„Trpkost
Trpkost nebo svíravost pravidelně doprovází hořkost. V některých puerech je trpkost více zřetelná a hořkost slabší. Přínosem trpkosti je její podpora slinění. Pokud toto cítíte na spodní straně jazyka, je to další příznak dobrého čaje.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
Shu cihlička přivezená z Číny jako dárek, prodejce neznámý. Výrobce je uveden jako...
Popis od prodejce: tradične lisované kamenným lisom do 250 gramových koláčikov,...
LaoManE vládne nad jesennými zbermi. V tejto horskej dedinke sa robí skutočne horký čaj...
Tento koláč se skládá z vybraného materiálu z oblastí Lancang a Menghai. Po 5-ti...
Lao Yu (老妪) : old woman Material for this cake came from a small Bulang...
Výslovnost: Pu-lang Šan Banpen Čaj Šeng Ping ČchaPu'erový koláček o klasické...
„Pití čaje Pu Er pomáhá s prevencí proti rakovině a zyšuje odolnost proti ozáření
Mezi protirakovinné organické látky v čaji můžeme řadit fenol, theofylin a nejrůznější vitaminy. Mezi anorganické látky mimo jiné patří zinek, molybden a mangan. Experimenty ukazují, že fenol v čaji zvyšuje rezistenci proti oxidaci a radiaci více než vitamin E. Mezi všemi druhy čaje dokáže právě Pu Er nejúčinněji pomáhat s prevencí proti rakovině a radiaci. Jako jeden z důvodů těchto kvalit se uvádí vynikající kvalita půdy v čínské provincii Yunnan, mírné podnebí a bohatý déšť, což jsou základní podmínky pro růst kvalitního čaje.“
Třída: AAA Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Zhenyuan, Simao, Yunnan Charakteristika: výtečný...
Popis od prodejce : Pozdní podzimní sklizeň čaje z divokých arber čajových stromů (mezi 60 a 80 let staré),...
Jedná se o klasický a starý styl koláčku z Nannuoshan Tea Factory, která byla přejmenována na Menghai...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.