LongFeng.cz - Čaje - Roky 2000 až 2004



2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred Mark“ Beeng Cha

2003 CNNP Yi Wu Arbor Ming Chien „Hundred Mark“ Beeng Cha
5.0 stars 1 hodnocení

Zpracování: přerušení oxidace, rolování, sušení na slunci, vlhčení, lisování provedené hydraulicky, čaj však lze vcelku dobře dělit. List: list excelentní kvality s velmi dobrým podílem tipsů, celkový vzhled je úpravný a jednotný. Vůně suchého listu je středně silná, harmonická, květová s tóny tmavého ovoce a třtinového cukru. <b>Nálev: </b> barva nálevu je medově zlatavá, vůně plně koresponduje s vůní suchého listu, oproti které se více prosazuje tmavý tón. Chuť nálevu je silná...


Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Za sladkastú chuť v zelenom čaji môže aminokyselina L-theanín, ktorá sa produkuje v koreňoch čajovníkov a odtiaľ je transportovaná do stoniek a listov. Mladšie lístky obsahujú vyšší obsah L-theanínu ako staré listy. Vysoký obsah tejto aminokyseliny určite nájdeme v zatieňovaných čajoch typu Kabusé, Gyokuro a veľmi obľúbenom práškovom čaji Matcha. Tiež ho obsahujú všetky prvozberové (Ichibancha) čaje typu Sencha, Kukicha či Tamaryokucha.“

Zdroj Web: Attila Kántor. Gold in teapot[online]. Dostupné z WWW: <http://goldinteapot.blogspot.sk/2013/11/kukitya-2013-pu-erhsk.html>. [q931] [s106]

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy