„Za sladkastú chuť v zelenom čaji môže aminokyselina L-theanín, ktorá sa produkuje v koreňoch čajovníkov a odtiaľ je transportovaná do stoniek a listov. Mladšie lístky obsahujú vyšší obsah L-theanínu ako staré listy. Vysoký obsah tejto aminokyseliny určite nájdeme v zatieňovaných čajoch typu Kabusé, Gyokuro a veľmi obľúbenom práškovom čaji Matcha. Tiež ho obsahujú všetky prvozberové (Ichibancha) čaje typu Sencha, Kukicha či Tamaryokucha.“
Citace tagy: Zelený čaj, Japonsko
This is one of the best quality green tea which is produced in Yunnan province. First...
Známý vysokohorský čaj vysoké kvality z Huilong Zhai, vesnice Dachang, okresu Lianghe ,...
"Te Ji" - premium grade of famous high mountain green tea from Huilong village, Dachang...
Sněžný Drak je název velice dobrého, bohatě ochmýřeného čaje. Krásný zelenostříbřitý...
Vôňa zapareného, zahriateho listu je ako decentný, morský, vegetálny vánok. ...
Chun Jian (春尖) –Tento zelený čaj pochází z oblasti Simao a byl sklizen v půli března....
„Zelený čaj se používal v tradiční medicíně v Indii, Číně, Japonsku a Thajsku v nejrůznějších případech od zastavování krvácení a zlepšování hojení ran přes snižování horečky, snižování krevního cukru až po zlepšování trávení.“
Citace tagy: Zelený čaj, Zdraví
Material came from the same tea trees with Longjing green tea. The dry tea leaves are rolled tightly and...
Klasická zelená Xiaguan krabička a klasická "Jia Ji" receptura! Tato Tuocha byla lisována v únoru 2012 a...
Exkluzivní sběr z nejmladší zahrady v Darjeelingu zpracovaný z čerstvých výhonků keřů kultivaru...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.