„Podezřelé (Fishy), plesnivé (Mouldy) a suché chutě
Můžeme zapojit všechny smysly k hodnocení čaje, ale Fishy, pleasnivé (Mouldy) a suché chutě by měly být odhaleny čichem případně v chuti. Většina těchto problémů souvisí se špatnou kvalitou čaje nebo špatným skladováním.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
Tento koláč se skládá z vybraného materiálu z oblastí Lancang a Menghai. Po 5-ti...
pekne vyvážená horkosť so závanom nasládlosti, krásná medovo-ovocná aróma, príjemný a...
Popis od prodejce : This high quality ripe cake is made of spring large-leaf varietal...
"Zi Qi Dong Lai" : The Purple Air coming from the east -- a propitious omen (from the...
Xizi tuo je jeden z nejznámějších Xiaguan Fei Tai produktů. Je v něm použit vysoce...
Popis od prodejce : Pozdní podzimní sklizeň čaje z divokých arber čajových stromů (mezi...
„Vzhled čaje
Vzhled suchého čaje je ovlivněn formou, je-li to sypaný čaj, koláč, miska a tak... Dále pak kolik slunečního svitu listy absorbovaly, výrobní proces, atd.
Pokud listy vypadají vyschle, bez života nebo v některém směru ochuzeně, je to příznak, že při výrobě nebo skladování došlo k nějakému problému.
Také pokud si z blízka prohlížíte suché lístky čaje, mají vypadat „kypře“, „bujně“ s bohatým vzezřením. Pupeny mají být delikátní se zřetelným ochmířením na líscích s celkovým jednotným dojmem.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
Tato mao cha byla sklizena v jeden den v jedné čajové zahradě. Světle žlutý nálev s bohatou vůní divokých...
Nejlepší čaj typu clonal, který bylo letos možné ochutnat. Nádherné, kořenité, atraktivní a čisté aroma s...
Výborná sencha ze stenojmenného kultivaru, který byl vyšlechtěn speciálně pro vyšší horské oblasti...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.