Fotky tagy: Pu-erh
„Muži naložení „čajovými cihlami“ pro Tibet. Náklad jednoho člověka váží 317 liber. (144kg) Druhý má náklad vážící 298 liber. (135kg) Muži nesou tento čaj do Tibetu. Každý den ujdou 6...“
„Dimocarpus longan, commonly known as the longan is a tropical tree that produces edible fruit. It is one of the better known tropical members of the soapberry family to which the lychee also...“
„In China, a wine made from jujubes, called hong zao jiu (红枣酒) is also produced. Jujubes are sometimes preserved by storing in a jar filled with baijiu (Chinese liquor), which allows them to be kept...“
„Camphor laurel contains volatile chemical compounds in all plant parts, and the wood and leaves are steam distilled for the essential oils. Camphor laurel has six different chemical variants called...“
„Malá inspirace pro vaši čajovou meditaci“
„A lorry transporting tea from the estates“
„Munnar is a hill station on the Western Ghats, a range of mountains situated in the Idukki district of the Indian state of Kerala.“
„A press. In the past hand lever presses were used, but were largely superseded by hydraulic presses. The press forces the tea into a metal form that is occasionally decorated with a motif in...“
„Jasminum officinale, Botanical Magazine 31, 1787“
„A view of Darjeeling from Darjeeling station by Aranya449“
„Organic Mountain - Grown Tea Leaf: One bud and two leafs“
„A view of Fields and fields of...... Tea in Cameron Highlands, Malaysia.“
„Chen Jin“
„Camellia sinensis“
„Dreaming of the Tiger Spring. The water from the spring itself seeps out from quartzite and is regarded as among the finest in China.The water is popular for brewing teas, such as the local...“
Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.
„Jarní sběr čaje v Sip Song Phan Na (Xishuangbanna) v jižním Yunnanu začíná obětním rituálem. Zde také zahajujeme naše dlouhé putování po starodávné čajové cestě. V údolí šesti čajových hor rostl divoký čajovník. Myšlenka louhovat jeho široké listy ve vařící vodě pochází rovněž odsud. To vše se odehrálo asi před třemi tisíci lety. Vzácný čaj pu-erh, pojmenovaný podle města v této oblasti je páteří zdejší ekonomiky. Vznikli tu plantáže a každá vesnice přišla s vlastními postupy produkce čaje včetně lisování ve tvaru cihel, aby se usnadnila jeho přeprava. “