„Zelený čaj procesem oxidace vůbec neprochází, a zachovává si tak všechny přírodní polyfenoly. Po otrhání se čajové lístky nechají nanejvýše dvě hodiny ve stínu zavadnout, nebo se začnou ihned zpracovávat - čili deenzymovat. Záleží na místních zvyklostech a druhu čaje. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi (nejčastější metoda používaná v Číně), propařováním (jež se používá u japonských čajů) nebo pečením. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou“
Citace tagy: Oxidace čaje, Zelený čaj, Výroba čaje
Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je...
Třída: AA+ Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Si mao, Yunnan...
Čajík je originálne balený v Japonsku a skladovaný pri nízkych teplotách na Slovensku,...
"Te Ji" - premium grade of famous high mountain green tea from Huilong village, Dachang...
This is very good quality Yunnan green tea, pick one bud with one leaf and one bud with...
„Studie publikovaná v lednu 2005 v magazínu American Journal of Clinical Nutrition uvádí, že „denní konzumace čaje s obsahem 690mg katechinů po 12 týdnů snížila množství tělesného tuku, což znamená, že příjem katechinů může být užitečný při prevenci a zlepšování chorob špatného životního stylu, hlavně obezity.““
Citace tagy: Zelený čaj, Zdraví
This is one of the best quality green tea which is produced in Yunnan province. First spring harvest in...
He he is the last cake from Chawangpu 2013 spring production we offer now. He He is another...
Nádherný tipsový čaj. Tento velmi jemný čaj se zpravidla sbírá brzy na jaře, jakmile se objeví první jarní...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.