„Velmi dobré lisované čaje se vyrábějí v čínské provincii Jün-nan. Odtud také pochází proslulý čaj Pchu-er, který sice existuje i v podobě lístků, nejčastěji však bývá slisován do cihel, koláčů nebo misek. Pojmenování Pchu-er je odvozeno od názvu města a okresu, kde se tento čaj zpracovával už v době dynastie Tchang (618-907). Někdy jsou pod tímto jménem uváděny i čaje jiného druhu. Pravý Pchu-er je však nezaměnitelný a zcela výjimečný. “
Citace tagy: Pu-erh
Big Green Tree Yiwu (special grade) year 2004 is a very nice aged pu-erh still for a...
This tea came from Mangzhi mountain which is located in the west of Xiangming village...
Tento koláč byl vyroben v roce 2013 z čisté jarní směs Gushu [staré stromy]. Materiál...
Lao Banzhang is the pu-erh that you will pay the most money for and the pu-erh that you...
Kráľ z NaKa si dláždi svoju cestu s robustnou a špecifickou chuťou hoci je to jesenný...
Jarní a pozdně jarní sklizen roku 2009, jde o blend materiálu z Lacangu a Menghai....
„Každá vesnice má svoje výrobní tajemství , které se pečlivě střeží. Právě to dodá čaji z každé sklizně jinou a originální chuť. Listy se nejprve nahřívají , aby zvláčněli. Pak se odstraní přebytek vody, aby se zvýraznila chuť. Tuto práci vykonávají společně vesnické ženy. Pak se listy drtí rolováním. Musí se vyvinout přesný tlak, aby se porušili buněčné struktury listů, a tím se zajistila lepší fermentace. “
Citace tagy: Pu-erh, Výroba čaje
pekne vyvážená horkosť so závanom nasládlosti, krásná medovo-ovocná aróma, príjemný a čistý pocit po vypití...
Exkluzivní sběr z nejmladší zahrady v Darjeelingu zpracovaný z čerstvých výhonků keřů kultivaru...
Popis od prodejce: Probably a small tea factory in Yi Wu area pressed this cake under the "zhong cha"...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.