„Velmi dobré lisované čaje se vyrábějí v čínské provincii Jün-nan. Odtud také pochází proslulý čaj Pchu-er, který sice existuje i v podobě lístků, nejčastěji však bývá slisován do cihel, koláčů nebo misek. Pojmenování Pchu-er je odvozeno od názvu města a okresu, kde se tento čaj zpracovával už v době dynastie Tchang (618-907). Někdy jsou pod tímto jménem uváděny i čaje jiného druhu. Pravý Pchu-er je však nezaměnitelný a zcela výjimečný. “
Citace tagy: Pu-erh
Tento vysoce kvalitní čaj ze starých čajovníků pochází z malého obchůdku v Yongde. Byl...
Lao Banzhang 2004 is a pu-erh pressed into bamboo tubes. Mighty and rich tea soup...
Shu cihlička přivezená z Číny jako dárek, prodejce neznámý. Výrobce je uveden jako...
Popis od prodejce: Boyou tea factory was started by yet another ex-Menghai tea...
Popis od prodejce: tradične lisované kamenným lisom do 250 gramových koláčikov,...
„Čaj, který je sklízen v létě, je často označován jako Yu Shui Cha a takový čaj nemá vysokou kvalitu. V období dešťů je úroveň slunečního záření srovnatelně nižší, a většinou tedy není možné sušit čaj na slunci. K sušení se pak používají kamna na dřevo. To pak může vytvářet kouřové aroma a chuť. To s časem odezní, ale ne úplně, tedy kouřový čaj, který jste neviděli vyrábět je nejlépe odložit.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
Popis od prodejce: Boyou tea factory was started by yet another ex-Menghai tea blender. Boyou is well...
Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako organický...
Tento malý koláček červeného čaje je vyroben z jarní sklizně 2012 z vysokohorské oblasti Simao. Koláček byl...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.