2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g

4.5 stars  4.5  2 hodnocení  Přidáno 25.07.2013 uživatelem Ondřej, Stav čaje: [223] A 6308x
2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g
2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g 2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g 2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g
2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g 2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g 2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g
2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g 2011 "Zi Qi Dong Lai" Ripe Puerh Cake 150g

Druh: Pu-erh

Země: Čína

Oblast: Yunnan

Sklizeň: Výroba 15/03/2011

Výrobce: Shengpu Tea Factory

Prodejce: Cha Wang Shop

Cha Wang Shop

Tagy: , , ,

Popis:

"Zi Qi Dong Lai" : The Purple Air coming from the east -- a propitious omen (from the East) is approaching

This small ripe puerh cake has been produced exclusively for our shop and Czech tea-sellers. We tasted many different materials and chose this blend together.Two kinds of materials from Menghai are in the blend:

2006 5th grade from Haiwan Tea Factory (stored in Anning) and 2008 Gongting (the highest quality ripe puerh) from a small factory in Menghai (stored in Kunming). The 5th grade from Haiwan TF is definitely better quality than from other factories. The leaves are picked in spring and sun-dried, small and soft without long stalks.The liquor is clear and has ruby color. In the body, there is creamy dark chocolate taste, sweet and very silky! A month after pressing, we began to sell the cake as the flavor is balanced. However, the tea will be even better about 4-5 months after pressing!

About design : New Year´s Taoist old man wrapping theme is a reminder of the production time in the 2011 Chinese new year.


  •   Počet zobrazení: 6308  


Ondřej
03.11.2013 22:28:48
Ondřej

Purpurový vzduch přichází z východu

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: +1 / 0

„Zi Qi Dong Lai“ v překladu Purpurový vzduch přichází z východu. Toto rčení odkazuje na znamení, která se objevila na obloze, když se Lao-c rozhodl odejít do pouště a stát se poustevníkem. Byl pak v průsmyku Hangu Pass odchycen strážcem Yin Xi, který se stal jeho žákem. Ten Lao-ceho požádal (donutil :-) sepsat knihu s jeho učením, a tak vznikla kniha Tao te ťing.
Koláček je malý, 150g. Na přebalu je novoroční motiv starého taoisty, připomínající nový rok 2011, kdy byl tento koláček vyroben. Jde o blend dvou materiálů z oblasti Menghai. První je z Haiwan TF z roku 2006. Druhá složka je z roku 2008 z Gontingu, vyrobeno v malá TF v Menghai.
Koláček je pevně lisován, nicméně lze dobře oddělit kousek čaje. Přidávám ještě pár volných lístků. První nálev po oplachu nechávám delší doby, až nálev získá tmavší červenou barvu. Kousek čaje se ještě nestihl povolit.
Vůně čaje je zemitá, příjemná. Spařené lístky voní zprvu zemitě, pak dřevitě. Vůně připomíná bambus. Nakonec vydává ovocnou vůni.
Nálev je hnědo-červené barvy.
V prvním nálevu převažuje dřevitá chuť, která vyniká převážně v zadní části úst a jazyka. Dozvuk je jemně svíravý s kovovým nádechem a zemitou sladkostí na jazyku. Pěkně zahřívá břicho.
Druhý nálev má již tmavě červeno-hnědou barvu jako mahagon. Chuť je velmi plná. Výrazná chuť bambusu, ovocné tóny, zakončené příjemnou svíravostí na zadní části jazyka. Energie je silná, pěkně prohřívací.
I po třetím nálevu se kousek čaje stále nerozpadl. Barva už je téměř černá. Nejlepší nálevy byly 2. až 5., které obsahovaly i ovocnou chuťovou složku. Výdrž čaje je dlouhá. Velmi dobrý zralý pu-erh. $12 za 150g.


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne

sypalino
18.11.2013 10:21:10

2011 Zi Qi Dong Lai

5 stars 4.5 Toto hodnocení pomohlo: 0 / 0

Výborný shu. Spařený list vydává krásnou,ovocno - zemitou vůni. Jednotlivé nálevy jsou vyrovnané chuti, kakaové, příjemně nahořklé, lehce zemité, bez rušivých elementů. Nejlepší byly nálevy 3 a 4, hutné, krémové, prostě "plnotučné" Čaj má dosti energie, příjemně zahřál v tomto podzimním počasí.

gaiwan 120 ml/5g

oplach 5s/30/10/20/30/45/60


Pomohlo vám toto hodnocení? Ano / Ne





Čaje - Pu-erh

2016 Chawangpu Manzhuan Gu Shu Huang Pian

2016 Chawangpu Manzhuan Gu Shu Huang Pian 200g
0.0 stars 0 hodnocení

When people pick the tea from ancient trees, usually they pick one bud and three to...

2012 Yunnan Sourcing "Qiu Yun" Wild Arbor

2012 Yunnan Sourcing "Qiu Yun" Wild Arbor Raw Pu-erh tea of Yi Wu mountain
4.5 stars 1 hodnocení

Popis od prodejce : Pozdní podzimní sklizeň čaje z divokých arber čajových stromů (mezi...

2002 Fu Cha Ju Ailaoshan Ripe Puerh Cake

2002 Fu Cha Ju Ailaoshan Ripe Puerh Cake
4.2 stars 2 hodnocení

Popis od prodejce : This high quality ripe cake is made of spring large-leaf varietal...

old school 7542 BingCha 2011

old school 7542 BingCha 2011
0.0 stars 0 hodnocení

I tasted several 7542 original Dayi cakes from recent years going back to 1997. Only...

2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha

2013 Spring Mengsong Baotang Gushu Maocha
4.5 stars 1 hodnocení

Mengsong is one of the oldest ancient tea area in Menghai. Baotang old village is...

2015 Chawangpu Hekai Gushu Xiao Bing

2015 Chawangpu Hekai Gushu Xiao Bing
5.0 stars 1 hodnocení

Materiál pro tento koláč pochází z Man Nan Lao Zhai v pohoří Hekai. V Man Nan Lao Zhai...


Citace - Pu-erh


„Uhlazenost, jemnost a povaha čaje puerh
Čaj puerh je post-fermentovaný typ čaje. Pokud je uložen ve správném prostředí bude se s časem měnit, proto tedy post-fermentovaný čaj. V čaji dochází k pomalé transformaci hořkosti a svíravosti. Chuť se uhlazuje, vyzrává, stává se plnější, povaha čaje se stává kulatější a zralejší.“

zhi-zheng-tea-shop-logo
Zdroj Web: Přeloženo ze Zhi Zheng Tea Shop. Jak rozpoznat dobrý čaj Puerh?[online]. Dostupné z WWW: <http://www.zhizhengtea.com>. [q793] [s87]





Pamatujete si, který čaj jste pili před rokem?

Vytvořte si sbírku svých oblíbených čajů a budete mít přehled, co jste kdy pili.

Jak přidat čaj?

Veřejná či soukromá sbírka?

Pomůžeme vám s výběrem čajů.

Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.    5 stars    5 stars 

Všechna hodnocení čajů

Napište hodnocení čaje.

Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.


      5 stars  3 stars   1 stars

Témata

                                                                                                                                                                                                                                   

Citace

„Je nutné zapomenout pocity a vědomé vnímání, abyste se postupně mohli vrátit na Cestu. Vjemy jsou semeny zrození a smrti, pokud budete udržovat v mysli vědomí vnímání, pak budete vytvářet pocity ohledně předmětů. Pokud nejsou žádné předměty uvnitř vás, jak se pak mohou objevit vnější předměty? Pokud se neobjeví vnější předměty, nevzniknou vnitřní předměty, takže uvnitř i venku je klid a mír.
Když mysl ničí předměty, jste mudrc. Pokud předměty ničí mysl, jste smrtelník.“

Zdroj Kniha: Cleary, Thomas. Practical Taoism. Shambhala Publications Inc, 1998. s. 112. ISBN: 978-1570622007. [q730] [s79]
banner Uvozovky.cz - Vaše inspirace v našich citacích. 4SUP.CZ - Nafukovací Paddleboardy