Fotky tagy: Darjeeling, Indie, Černý čaj, Červený čaj
ripe, sweet fruit, distinct darjeeling tones, wild honey, enjoyable aftertaste of...
Jinggu area, it's famous for one of varietal tea trees – Da Bai Hao – “Big White...
Popis od prodejce : Famous and well know red tea which come from Fujian province, Wuyi...
bohatá, mierne 'bariková' chuť po dubových sudoch ako pri vínach, razatná a vyvážená...
Material came from the same tea trees with Longjing green tea. The dry tea leaves are...
This tea is collected from ancient, wild trees on Wuliang mountain. These are truely...
„V roce 1854 vláda vydala zákon o rozvoji pěstování čajovníku a nařizuje v něm pěstovat tuto kulturu na všech dosud neobdělávaných půdách. Právě tento zákon přispěl k rozvoji tzv. čajovníkových zahrad a napomohl urychlit pěstovatelské aktivity v Indii. Od roku 1870 nastává trvalý vzestup v pěstování a čajovník se stává nejdůležitější kulturní plodinou v této zemi. Oblast Assámu se stala největší pěstitelskou částí Indie s množstvím menších a větších čajovníkových plantáží. Nejznámější produkční oblasti Indie jsou Dvár a oblast Darjeelingu.“
Citace tagy: Indie, Darjeeling, Červený čaj
Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.
„玉露 Gjokuro, (Gyokuro, Nefritová rosa) - Čaj, který bývá často špatně označován za nejkvalitnější japonský čaj. Ve skutečnosti se opět jedná o čaj, pro který je charakteristý především způsob zpracování. Je produkován z čajovníků, které byly před sklizní 30 dní stíněny a pro jeho výrobu jsou vhodné jen některé kultivary (např. Gokoh, Saemidori, ...). Nálev těchto čajů bývá velmi plný, kulatý, zelenobílé "mléčné" barvy a velmi syté, nasládlé chuti. V těchto čajích bývá nejzřetelnější typická chuť umami.“