„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “
Toto je třetí pokračování Lao Yu(老妪) : stará žena. Materiál pro tento...
Popis od podejce:Tall and straight forest - Meng Pasha Pasha in the Aini language...
Jia Ji (甲级) - "A-Grade" Čaj byl uložen v horské oblasti na Tchaj-wanu....
Shu cihlička přivezená z Číny jako dárek, prodejce neznámý. Výrobce je uveden jako...
The best ripe tuo cha this factory has ever made. The 801 product line is well known...
Changda Hao is one of famous and established earlier tea factory in Yiwu town. Changda...
„Kvůli velké poptávce přepravovali karavany čaj na obrovské vzdálenosti. Posílat, ale toto zboží jen tak volně ložené nešlo. A právě kvůli přepravě vyvinuli místní obyvatelé speciální metodu spočívající v lisování čaje do jakýchsi cihel různých velikostí a tvarů. Tato lisovací technika se posléze stala nedílnou součástí pěstování čaje pu-erh. “
Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je pěstován jako organický...
Nádherný tipsový čaj. Tento velmi jemný čaj se zpravidla sbírá brzy na jaře, jakmile se objeví první jarní...
Menghai blend ze starých arbor stromů. Silné tělo, přetrvávající kuwei [příjemná hořkost], a spousta...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.