy jsou 80-120 let staré a rostou divoce v lese. Zahradu jsme navštívili v lednu 2015 a moc se nám líbila. Koupili jsme první sběr, který čítal pouze 30kg. Ruční zpracování v každém kroku, na slunci sušený, tradiční lisování kameny v Menghai. Typická chuť Mengsongu, aromatický nálev, sladký, plný a silný, hořkosladký a dlouhý dozvuk. Výrobce: Cha Wang Shop Oblast sklizně:...
Cheng Shuang 成双 znamená v páru. Tento koláč je blendem materiálu ze dvou vesnic v oblasti Menghai. Čaj pro tento koláč pochází ze starých stromů mezi 60-120 roky, první sklizeň na konci března 2015. Pouze ručně zpracovávaný, lisován kameny v Menghai. Silný, velmi pěkné aroma, plný v ústech, obsahuje hořkost, rychlý dozvuk. Je to silný blend určený pro dlouhodobé zrání! Výrobce: Cha Wang Shop Den výroby: časně jarní sklizeň před 4.4.2015, lisováno...
Materiál pro tento koláč pochází z Man Nan Lao Zhai v pohoří Hekai. V Man Nan Lao Zhai žije Lahu minorita. V čajových zahradách tam roste jen několik malých čajových stromů, většina stromů je opravdu hodně stará a rostou tam několik stovek roků. Použili jsme první sklizeň z konce března 2015 než dorazili deště. Stříbrné a velké pupeny, tmavé listy, silná vůně. Čaj je bohatý, hutný a v ústech plný, hořká jak to Hekai dokáže, dozvuk je rychlý a sladký. Tento čaj pochází ze stejné...
Od roku 2012 je pohoří BaDa naší osobním oblíbený místem. Hodně a rádi tam cestujeme, trávíme tam hodně dnů. Navštívili jsme již mnoho vesnic a čajových zahrad. BaDa 2015 pochází ze staré čajové zahrady v jedné Bulangské vesnici. Mnoho stromů zde bylo v minulosti pokáceno. Jde o starý druh velkolistého čajovníku, v chuti je hodně podobný čaji ze Zhanglang village. Stromy rostou v lese v nadmořské výšce více než 1600m. Není jednoduché sklízet tento čaj. Náš...
Velmi hezky zpracovaný a kompletně ručně vyrobený čaj z pohoří Bada za použití tradičních postupů (pražení na pánvi, sušení na slunci. Čaj je produkován menším producentem, který čaj osobně zakoupil ve vesnici Zhang Lang od dvou Bulangských rodin koncem března, tedy z jarní (nejžádanější) sklizně. Díky osobnímu přístupu dohlížel na šetrné zpracování čajových lístků a stejně tak na lisování, které proběhlo tradičně kamennou formou. Čajové lístky byly sklízeny ze stromů z lesního porostu a...
Toto je třetí pokračování Lao Yu(老妪) : stará žena. Materiál pro tento koláček pochází z malé bulangské vesnice v horách Bada. Tato vesnice má jen velmi malé množství čajových stromů, které rostou v lese. Stromy jsou relativně staré, ale farmáři jim zařezávají větve, když stromy příliš vyrostou. Čajové stromy jsou udržovány ve výšce, kde se snadno lístky trhají, protože čaj je sklízen a vyráběn starými ženami ve vesnici. Ty používají původní staré způsoby výroby čaje. Mnozí z nich...
Koláček Lao Yu (老妪: stará žena) z roku 2014 je poněkud jiný v porovnání s předchozím rokem. Volné lístky čaje "maocha" jsme ponechali téměř jeden rok uskladněné ve městě Menghai. Koláčky byly lisovány pomocí kamenů v jedné malé továrně v lednu 2015. Materiál pro tento koláček pochází z malé bulangské vesnice v horách Bada. Tato vesnice má jen velmi malé množství čajových stromů, které rostou v lese. Stromy jsou relativně staré, ale farmáři jim zařezávají větve, když stromy příliš...
Tento malý koláček červeného čaje je vyroben z jarní sklizně 2012 z vysokohorské oblasti Simao. Koláček byl pečlivě lisován v Menghai, má jednoduchý bílý obal. 10 koláčků je baleno v bambusovém tongu. Pěkný, tmavě čokoládový, voňavý, jemný a sladký s nádechem medu
Lao Yu (老妪) : stará žena Materiál pro tento koláček pochází z malé bulangské vesnice v horách Bada. Tato vesnice má jen velmi malé množství čajových stromů, které rostou v lese. Stromy jsou relativně staré, ale farmáři jim zařezávají větve, když stromy příliš vyrostou. Čajové stromy jsou udržovány ve výšce, kde se snadno lístky trhají, protože čaj je sklízen a vyráběn starými ženami ve vesnici. Ty používají původní staré způsoby výroby čaje. Mnozí z nich vyrábějí čaj jen pro...
Tato mao cha byla sklizena v jeden den v jedné čajové zahradě. Světle žlutý nálev s bohatou vůní divokých květů; postupný nástup uhlazené, jemné chuti v ústech; čerstvá delikátní chuť. Tento vzorek vám pomůže poznat čaj z oblasti Hekai.
This is the first time we made blending raw puer cake, so we took advice from a more experienced tea seller, who is also a friend. He offered many high quality Maocha from Mengsong area. The materials we chose came from the highest altitude (1860m) place, next to the Naban river national nature reserve. Far away from noise and pollution! Jingmai tea came from the same tea-maker as last year. We watched them only pick ancient trees for us. All the tea leaves are from one single...
高山流水 [gāo shān liú shuǐ] :lofty mountains and flowing water; -- referring to the harsh reality that talent and ability can rarely meet [find] people who can really appreciate them. These cakes are a blend of the high mountain ancient tree tea from Mengku and Menghai area. The Menghai materials came from 2012 spring harvest and were matured for a year in Kunming, then blend with 2013 early spring tea from Mengku East Mid-levels. The tea has a strong taste, fresh,...
He he is the last cake from Chawangpu 2013 spring production we offer now. He He is another Chinese name for two famous Chinese poets and Tao - Chan legendary figures. Han shan (寒山) and Shide (拾得). Hanshan and his sidekick Shide are honored as emanations of the boddhisatva Manjusri and Samantabhadra. They were very famous in China but now they are well know only in Chinese New year and wedding motives like He He. He-He er xian (Chinese: 和合二仙; pinyin: Hé-Hé èr xiān, i.e. "Two...
This tea is from Jingmai Da Zhai, grown on the Da Ping Zhang area, and is considered some of the finest Jingmai tea available. Another famous tea village is Mangjing. The Mangjing tea taste more simple and bitter, therefore be sold at a lower price. Jingmai mountain is famous for middle/little leaf tea (中小叶种茶) which is popular for its sweet taste and floral aroma. Jingmai Da Zhai is one of the most famous village and has the biggest ancient tea tree garden in Jingmai mountain,...
„Sip Song Phan Na je jediná oblast tropického deštného pralesa táhnoucí se podél obratníku Raka. Je jedinečná nevšedním bohatstvím flóry a fauny. Žijí tu např. různé druhy opic, asijští sloni a tygři. Díky horkým létům, mírným zimám a celoročnímu úhrnu srážek, který se pohybuje mezi 1000 a 2000 mm, skýtala tato hornatá oblast ideální podmínky pro růst zvláštního druhu rostliny rodu Camellia. Velkého čajovníku čínského - Camellia sinensis. “
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.