„Za sladkastú chuť v zelenom čaji môže aminokyselina L-theanín, ktorá sa produkuje v koreňoch čajovníkov a odtiaľ je transportovaná do stoniek a listov. Mladšie lístky obsahujú vyšší obsah L-theanínu ako staré listy. Vysoký obsah tejto aminokyseliny určite nájdeme v zatieňovaných čajoch typu Kabusé, Gyokuro a veľmi obľúbenom práškovom čaji Matcha. Tiež ho obsahujú všetky prvozberové (Ichibancha) čaje typu Sencha, Kukicha či Tamaryokucha.“
Citace tagy: Zelený čaj, Japonsko
Třída: AA+ Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Si mao, Yunnan...
Výborná sencha ze stenojmenného kultivaru, který byl vyšlechtěn speciálně pro vyšší...
Korejský zelený čaj sklízený na jaře roku 2014 v okrese Hadong, pohori Jiri. Čaj je...
"Časné jaro" - Čerstvý zelený čaj z vyšších poloh okolí Yun Pan Shan (1100 m.n.m.) z...
Příjemný zelený čaj z časné podzimní sklizně (konec září). Velmi aromatický s dlouhým...
"Te Ji" - premium grade of famous high mountain green tea from Huilong village, Dachang...
„Studie publikovaná v magazínu American Journal of Clinical Nutrition, ve vydání z února 2006, uvádí, že „větší konzumace zeleného čaje je spojená s menším výskytem poruch kognitivních funkcí u člověka.“ “
Citace tagy: Zelený čaj, Zdraví
Mengsong is one of the oldest ancient tea area in Menghai. Baotang old village is located next to the...
Material came from the same tea trees with Longjing green tea. The dry tea leaves are rolled tightly and...
bohatá, mierne 'bariková' chuť po dubových sudoch ako pri vínach, razatná a vyvážená horkosť, hladká a...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.