„Kouřovost
Umění výroby čaje ze starých čajovníků je velmi staré. Není jednoduché se naučit umění ručního pečení čaje. Jakákoliv malá chyba ovlivní chuť čaje. Kouřovost nebo yan wei je jedním z příkladů, ale je nutné jej odlišit od připálené chuti, která je popisována jako hu wei. Ta druhá chuť – připálená – obvykle vzniká, pokud není čaj dobře pečen a bohužel je velmi častá. Yan wei nebo též kouřovost je způsobena přesušením.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
Výslovnost: Pu-lang Šan Banpen Čaj Šeng Ping ČchaPu'erový koláček o klasické...
Tento koláč je vyroben z vysoce kvalitního Gushu materiálu pocházejícího z Luo Shui...
Premium blend of first flush of spring tea * Batch 201This is a newer Menghai...
Mengsong is one of the oldest ancient tea area in Menghai. Baotang old village is...
Toto je klasický jarní Menghai bland, koláč z továrny Nanuoshan TF, která byla v roce...
This Xiaguan mushroom shape raw puerh tea is made for Fei Tai (For Taiwan)" means this...
„Kvůli velké poptávce přepravovali karavany čaj na obrovské vzdálenosti. Posílat, ale toto zboží jen tak volně ložené nešlo. A právě kvůli přepravě vyvinuli místní obyvatelé speciální metodu spočívající v lisování čaje do jakýchsi cihel různých velikostí a tvarů. Tato lisovací technika se posléze stala nedílnou součástí pěstování čaje pu-erh. “
Jeden ze známý oolong čaju z oblasti Anxi je Beshan. Jed o vysokohorský oolong čaj (Gaoshan Benshan), lehce...
Tento koláč se skládá z vybraného materiálu z oblastí Lancang a Menghai. Po 5-ti letech suchého zrání,...
Výslovnost: CNNP Šeng Chuo Fu Čuan Čcha. Sheng Huo Fu Zhuan je druh Hei Cha (tmavý čaj), který...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.