„Pro výrobu čajů se používá dvou, tří, v případě výroby oolongů či čaje typu Pchu-er až pěti lístků přilehlých k výhonku. Výhonek (pupen) se označuje jako tip a bývá porostlý bílým chmýřím. K výhonku přiléhá první čajový lístek, orange pekoe, ze kterého je nejkvalitnější a chuťově nejvýraznější čaj, druhý lístek pekoe už poskytuje čaj střední jakosti a zbylé tři lístky pekoe souchong, souchong a congou patří k nižším třídám. Na jakostní černé a zelené čaje se uštipuje jen výhonek a první dva lístky, poeticky nazývané dva lístky a srdíčko. Na nejlepší čaje se uštipuje pouze výhonek a přilehlý lístek. Na dobrý oolong a Pchu-er se dá použít všech pěti lístků. “
Popis od prodejce: This brick was stored in Kunming since 2006, it was made by using...
Ženich - Drak z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Zheng Jia San Dui Xiao Beeng Cha)...
This is the first time we made blending raw puer cake, so we took advice from a more...
This nice small cake is made from early spring Wuliangshan and Lincang material. Many...
Tento čaj pochází z podzimní sklizně 2014 z oblasti Mengsong (Menghai) a jde o blend z...
Tento koláč je jeden ze sady čtyř koláčů vyrobených mistrem Shi Kun Mu (Yiwu ,...
„Když začali místní pěstitelé vyrábět druh čaje zvaný pu-erh, využili především toho, že listy obsahovali velké množství výživných prvků, zajišťující čaji vysokou kvalitu. Díky tomu se stal proslulým. “
Citace tagy: Pu-erh
Di Jie je jedna z mála vesnic v okolí Bingdao. Tato macho pochází z pozdní zářijové sklizně ze starých...
Popis od prodejce: tradične lisované kamenným lisom do 250 gramových koláčikov, jesenný materiál. Masívna...
This tea is from Jingmai Da Zhai, grown on the Da Ping Zhang area, and is considered some of the finest...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.