„Jarní sběr čaje v Sip Song Phan Na (Xishuangbanna) v jižním Yunnanu začíná obětním rituálem. Zde také zahajujeme naše dlouhé putování po starodávné čajové cestě. V údolí šesti čajových hor rostl divoký čajovník. Myšlenka louhovat jeho široké listy ve vařící vodě pochází rovněž odsud. To vše se odehrálo asi před třemi tisíci lety. Vzácný čaj pu-erh, pojmenovaný podle města v této oblasti je páteří zdejší ekonomiky. Vznikli tu plantáže a každá vesnice přišla s vlastními postupy produkce čaje včetně lisování ve tvaru cihel, aby se usnadnila jeho přeprava. “
Citace tagy: Pu-erh, Gushu, Yunnan, Koláč, Výroba čaje
„Osvědčený proces lisování čaje do 500g cihel se zachoval, i když svaly vesničanů už dávno nahradila koňská síla a elektřina. Na připravení zásilky k expedici stačí pouhé dva týdny.“
Citace tagy: Pu-erh, Koláč, Výroba čaje
„Kvůli velké poptávce přepravovali karavany čaj na obrovské vzdálenosti. Posílat, ale toto zboží jen tak volně ložené nešlo. A právě kvůli přepravě vyvinuli místní obyvatelé speciální metodu spočívající v lisování čaje do jakýchsi cihel různých velikostí a tvarů. Tato lisovací technika se posléze stala nedílnou součástí pěstování čaje pu-erh. “
Jeden ze známý oolong čaju z oblasti Anxi je Beshan. Jed o vysokohorský oolong čaj (Gaoshan Benshan), lehce...
Tradičně a kompletně ručně zpracovaný červený čaj z původních zahrad. Dobře tvarovaný list vysoké kvality,...
Jarní a pozdně jarní sklizen roku 2009, jde o blend materiálu z Lacangu a Menghai. Nálev je žlutý, čistý se...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.
„V hlubinách chrámu se udržuje oheň, protože čaj je neoddělitelnou součástí každého lamaistického rituálu. A právě čaj, který se bude podávat stovkám vysoce postavených lamů, připravují níže postavení lamové, kteří pracují v kuchyni. Čaj nosí do chrámu novicové, kteří sní o tom, že jednoho dne dosáhnou nejvyššího stupně vědění. Dnes použijí celkem 10 tun čaje. “