Fotky tagy: Pu-erh
Nevěsta - Fénix z pohoří Bu Lang (2010 Bu Lang Jie Liang Xiao Beeng Cha) ...
Prémiový zralý pu-erh složený výhradně z 6 až 4 letého ripe puerhu z Lincangu. Lehká až...
This tea is a blend of a few single tree teas from Bangwei and Bulang. These trees...
Cheng Shuang 成双 znamená v páru. Tento koláč je blendem materiálu ze dvou...
Shu cihlička přivezená z Číny jako dárek, prodejce neznámý. Výrobce je uveden jako...
Almost on the verge of disappearing, Pu-erh tea paste used to be the special tribute to...
„Kvalitní starý čaj puerh vydává ‚zralou‘ vůni (chen wei). Tuto vůni vydává čaj, který byl správně skladován a zrál bez různých nepříznivých vlivů. Xing wei (腥 味) – pach ‚rybiny‘ který můžete nalézt ve starých čajích, které byly špatně skladovány – by měl být jasně rozlišen od chen wei, který je podstatně jiný.“
Citace tagy: Pu-erh, Ochutnáváme čaj
Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.
„Skutečně krásná osoba, skutečně harmonická osoba nic neodmítá. Odmítání je v rozporu s existencí. Všechno byste měli přijmout, nasát, vstřebat. To je pravé umění. Pokud něco odmítáte, ukazujte tím, že nejste umělci. Všechno, co vás potká, byste si měli osvojit, vstřebat a upotřebit. Pokud vám stojí v cestě balvan, nezavrhujte ho, využijte ho jako nášlapný kámen.
PROTO MOUDRÝ
JEDNÁ, ANIŽ ZASAHUJE…“