Cesta čaje a koní - Weinhu YANG


„Do jižních oblastí čínské provincie Yunnan zavítalo jaro. Jezdci na statných koních se sem sjíždějí ze všech stran. Nastala doby sklizně proslulého čaje pu-erh. Projde složitým procesem zpracování, než bude po starodávné čajové cestě odeslán na trhy v Tibetu, Indii, Nepálu či Pakistánu. Zkušení jezdci se takto sjíždějí rok co rok podle tradice staré několik století.“

cesta_caje_a_koni_3
Zdroj Film: YANG, Weinhu; NOLL, Michel. Cesta čaje a koní: Sur la route légendaire du thé. Solferino Images, Time Production, China Yunnam TV, Česká televize, 2008. [q146] [s34]


Čaje - Pu-erh

2013 A few Single Trees (maocha)

2013 A few Single Trees (maocha)
4.5 stars 1 hodnocení

This tea is a blend of a few single tree teas from Bangwei and Bulang. These trees...

2005 Jinuo Shan You Le "Red Sun Drum"

2005 Jinuo Shan You Le "Red Sun Drum"
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce: This is produced by the Jinuo Mountain tea factory of Xi Shuang...

2006 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Raw

2006 Longyu Brand Bulangshan Jin Cha Raw 250g
4.5 stars 1 hodnocení

Raw Jin Cha (houba) je určena zejména pro tibetský trh, používá se smíchána s mlékem,...

2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao

2016 Chawangpu Yibang Manguishan Xiao Bing Cha 200g
0.0 stars 0 hodnocení

Last winter was unusually cold. Many people thought they would have a good harvest the...

2007 Menghai Tea Factory 7532

2007 Menghai Tea Factory  7532
0.0 stars 0 hodnocení

Popis od prodejce : A classic recipe from Menghai, but the first production of 2007...

2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha

2006 Langhe TF Meng Hai Chitse Beeng Cha "8549" Raw 357g
3.0 stars 1 hodnocení

This is one of classic recipe from Langhe tea factory which is similar with 8542 from...


Citace - Pu-erh


„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “

pribeh_caje_thoma
Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q142] [s31]





Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Čaje

YiWu 2012 - autumn

YiWu 2012 - autumn
4.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce: tradične lisované kamenným lisom do 250 gramových koláčikov, jesenný materiál. Masívna...

2013 Early Spring Premium Yunnan Long Mei

2013 Early Spring Premium Yunnan Long Mei
4.2 stars 3 hodnocení

Třída: AAA Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Zhenyuan, Simao, Yunnan Charakteristika: výtečný...

2013 Early Spring "Yunnan Bao Hong" Green tea

2013 Early Spring "Yunnan Bao Hong" Green tea
4.5 stars 1 hodnocení

"Bao Hong" tea is from Yi Liang county of Yunnan. It's leaf is quite small and it carries a high level of...

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy