To the village of ethnic minorities in Yunnan to visit the old tea tree
Lao Yu (老妪) : old woman Material for this cake came from a small Bulang village in...
2008 Yi Wu Gu Shu, jaro, směs z různých oblastí. Do roku 2015 zrál na Taiwanu.
This Xiaguan tuo shape raw puerh tea is made for Fei Tai (For Taiwan)" means this product was a...
Last winter was unusually cold. Many people thought they would have a good harvest the next...
When people pick the tea from ancient trees, usually they pick one bud and three to four leaves....
Established in the Qing Dynasty and passed down for thirteen generations, Quanjihao (Quan family)...
„Oblast, kde se čaj pěstuje a místo jeho určení, tedy kde na něj čekají konzumenti, byly od sebe vždy velmi vzdáleny. Čaj se přepravoval z Yunnanu do Pekingu a z Yunnanu do Tibetu, což byla dvě střediska odkud dodávky putovali do Indie, ale také do Francie.“
„Cesta vede od hranic rozdělujících Čínu, Myanmar, Laos a Vietnam, pokračuje přes rozlehlou provincii Yunnan a legendární Shang-gri-lá, vynese nekonečnými travnatými pláněmi oblasti Panda a podél pohoří Himaláj. Karavana bude potřebovat celých šest měsíců, aby urazila 4 tisíce kilometrů, které ji dělí od velkého trhu čaje v Lhase. Jezdci se tedy nejdřív vydají pro čaj k místním pěstitelům.“
Citace tagy: Yunnan, Myanmar (Barma), Čína
„Nejlepší podmínky pro růst čajovníků jsou v hornatých oblastech Yunnanu v nadmořských výškách mezi 1000 a 1500m. Zde se totiž drží mlha i v období sucha, což zajišťuje novým výhonkům dostatek vláhy a podporuje jejich růst. V Číně existuje jedno velice známé rčení: ‚Vysoké hory zahalené mlhou produkují čaj výjimečné jakosti‘. A v důsledku optimální kyselosti je tu i úrodná půda, což podporuje růst širokolistých čajovníků. “
Citace tagy: Yunnan
Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
21.06.2018 @ 09:54:35 - sypalino:
Ochutnávka po téměř dalších dvou letech, čajové lístky v suchém stavu stále pěkně voní,...
04.04.2017 @ 09:44:12 - sypalino:
Ochutnávka po 5-ti letech. Chuťově je teď takový převážně ovocný s lehkou...
30.08.2016 @ 08:53:24 - sypalino:
Po delší ochutnávka, jak se čaj vyvíjí. Suchý list si stále drží příjemné aroma, barva...
25.03.2016 @ 19:54:31 - sypalino:
Zdravím, čaj je podle mého soudu vynikající, jako sváteční pití vřele doporučuji, také...
25.03.2016 @ 11:01:46 - massilia:
Už jste někdo pil tento čaj? Celkem mne zajímá, uvažoval jsem o něm jako o takovém...
24.03.2016 @ 10:10:59 - Ondřej:
Hekai 15 mi z loňských Chawang čajů chutnal nejvíc. Loňské jaro prý bylo dobré a na...
23.03.2016 @ 18:58:57 - massilia:
Hmm, ten loňský Hekai jsem ještě nepil. To je tak dobrý, že stojí za celý tong? Obecně...
23.03.2016 @ 13:24:52 - Ondřej:
Nejprve jsem pořídil vzorek a hned poté si objednal jeden kousek. Připravoval jsem ho...
21.03.2016 @ 16:13:09 - massilia:
Zatím jsem ho vařil tak třikrát čtyřikrát. Jednou jsem při oplachu a prvních nálevech...
21.03.2016 @ 13:54:24 - massilia:
Osobně zůstávám na klasice: 4g/100 ml, vařící voda, časy...
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.
„Existuje několik čajů, které se vymykají jakémukoli zařazení, neboť jsou kategoriemi samy pro sebe. Patří mezi ně i japonská mačča. Tento neuvěřitelně jemný zelený pudr se řadí k nejpečlivěji pěstovaným a zpracovávaným čajům na světě. Práškový čaj pochází z Číny dynastie Sung (960-1279), nicméně dnes už se produkuje pouze v Japonsku a v malé míře i na Tchaj-wanu, kam však byla technologie výroby a pěstování přenesena Japonci za jejich dlouhé okupace ostrova. “