Archívny sheng pu-erh z Menghai Tea Factory, klasická receptúra 7542 z roku 1975, produkcia z roku 2001. Koláč obsahuje čajové lístky triedy 4 - 8 zbierané na jar 1999 a jar 2000. Veľmi energetický čaj s delikátnou arómou a výraznou, bohatou, klasickou chuťou, typickou pre uvedenú receptúru. Čaj zrel do roku 2013 na Taiwane a v Hongkongu, po 13 rokoch má vynikajúcu chuť a zároveň potenciál na ďalšiu archiváciu a zretie. Poznámka: Receptúra 7542 je jedna z najslávnejších a...
Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si” in Dayi (Menghai tea factory). Po 12 rokoch je chuť čaju hladná a príjemná. Tento Šhu Pu-erh ešte stále ukrýva v sebe veľký potenciál zrenia. Čaj bol skladovaný v čistej horskej oblasti na ostrove Tajwan. 7262 je recept z roku 1972 použivaný v Dayi, na výrobu sa použili čajové lístky kvalitatívnej triedy 2 až 6. Výsledny čaj z takého receptu je hutný a hladký.
Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “ Zhong Cha Gong Si” in Dayi (Menghai tea factory). Toto je skvelý, archívny, tmavý pu-erh. Uspokojí náročného čajomila ale určite zachutí komukoľvek. Prečo? Bol vyrobený vo veľkom množstve takže jeho konečná cena je veľmi prijateľná. Bol skladovaný celú dobu, 10 rokov na Taiwane a počas tejto doby sa transformoval do veľmi chutnej, piteľnej formy. Táto privátna produkcia nie je zaťažená slávnou značkou, takže ani cena tohto čaju nie je...
Vyrobené na objednávku, privatná produkcia “Zhong Cha Gong Si” vo fabrike Day (Menghai tea factory). Obal originálneho ročníka 2001 od Day vyzerá trocha inak. Použité čajové lístky pochádzajú zo starých, stromových čajovníkov. Chuť čaju je už pekne vyprofilovaná, vyhladená ale stále ešte má poteciál sa posunúť ďalej, cítiť stále miernu horkosť, ktorá sa rokmi bude meniť na sladkasté tóny. Čaj bol po väčšinu svojho života archivovaný v čínskom...
This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007, and 2008. This recipe is comprised entirely of Menghai county early spring raw material from 2007-2009 mao cha. It's special characteristics are bitter, pungent, aromatic and thick and full in the mouth. The tea quickly causes salivating in the mouth and cha qi is warming. Tightly rolled leaves lock in the pungent aroma! Producer: Menghai Tea Factory Vintage: 2009 / Batch...
Premium blend of first flush of spring tea * Batch 201This is a newer Menghai release, first released in 2005 and then again in 2006, 2007, and 2008. This recipe is comprised entirely of Menghai county early spring raw material from 2009-2011 mao cha. It's special characteristics are bitter, pungent, aromatic and thick and full in the mouth. The tea quickly causes salivating in the mouth and cha qi is warming. Tightly rolled leaves lock in the pungent aroma!...
Popis od prodejce : A classic recipe from Menghai, but the first production of 2007 (701). The highest grade material is always used for first batch productions and is highly sought after by collectors. Don't be confused this cake does not represent raw Pu-erh tea produced in 2007, rather it is a blend of premium Menghai area raw material from 2006. 7532 recipe is one of highest grade recipes used to compose raw tea cakes. The flavor is strong and pungent but that will mellow with age...
„Navštívili jsme tibetský dům. Od čínských domů se nápadně liší. Vnitřní výzdoba je do detailů propracovaná. Podle tradice připravují ženy čaj ve velkých bambusových tubusech. Čaj se rozdrtí na prášek, což si může vyžádat až 3 hodiny práce. “
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.