Orijin Tea Praha - Čaje - 4 a více hvězdiček



2014 Yunnan Zao Chun

2014 Yunnan Zao Chun
4.0 stars 1 hodnocení

"Časné jaro" - Čerstvý zelený čaj z vyšších poloh okolí Yun Pan Shan (1100 m.n.m.) z brzké jarní sklizně. Pěkný stejnoměrný list se středním podílem stříbných ochmýřených tipsů. List lehce ovocné vůně, nálev jiskřivé žlutozelené barvy čerstvé jemné chuti s typickou stopou vůně kaštanových květů.

2014 Darjeeling Rohini Exotic SFTGFOP1

2014 Darjeeling Rohini Exotic SFTGFOP1
4.5 stars 1 hodnocení

Exkluzivní sběr z nejmladší zahrady v Darjeelingu zpracovaný z čerstvých výhonků keřů kultivaru AV2. Zlatavý nálev opojné vůně s tóny ovoce, květů lípy a stopou arašídů. Sladké a hladké, vyvážené chuti zralého ovoce se stopami hrozna která přechází až do jemně medových tónů. První vánek jara v šálku čaje! Zahrada Rohini je situována v udolí Kurseong a má za sebou pohnutou historii. Byla uzavřena přes dlouhých 30 let od roku 1962 až do roku 1994 kdy byla znovu...

Meng Ding Shi Hua 2013

Meng Ding Shi Hua 2013
5.0 stars 1 hodnocení

"Kamenná květina" - výjimečný zelený čaj z našich plantáží na hoře Meng Ding. Pečlivý sběr, pouze vrcholové pupeny s jedním malým lístkem. Suchý čaj bylinně hutné vůně, která doslova uhrane. Po zalití se zjemní a je příjemně nasládlá, bylinná až květinová. Chuť je plná, kulatá a hladící na patře s dlouhým, lehce kořeněným aftertastem. Termín Ming Qian Cha - 明前茶 se uvádí u čajů z nejcenějších brzkých sklizní roku kdy raší první lístky nejvyšší kvality. Doslova značí čaje sklizené...


Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Bílé čaje obsahují rozhodující množství ochmýřených, dosud nerozvinutých tipsů spojených s několika nedorostlými lístky. Dříve se bílý čaj získával z divokých čajových stromů, které se dnes daří pěstovat ve formě zákrsků. Po nasbírání se lístky nechají zavadnout a přetřásáním na platech se mírně pomačkají. Tím se naruší buněčné membrány, což vede ke slabé oxidaci, brzy přerušené propařením či sušením. “

Zdroj Kniha: Thoma, Michal; Thoma, Zdeněk; Thomová, Soňa. Příběh čaje[online]. Argo, 2002. s. 400. Dostupné z WWW: <http://caj.thoma.cz/vynatky.html>. ISBN: 80-7203-447-2. [q143] [s31]

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy